en | gr
en | gr

Χριστούγεννα στη Γερμανία …μια αξέχαστη εμπειρία!

13 μέρες οδικώς Τρέντο – Νυρεμβέργη – Ρότενμπουργκ – Βερολίνο – Πότσδαμ – Δρέσδη – Μόναχο – Κάστρο Νοισβανστάιν – Όμπεραμεργκάου – Σάλτσμπουργκ – Ίνσμπουργκ – Μπολόνια. Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* με Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά.

Αναχώρηση: 22 Δεκεμβρίου

Ημέρα 1: Αθήνα – Πάτρα / πλοίο    
Αναχώρηση από Αθήνα για Πάτρα και επιβίβαση στο πλοίο για Ανκόνα    

Ημέρα 2: Ανκόνα – Τρέντο    
Άφιξη στην Ανκόνα και αναχώρηση για το Τρέντο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο GRAND HOTEL TRENTO 4*     

Ημέρα 3: Τρέντο – Νυρεμβέργη    
Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για τη Νυρεμβέργη η πόλη που συνέδεσε το όνομα της με τη νεότερη ιστορία της Γερμα νίας και πατρίδα του ζωγράφου της Αναγέννησης, Άλμπρεχτ Ντύρερ, μας περιμένει. Κατά την περιήγηση μας θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά το επιβλητικό Δημαρχείο και την ιστορική Marktplatz, τους εντυπωσιακούς ναούς του Αγίου Λαυρεντίου και του Αγίου Σεβάλδου, το ιστορικό «Γηροκομείο του Αγίου Πνεύματος» στις όχθες του ποταμού Πέγκνιτζ και το επιβλητικό κάστρο, Kaiserburg. Τακτοποίηση στο κεντρικό & πολυτελές ξενοδοχείο μας LE MERIDIEN GRAND HOTEL 5*. Το βράδυ Χριστουγεννιάτικο δείπνο (έξοδα ατομικά) στο ξενοδοχείο.    

Ημέρα 4: Νυρεμβέργη – Ρότενμπουργκ – Βερολίνο    
Μπουφέ πρόγευμα και διασχίζοντας την εντυπωσιακή ύπαι θρο του φημισμένου «Ρομαντικού Δρόμου», θα φτάσουμε στην παραμυθένια πόλη του Ρόττεμπουργκ. Περπατήστε στα πλακόστρωτα δρομάκια, με τα χαρακτηριστικά σπιτάκια με τις ξυλοδεσιές, θαυμάστε το Αναγεννησιακό Δημαρχείο και επι- σκεφθείτε τον καθεδρικό του Αγίου Ιακώβου. Ελεύθερος χρό νος και τελευταίος μας σταθμός το Βερολίνο. Τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο COURTYARD by MARRIOTT 4*. Το βράδυ ελεύθερος χρόνος για πρώτη γνω- ριμία με τη πόλη.

Ημέρα 5: Βερολίνο – Πότσδαμ    
Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για το ιστορικό Πότσδαμ, όπου δεσπόζουν τα βασιλικά ανάκτορα του Φρειδερίκου Β’. Μέσα σε ένα υπέροχο σκηνικό από λίμνες και μεγαλειώδεις κήπους βρίσκονται τα ανάκτορα που σκοπός τους ήταν να συ ναγωνιστούν τις Βερσαλλίες. Μετά την ξενάγηση, επιστροφή στο Βερολίνο και χρόνος ελεύθερος    

Ημέρα 6: Βερολίνο – ξενάγηση πόλεως και επίσκεψη στη Χριστουγεννιάτικη αγορά    
Μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε τη γνωριμία μας με την πόλη. θα δούμε την Πύλη του Βραδεμβούργου, το Ράιχσταγκ (Βου λή), το χρυσό άγαλμα της Νίκης, το Δημαρχείο, τμήματα από το πρώτο διαχωριστικό τείχος, την Όπερα και θα καταλήξουμε στο ιδιαίτερα ενδιαφέρον Μουσείο Περγάμου με μία από τις πιο μεγάλες συλλογές Ελληνικών Αρχαιοτήτων. (μεγάλο μέρος του είναι κλειστό λόγω ανακαίνισης). Στη συνέχεια χαρείτε τη μέρα σας στο γιορτινό και στολισμένο Βερολίνο.    

Ημέρα 7: Βερολίνο – Δρέσδη – Μόναχο    
Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για τη Δρέσδη που είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Έλβα. Μεγαλοπρεπή κτίρια μπαρόκ αρχιτεκτονικής φανερώνουν την αίγλη του παρελθόντος. Αργά το απόγευμα άφιξη στο Μόναχο και τακτοποί ηση στο COURTYARD by MARRIOTT 4* και ελεύθερος χρόνος για πρώτη γνωριμία με τη πόλη.    

Ημέρα 8: Μόναχο – περιήγηση πόλεως    
Μπουφέ πρόγευμα και περιπατητική περιήγηση στο ιστορικό κέντρο με τα εντυπωσιακά μέγαρα, το Δημαρχείο και άλλα αξιοθέατα. Στη συνέχεια επίσκεψη στα παγκοσμίου φήμης μουσεία και πινακοθήκες του Μονάχου (εφόσον είναι ανοιχτά) όπως η πρόσφατα ανακαινισμένη Alte Pinakotek που με αίθουσες γεμάτες αριστουργήματα παλαιών δασκάλων της Αναγέννησης από τον 14ο έως τον 18ο αιώνα είναι το μουσείο που πλέον συναγωνίζεται το Λούβρο. Απέ- ναντι βρίσκεται η Νέα Πινακοθήκη, την οποία μπορείτε να επι σκεφθείτε και έπειτα να συνεχίσετε τη μέρα σας στο Deutches Museum. Εναλλακτικά δείτε το μουσείο της BMW και το Ολυ μπιακό Πάρκο. Για τους λάτρεις των αγορών προτείνονται οι μπουτίκ και τα πολυκαταστήματα.    

Ημέρα 9: Κάστρο Νοισβανστάιν & Όμπεραμεργκάου …Ρομαντικός δρόμος    
Μπουφέ πρόγευμα και επίσκεψη στο γραφικό Ομπεραμερ γκάου με τα ξύλινα ζωγραφιστά σπιτάκια, παγκόσμια γνωστό για το θέατρο των Παθών του Χριστού, που αναβιώνει κάθε 10 χρόνια για να τιμήσει ένα τάμα που έγινε το 1633, σε μια ύστατη προσπάθεια αναχαίτισης της πανούκλας που σάρωνε την κεντρική Ευρώπη. Ακολουθώντας τα μονο πάτια της Ρομαντικής Γερμανίας, φθάνουμε στο επιβλητικό και μεγαλειώδες Κάστρο του Νοϊσβανστάιν που δεσπόζει στο λόφο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.    

Ημέρα 10: εκδρομή στο Σάλτσμπουργκ    
Μπουφέ πρόγευμα και ολοήμερη εκδρομή στην πανέμορφη πόλη του Σάλτσμπουργκ, διασχίζοντας το εντυπωσιακό τοπίο της Βαυαρίας και λίγο αργότερα της Αυστρίας. Ξεκινάμε, από την Γκέτρεϊντγκάσε, που είναι ο κεντρικός εμπορικός δρόμος της παλιάς πόλης. Ανάμεσα σε κομψές μπουτίκ και βιτρίνες με πορσελάνινες κούκλες βρίσκεται το σπίτι όπου γεννήθηκε ο Μότσαρτ, και σήμερα είναι το ομώνυμο Μουσείο με ενδια φέροντα προσωπικά και οικογενειακά αντικείμενα. Αφήνο- ντας την παλιά πόλη, θα διασχίσουμε το ποτάμι από τη γέφυρα Μάκαρτστεγκ για να θαυμάσουμε το παλάτι Μιραμπέλ. Προ τείνουμε μία στάση για βιεννέζικο καφέ και την παραδοσιακή σοκολάτα στο cafe Scaher. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.    

Ημέρα 11: Ίνσμπουργκ – Μπολόνια    
Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για το Ίνσμπουργκ, την πρωτεύουσα του Τυρόλου που απλώνεται κάτω από τις χιο νισμένες αλπικές βουνοκορφές και δίπλα στις όχθες του πο ταμού Ιν. Πόλη με αυθεντική μεσαιωνική φυσιογνωμία θα σας εντυπωσιάσει με τα μεγαλοπρεπή παλάτια και κάστρα με τους καθεδρικούς ναούς τα καλντερίμια και τις μεσαιωνικές κατοι κίες που συνθέτουν ένα ζωντανό μουσείο που μαρτυρούν την δημιουργική περίοδο των Αυστριακών Αυτοκρατόρων.Χαρα κτηριστικό γνώριμα της πόλης η Χρυσή Στέγη που αποτελείται από 2657 επιχρυσωμένα κεραμίδια που κοσμούν το μπαλκόνι από όπου ο αυτοκράτορας παρακολουθούσε τα δρώμενα της πόλης επίσης θα δείτε την αψίδα Triumphpforte που κτίστηκε από την αυτοκράτειρα Μαρία Θηρεσία, την στήλη της Αγίας Αννας Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Μπολόνια. Τα κτοποίηση στο ξενοδοχείο UNA HOTEL BOLOGNA 4* (www. unahotels.it).    

Ημέρα 12: Μπολόνια – Ανκόνα    
Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για τη Ανκόνα και επιβίβα ση σε σύγχρονο ταχύπλοο.    

Ημέρα 13: Πάτρα – Αθήνα    
Άφιξη στην Πάτρα και αναχώρηση για Αθήνα.    
Περισσότερες πληροφορίες
Σημειώσεις: Η ανωτέρω ροή των εκδρομών, ξεναγήσεων, επισκέψεων ενδέχεται να αλλάζει για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος & κυρίως εξαιτίας των αργιών. Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας. Ένα μεγάλο μέρος του Μουσείο της Περγάμου είναι κλειστό λόγω ανακαίνισης.

 

Σημειώσεις: Η ανωτέρω ροή των εκδρομών, ξεναγήσεων, επισκέψεων ενδέχεται να αλλάζει για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος & κυρίως εξαιτίας των αργιών. Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας. Ένα μεγάλο μέρος του Μουσείο της Περγάμου είναι κλειστό λόγω ανακαίνισης.

 

Τιμή κατ’ άτομο
Ξενοδοχείο: COURTYARD by MARRIOT CITY EAST HOTEL

  22/12/2014 εώς 03/01/2015
Δίκλινο € 945.00
3ο άτομο
1-12 ετών
€ 745.00
Μονόκλινο € 1275.00
 
 
Περιλαμβάνονται

  • Μεταφορές, περιηγήσεις,εκδρομές ως ανωτέρω αναλυτικό πρόγραμμα με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Εισιτήρια πλοίων σε τετράκλινες καμπίνες με την MINOAN ή την SUPERFAST/ANEK
  • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • Μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο GRAND HOTEL 4* στο Τρέντο
  • Μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο LEMERIDIEN 5* στη Νυρεμβέργη
  • Τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο COURTYARD by MARRIOTT CITY CENTER 4* στο Βερολίνο
  • Τέσσερις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο COURTYARD by MARRIOTT CITY EAST 4* στο Μόναχο
  • Μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο UNA HOTEL 4* στη Μπολόνια
  • Έμπειρος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται

  • Χριστουγεννιάτικο δείπνο σε μπουφέ € 50 (κρατήσεις από Αθήνα έως 1/12). Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία & λοιπά αξιοθέατα, φόροι πόλεων, εισιτήρια σε πλοιάρια, τελεφερίκ και γενικά όπου χρειάζεται είσοδος, αχθοφορικά στα ξενοδοχεία, φιλοδωρήματα, ό,τι δεν αναφέρεται στα πιο πάνω προσφερόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.