en | gr
en | gr

7 ημέρες στις Βαλτικές Χώρες

Βαλτικές Χώρες

ΛιθουανίαΛετονίαΕσθονία

 

 

1η μέρα: Αθήνα – Βίλνιους, Ξενάγηση

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Βίλνιους μέσω ενδιάμεσου σταθμού με την AIR BALTIC. Άφιξη στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας, τη μεγαλύτερη μπαρόκ παλιά πόλη της Ευρώπης, ένα από τα σημαντικότερα επιστημονικά και πολιτιστικά ευρωπαϊκά κέντρα. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα δούμε το γοητευτικό ιστορικό της κέντρο με τα γραφικά κτίρια, τον Καθεδρικό ναό, την εκκλησία της Αγίας Άννας, το περίτεχνο αρχιτεκτονικό συγκρότημα του Πανεπιστημίου (1579), τον ναό των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου κ.ά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο RADISSON BLU LIETUVA VILNIUS 4* (www.radisson.com). Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Βίλνιους – Τρακάι – Καούνας – Βίλνιους

Σήμερα θα κατευθυνθούμε στο πιο δημοφιλές τουριστικό θέρετρο της Λιθουανίας, την ιστορική πόλη Τρακάι (28 χιλιόμετρα δυτικά του Βίλνιους), μια πόλη κυριολεκτικά κτισμένη πάνω στο νερό, αφού περιτριγυρίζεται από περισσότερες 200 λίμνες. Το επιβλητικό μεσαιωνικό κάστρο, κτισμένο κι αυτό πάνω σε ένα νησάκι, αποτελούσε την κατοικία των μεγάλων Δουκών της Λιθουανίας. Συνεχίζουμε για την πόλη Κάουνας, η οποία βρίσκεται στη συμβολή των δύο μεγαλύτερων ποταμών της χώρας και θεωρείται από τους Λιθουανούς ως η «αληθινή καρδιά» της χώρας τους. Υπήρξε προσωρινή πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια του μεσοπολέμου και αποτελεί σημαντικό εμπορικό και βιομηχανικό κέντρο. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας θα δούμε μια από τις μεγαλύτερες πλατείες της Ευρώπης, το εντυπωσιακό Χολ, που υπήρξε δικαστήριο, θησαυροφυλάκιο, φυλακές, κατοικία του τσάρου και δημαρχείο, τον Καθεδρικό ναό κ.ά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Βίλνιους – Σιαουλιάι – Λόφος με Σταυρούς – Ανάκτορο Ρούνταλε – Ρίγα 

Πρωινή αναχώρηση για την πρωτεύουσα της Λετονίας, την Ρίγα. Καθοδόν θα επισκεφθούμε την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Λιθουανίας, την Σιαουλιάι, και θα περπατήσουμε στον κεντρικό της πεζόδρομο. Πριν εγκαταλείψουμε την Λιθουανία, θα σταματήσουμε επίσης στον Λόφο με τους περίπου 50.000 Σταυρούς, ενώ, αφού περάσουμε στην Λετονία θα επισκεφθούμε το Ρούνταλε, το πιο σημαντικό και ξακουστό μπαρόκ παλάτι της Λετονίας και ένα από τα ομορφότερα της Ευρώπης, έργο του Ιταλού αρχιτέκτονα Ραστρέλι. Άφιξη στην Ρίγα, τη μεγαλύτερη και πιο ζωντανή από τις 3 πρωτεύουσες της Βαλτικής και μια από τις καλύτερα διατηρημένες πόλεις της Ευρώπης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο RADISSON BLU LATVIJA CONFERENCE & SPA 4*(www.radisson.com). Χρόνος για πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Ρίγα, Ξενάγηση, (Γιούρμαλα)

Σήμερα το πρωί θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας από τα πιο όμορφα αρ νουβό κτίρια της πόλης. Στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στην παλαιά πόλη με τα στενά λιθόστρωτα δρομάκια πλαισιωμένα από μεσαιωνικά και ιστορικά κτίρια. Θα δούμε τον Καθεδρικό ναό με ένα από τα μεγαλύτερα εκκλησιαστικά όργανα της Ευρώπης, την εκκλησία του Αγίου Πέτρου – προστάτη της Ρίγα – το εντυπωσιακό κτίριο των Μαυροκέφαλων με το ιστορικό του ρολόι, καθώς και το Δημαρχείο της πόλης. Θα δούμε επίσης το καταπράσινο πάρκο Esplanade, από το οποίο περνάει το κανάλι της πόλης, ενώ με το Μνημείο της Ελευθερίας, που αποτελεί σύμβολο της Λεττονικής ελευθερίας, θα κλείσει η σημερινή μας περιήγηση. Χρόνος για να απολαύσετε το ρόφημά σας σε ένα από τα ευρωπαϊκού τύπου καφέ ή να δοκιμάσετε διάφορα είδη καπνιστών ψαριών και πίτες μαζί με την τοπική μπύρα. Επίσης, μπορείτε να επισκεφθείτε την λουτρόπολη Γιούρμαλα (έξοδα ατομικά), μόλις 25 χιλιόμετρα από τη Ρίγα, γνωστή για τα ξύλινα σπιτάκια και το υπέροχο φυσικό περιβάλλον της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Ρίγα – Σιγκούλντα/Κάστρο Τουράιντα – Πάρνου – Ταλλίν

Μέσα από μια καταπράσινη ειδυλλιακή διαδρομή θα κατευθυνθούμε σήμερα στα βορειανατολικά της Ρίγα, με προορισμό την Σιγκούλντα, μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Λετονίας, όπου θα επισκεφθούμε το εντυπωσιακό κάστρο Τουράιντα. Συνεχίζουμε για την Εσθονία και την 700 ετών «πράσινη» πόλη Πάρνου, με 18 πάρκα και 35 χιλιόμετρα καταπράσινων λεωφόρων. Περιήγηση στην πόλη (εκκλησίες Αγίας Αικατερίνης και Αγίας Ελισάβετ, Δημαρχείο, Κόκκινος Πύργος, Πύλη του Ταλλίν κ.ά.) και συνεχίζουμε για την «βασίλισσα της Βαλτικής», το γοητευτικό Ταλλίν. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο RADISSON BLU SKY TALLIN 4* (www.radisson.com) και βόλτα στην πόλη με τα πλακόστρωτα δρομάκια, τα γραφικά καφέ και τα μικρομάγαζα. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Ταλλίν, Ξενάγηση (Προαιρετική εκδρομή στο Ελσίνκι)

Η πρωινή μας ξενάγηση αρχίζει από το τεράστιο πάρκο Καντριόργκ (Kadriorg), αφιερωμένο από τον Μεγάλο Πέτρο στην γυναίκα του Αικατερίνη. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε το μπαρόκ πρώην θερινό ανάκτορό τους, που σήμερα στεγάζει μουσείο Ευρωπαϊκής τέχνης. Θα συνεχίσουμε προς το Song Festival Grounds – έναν τεράστιο υπαίθριο συναυλιακό χώρο σε μορφή όστρακου – και θα φθάσουμε στον λόφο Τουμπέα, όπου θα δούμε το κτισμένο από τους Ιππότες της Τιμής κάστρο, που μετατράπηκε σε μπαρόκ παλάτι από τη Μεγάλη Αικατερίνη (σήμερα Κοινοβούλιο), τον έξοχα διατηρημένο Καθεδρικό ναό του 13ου αι., τον μεγαλοπρεπή ρωσικό Ορθόδοξο ναό και θα απολαύσουμε μοναδική θέα προς την μεσαιωνική Κάτω Πόλη. Από εκεί θα συνεχίσουμε με τα πόδια προς την κεντρική πλατεία – ένα «μουσείο» μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής – για να δούμε το Δημαρχείο με το χαρακτηριστικό καμπαναριό, αλλά και το παλαιότερο φαρμακείο της Ευρώπης. Απόγευμα ελεύθερο για ψώνια (πρωτότυπα κοσμήματα, κεραμικά, μάλλινα, κεχριμπάρι, ξυλόγλυπτα). Εναλλακτικά σας προτείνουμε προαιρετική εκδρομή στο Ελσίνκι, την όμορφη πρωτεύουσα της Φινλανδίας (2 ώρες με το γρήγορο καράβι, έξοδα ατομικά).

7η μέρα: Ταλλίν (Χρόνος ελεύθερος) – Αθήνα

Χρόνος ελεύθερος το πρωί για βόλτες, ψώνια κλπ. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το υπαίθριο Λαογραφικό μουσείο της Εσθονίας ή το Ιστορικό μουσείο της πόλης. Αργά το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

Σημειώσεις:

Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι. Στις αναχωρήσεις 4,18/8 και 1/9 το πρόγραμμα πραγματοποιείτε αντίστροφα. Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 

 

ΑΝΑΧ.: 23 Ιουνίου, 28 Ιουλίου,  4,11,18,25 Αυγούστου, 1 Σεπτεμβρίου    7 μέρες

 SMART PRICE  

Τιμή Κατά άτομο

Δίκλινο   €599 €659  
3ο άτομο έως 12 ετών €499 €559  
Μονόκλινο €819 €869  

           

 

SMART PRICE: Για κρατήσεις έως 30 μέρες πριν την αναχώρηση και για περιορισμένο αριθμό θέσεων 

                                          

Φόροι αεροδρομίου, επίναυλοι καυσίμων: 300 € περίπου  

Για την αναχώρηση 23/6 η τιμή αναμένεται

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΒΙΛΝΙΟΥΣ,ΤΑΛΛΙΝ-ΑΘΗΝA με την AIR BALTIC (μέσω ενδιάμεσου σταθμού)
  • Έξι διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* όπως αναγράφονται πρόγραμμα ή παρόμοια
  • Μπουφέ πρωινό καθημερινά
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, εκδρομές βάση προγράμματος
  • Τοπικός Ελληνόφωνος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλεια για τους εκδρομείς έως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, είσοδοι σε μουσεία, κάστρα, αρχαιολογικούς χώρους και οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα