en | gr
en | gr

Στη Μαγεία του Μέλανα Δρυμού & της Αλσατίας 4 ημέρες

4 μέρες Φρανκφούρτη – Μπαντεν Μπαντεν – Στρασβούργο – Εγκισέμ – Κολμάρ – Ρίκβιρ – λίμνη Τίτιζε – Τρίμπεργκ. Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* με πρωινό.

 

 

Ημέρα 1: Αθήνα – Φρανκφούρτη – Μπαντεν Μπαντεν – Στρασβούργο  Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Φρανκφούρτη με την AEGEAN AIRLINES. Άφιξη και αναχώρηση για το Μπάντεν Μπάντεν Η ξακουστή αυτή λουτρόπολη είναι γνωστή για τις ιαματικές πηγές, τα λουτρά του Καρακάλα, αλλά και το Καζίνο, κτίριο«κόσμημα» της πόλης, με τους ολάνθιστους κήπους & τον ποταμό Όος που την διαρρέει. Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για το Στρασβούργο όπου θα περιηγηθούμε. Εκεί δεσπόζει ο Καθεδρικός Ναό της Notre Dame με ύψος 142 μ., αλλά και το εντυπωσιακό Αστρονομικό ρολόι που βρίσκεται στο εσωτερικό του, από τα μεγαλύτερα που υπάρχουν παγκοσμίως. Δεν θα παραλείψουμε βεβαίως να περπατήσουμε στην γνωστή κουκλίστικη «Μικρή Γαλλία» με τα ξύλινα σπιτάκια. Τακτοποίηση στο επιλεγμένο ξενοδοχείο NOVOTEL STRASBOURG 4*  και με την συνοδεία του αρχηγού θα έχετε την δυνατότητα για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.

Ημέρα 2: …δρόμος του κρασιού Εγκισέμ,Κολμάρ & Ρίκβιρ    
Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση διασχίζοντας ένα μέρος από τον «Δρόμο του κρασιού», γεμάτο από αμπελώνες, στις πλαγιές των Βοσγίων λόφων, φτάνουμε στο γραφικό χωριό Eguisheim στη βόρειο-ανατολική Γαλλία στο οποίο οι λέξεις ποτέ δεν μοιάζουν αρκετές για να περιγράψουν την ομορφιά του. Βρίσκεται «απλωμένο» γύρω από ένα φρούριο του 8ου αιώνα και έχει αλλάξει ελάχιστα τους τελευταίους πέντε αιώνες. Το χωριό οχυρώθηκε για πρώτη φορά το 1257 και τον 16ο αιώνα κατασκευάστηκαν στενά πέτρινα σοκάκια σε κύκλους, δίνοντας στο Eguisheim έναν μοναδικό χαρακτήρα.Το κλίμα της περιοχής είναι ιδανικό για αμπελοκαλλιέργεια. Έτσι οι περισσότεροι κάτοικοι του είναι αμπελουργοί και τα σπίτια τους τα χρησιμοποιούν σαν κελάρια και μαγαζιά όπου οι πολυάριθμοι τουρίστες μπορούν να γευτούν ή και να αγοράσουν το κρασί τους. Συνεχίζοντας το οδοιπορικό μας στη καρδιά της Αλσατίας, θα φτάσουμε στην γοητευτική πόλη του Κολμάρ, που είναι πλούσια σε μεσαιωνική και αναγεννησιακή αρχιτεκτονική, και για την περίφημη Μικρή Βενετία. Τέλος θα καταλήξουμε στο χωριό Ρίκβιρ. Έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό κυρίως για την αρχιτεκτονική των κτιρίων του 16ου αιώνα, που μοιάζουν ανέπαφα, και των τειχών που το περιβάλλουν. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Στρασβούργο.

Ημέρα 3: στη μαγεία του Μέλανα Δρυμού, λίμνη Τίτιζε, καταρράκτες & Triberg
Πρόγευμα και προορισμός μας ο Μέλανας Δρυμός και το σπάνιας ομορφιάς Μαύρο Δάσος με την καταπληκτική φύση. Πρώτη μας στάση το Φράιμπουργκ από τις γνωστότερες και πλέον φημισμένες πανεπιστημιουπόλεις της Γερμανίας, όπου και θα περιηγηθούμε περιπατητικά. Συνεχίζουμε για την καρδιά του μαγευτικού δάσους, τον περίφημο Μέλανα Δρυμό, που είναι γεμάτος με ψηλά κωνοφόρα δέντρα και ξύλινα κουκλίστικα σαλέ. Το οδοιπορικό μας περνώντας από γραφικές κοιλάδες θα καταλήξει αρχικά στην «πνιγμένη» στο πράσινο λίμνη Τίτιζεε και στη συνέχεια στους υψηλότερους καταρράκτες της Γερμανίας στην περιοχή Τρίμπεργκ. Μην ξεχνάτε ότι βρίσκεστε στην καρδιά του Μέλανα Δρυμού, για αυτό μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το τοπικό μουσείο, με εκθέματα της περιοχής του Μέλανα Δρυμού, ή κάποιο από τα πολλά καταστήματα. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Στρασβούργο.    

Ημέρα 4: Στρασβούργο – Φρανκφούρτη – Αθήνα    
Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για τη Φρανκφούρτη πόλη που εκτός από έδρα του Χρηματιστηρίου, τραπεζών και πολιτιστικό κέντρο της Γερμανίας θεωρείται δίκαια το «Μανχάταν» του Μάιντ. Λίγος χρόνος για να περπατήσουμε στον πεζόδρομο Zeil που είναι η χαρά του shopping. Νωρίς το απόγευμα αναχώρηση για το αεροδρόμιο και την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

 

 

SMART PRICE: Για κρατήσεις έως 30 μέρες πριν την αναχώρηση και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.

 

Τιμή κατά άτομο

13/11/2014 έως 16/11/2014 
NOVOTEL STRASBOURG: 649€ το άτομο σε δίκλινο και 799€ σε μονόκλινο.
Τρίτο άτομο από 1-12 ετών 519€.

 

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ με την AEGEAN ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ 08:15 – 10:15 ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ 18:00 – 21:50
  • Τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο NOVOTEL CENTRE LES HALLES STRASBOURG 4*
  • Πλουσιοπάροχο μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις ως άνω πρόγραμμα
  • Αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
  • Φ.Π.Α

 

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίου & επίναυλοι καυσίμων 170 €, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα, είσοδοι σε μουσεία, μνημεία & λοιπά αξιοθέατα, και ότι δεν αναφέρεται στα προσφερόμενα. Επιβάρυνση από Θεσσαλονίκη € 60 και από άλλες πόλεις € 120 (αναλόγως με τη διαθεσιμότητα).