en | gr
en | gr

Κλασσική Ισπανία 7 ημερες

7 ημέρες Βαρκελώνη – Σαραγόσα – Μαδρίτη – Τολέδο – Βαλένθια – Girona – Figueres. Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* με πρωινό και έξι γεύματα ή δείπνα σε buffet.

 

 

 

Ημέρα 1: Βαρκελώνη – Σαραγόσα – Μαδρίτη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Καταλονίας. Άφιξη και αναχώρηση για Μαδρίτη. Πρώτος σταθμός μας η Σαραγόσα η πρωτεύουσα της Αραγονιας με την περίφημη βασιλική της Πιλάρ. Συνεχίζουμε για Μαδρίτη. Ελεύθερος χρόνος για μια πρώτης γνωριμία με την πρωτεύουσα της Ισπανίας. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 2: Μαδρίτη

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε την σημερινή μας ξενάγηση, η οποία θα μας αποκαλύψει τα πλούσια αξιοθέατα της ισπανικής πρωτεύουσας. Θα δούμε τα εντυπωσιακά μνημεία και τις πλατείες, αρχίζοντας με το κεντρικότατο σημείο της πόλης, την Πουέρτα Ντελ Σολ, όπου βρίσκεται το άγαλμα σύμβολο της πόλης. Θα δούμε επίσης την πλατεία της Θεάς Κυβέλης, την πύλη του Αλκαλά και το πάρκο Ρετίρο. Θα επισκεφθούμε το μοναδικό Μουσείο του Πράδο, στο οποίο στεγάζονται 3.000 πίνακες και μία από τις πιο σημαντικές συλλογές Ισπανών ζωγράφων. Ταυτόχρονα θα απολαύσουμε τα αριστουργήματα μεγάλων δημιουργών όπως Βελάσκεθ, Μουρίλιο, Γκόγια, Ελ Γκρέκο κ.α. Η ξενάγησή ολοκληρώνεται με την επίσκεψη στο Παλάθιο Ρεάλ, το ξακουστό Βασιλικό Παλάτι. Απόγευμα ελεύθερο. Το βράδυ σας προτείνουμε βραδινή διασκέδαση με Flamenco.

Ημέρα 3: Μαδρίτη – Τολέδο (προαιρετική εκδρομή)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για ολοήμερη εκδρομή στο Τολέδο. Θα γνωρίσουμε τα αξιοθέατα της ιστορικής αυτής πόλης όπου έζησε ο δικός μας Δομίνικος Θεοτοκόπουλος. Θα δούμε τον Καθεδρικό ναό (είναι από τους μεγαλύτερους σε όλο τον κόσμο), την εκκλησία του Σάντο Τομέ (Αγίου Θωμά) που στεγάζει το αριστούργημα του Γκέκο «Ο ενταφιασμός του κόμητα Οργκάθ». Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο (εξ ιδίων) και επιστροφή στη Μαδρίτη νωρίς το απόγευμα. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 4: Μαδρίτη – Βαλένθια

Πρωινό και αναχώρηση για τη μαγευτική Βαλένθια. Στην περιήγησή μας θα δούμε το υπέροχο Δημαρχείο, τη Αρένα, το Δικαστικό Μέγαρο και τον Καθεδρικό Ναό της πόλης . Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος να απολαύσετε την πόλη και την έντονη ζωή των «cafe». Διανυκτέρευση.

Ημέρα 5: Βαλένθια – Βαρκελώνη

Πρόγευμα και αναχώρηση για τη Βαρκελώνη. Άφιξη στη Βαρκελώνη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Υπόλοιπη μέρα ελεύθερη. να ξεκουραστείτε, να απολαύσετε τις ανέσεις του ξενοδοχείου, να κάνετε τη βόλτα σας στην πόλη. Σας προτείνουμε να περιπλανηθείτε στο κέντρο της Βαρκελώνης στη πασίγνωστη Λεωφόρο Rampla όπου θα έχετε τη δυνατότητα για καφέ και αγορές σουβενίρ. Μετά από αυτό το μικρό διάλειμμά κατευθυνθείτε στην παλιά πόλη (Γοτθική συνοικία) όπου θα επισκεφτείτε την Plaza Real , το Δημαρχείο, και άλλα αξιοθέατα της περιοχής. Δεν πρέπει να ξεχάσετε να επισκεφθείτε το Μουσείο της Σοκολάτας καθώς και το μουσείο Picasso στην ομώνυμη συνοικία. Στη συνέχεια κατευθυνθείτε στο λιμάνι, στο Μάρε Μάγκνου για να επισκεφτείτε το μεγαλύτερο ενυδρείο της Ευρώπης. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 6: Βαρκελώνη

Πρωινό και ξεκινάμε την περιήγησή μας στη Βαρκελώνη. Μεταξύ άλλων θα δούμε το μνημείο του Κολόμβου στο λιμάνι, την Μπαρτσελονέτα. Στη συνέχεια ανεβαίνουμε στο λόφο Μονζουίκ απ’ όπου μπορείτε να δείτε πανοραμικά όλη τη πόλη. Συνεχίζουμε με τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις του 1992, το νέο Καθεδρικό Ναό του Γκάουντι, τη Sagrada Familia (Αγία Οικογένεια) το σημείο κατατεθέν της Καταλανικής πρωτεύουσας καθώς και τα περίφημα Casa Batllo και Casa Mila. Η περιήγησή μας θα τελειώσει στην Γοτθική συνοικία όπου θα δούμε την Plaza Real, το Δημαρχείο, και άλλα αξιοθέατα της περιοχής. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 7: Girona- Figueres – Eπιστροφή

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Ιστορική πόλη της Γιρόνα, όπου θα θαυμάσουμε μεταξύ άλλων τον καθεδρικό ναό και την εβραϊκή συνοικία . Χρόνος ελεύθερος για να περιηγηθούμε στα γραφικά σοκάκια του κάστρου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Figueres, όπου βρίσκεται το μουσείο – θέατρο του διάσημου ζωγράφου Salvador Dali. Αφεθείτε στη σουρεαλιστική ατμόσφαιρα που εκπνέουν τα έργα του από τα πρώτα χρόνια της καλλιτεχνικής του δραστηριότητας ως και τα τελευταία χρόνια της ζωής τους. Βγαίνοντας από το μουσείο σας προτείνουμε να επισκεφθείτε την Καθολική εκκλησία του Αγ. Παύλου. Θαυμάστε τη Γοτθική αρχιτεκτονική του με τις τοξωτές οροφές και την απλότητα του ναού. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε εκτός των άλλων το Μουσείο Κοσμημάτων καθώς και το Μουσείο Παιχνιδιών. Επιστροφή στην πόλη της Βαρκελώνης. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.

 

4* HOTELS IN SPAIN (TOUR)

21/07/2014 έως 27/07/2014 & 28/07/2014 έως 03/08/2014: 650€ το άτομο σε δίκλινο και 830€ σε μονόκλινο.
Τρίτο άτομο από 1-12 ετών 530€.

04/08/2014 έως 10/08/2014, 11/08/2014 έως 17/08/2014 & 18/08/2014 έως 24/08/2014: 680€ το άτομο σε δίκλινο και 860€ σε μονόκλινο.
Τρίτο άτομο από 1-12 ετών 560€.

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια για Βαρκελώνη σε οικονομική θέση
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* (3 διανυκτερεύσεις στη Μαδρίτη, 1 στη Βαλένθια και 2 στη Βαρκελώνη με πρωινό)
  • Έξι (6) γεύματα ή δείπνα σε buffet
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα
  • Έμπειρος αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας
  • Ταξιδιωτική ασφάλεια
  • Φ.Π.Α

 

Δεν περιλαμβάνονται:

Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται. Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο. Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων. Επιπλέον γεύματα, ποτά στα γεύματα, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα. Φόροι πόλεων.