en | gr
en | gr

Νίκαια & Λίμνες Β. Ιταλίας – 8 ημέρες

8 ημέρες Κόμο, Λουγκάνο, Λάκο Ματζόρε, Μιλάνο, Νίκαια, Εζ, Μονακό, Μόντε Κάρλο, Κάννες, Σαν Πωλ Ντε Βανς, Σαίντ Τροπέ, Πόρτ Γκριμό, Ραπάλο, Σάντα Μαργαρίτα, Πόρτο Φίνο & Μπολόνια.
Αναχωρήσεις 21 Ιουλίου, 04, 11, 18, 25 & 31 Αυγούστου & 01 Σεπτεμβρίου.

 

 

Ημέρα 1: ΑΘΗΝΑ – ΒΕΝΕΤΙΑ – ΚΟΜΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πόλη των Δόγηδων και των καναλιών, τη Βενετία που βρίσκεται στις εκβολές των ποταμών Πάδου και Αδίγη. Γνωστή επίσης με τα ονόματα “Ωραία Γαληνοτάτη”, “Πόλη του Νερού” και “Πόλη των Καναλιών”. Επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση για το Κόμο. Αφιξη, τακτοποίηση στο ξεν/χείο μας (περιοχή) . Διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 2: ΚΟΜΟ – ΛΟΥΓΚΑΝΟ – ΛΑΚΟ ΜΑΤΖΟΡΕ

Πρωινό και αναχώρηση για να επισκεφτούμε το Λουγκάνο το οποίο είναι φωλιασμένο ανάμεσα στις απότομες πλαγιές των Άλπεων. Η λίμνη Λουγκάνο (Λάγκο ντι Λουγκάνο ή Τζερέζιο στα ιταλικά) είναι από τα ωραιότερα φυσικά τοπία ενός από τα τέσσερα καντόνια της Ελβετίας το Τιτσίνο. Το μεγαλύτερο μέρος της ανήκει στην Ελβετία, αλλά η νοτιοδυτική ακτή, το βορειοανατολικό παρακλάδι της και ένας μικρός θύλακας στη μέση αποτελούν ιταλικό έδαφος. Η γέφυρα που τη διασχίζει οδηγεί στη Σήραγγα του Αγίου Γοτθάρδου. Ο καλύτερος τρόπος για να την εξερευνήσουμε είναι με το καραβάκι, που αναχωρεί από το Λουγκάνο ή να ανεβούμε μει το τελεφερίκ που οδηγεί από το Λουγκάνο στις κορυφές των γειτονικών βουνών. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την λουλουδιασμένη Στρέζα, αφού πρώτα τη λίμνη Ορτα και τη Μεσαιωνική πόλη Σαν Τζούλια. Αφιξη στη Στρέζα με την λίμνη λάκο Ματζόρε όπου θα έχουμε την ευκαιρία για μια προαιρετική κρουαζιέρα στο νησάκι Ιζολα Μπέλα με το παλάτι Μπορομέ και στο διπλανό νησάκι Ιζολα Πεσκατόρε(των ψαράδων). Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 3: ΚΟΜΟ – ΜΙΛΑΝΟ – ΝΙΚΑΙΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας το Μιλάνο. Με την άφιξη θα αρχίσει η περιήγησή μας με τον καθεδρικό ναό της πόλης , το περίφημο Ντουόμο, χτισμένο στα πρότυπα της γοτθικής αρχιτεκτονικής του 14ου αιώνα. Θα συνεχίσουμε περπατώντας την Βιττόριο Εμμανουέλε και θα καταλήξουμε στην περίφημη Σκάλα του Μιλάνου ένα από τα θέατρα με την καλλίτερη ακουστική στον κόσμο. Χρόνος ελεύθερος και στη συνέχεια της σημερινής μας διαδρομής η κοσμοπολίτικη Νίκαια. Άφιξη, μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο ,ξεκούραση Βόλτα στην παλιά πόλη όπου μεταξύ άλλων θα δούμε την Όπερα ,το Δημαρχείο και το Δικαστικό Μέγαρο. Διανυκτέρευση .

 

Ημέρα 4: ΝΙΚΑΙΑ – ΕΖ – ΜΟΝΑΚΟ – ΜΟΝΤΕ ΚΑΡΛΟ

Πρωινό και αναχώρηση για το μεσαιωνικό χωρίο Εζ, όπου ακολουθεί επίσκεψη στο εργοστάσιο παραγωγής αρωμάτων Fragonard. Χρόνος ελεύθερος για καφέ και βόλτα στα πανέμορφα σοκάκια του χωριού . Στην συνέχεια αναχώρηση για Μονακό. Θα ξεκινήσουμε την επίσκεψη μας με την παλιά πόλη, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε το παλάτι των Μονεγάσκων, τον Καθεδρικό Ναό, Θα επισκεφθούμε το Ωκεανογραφικό Μουσείο. Ελεύθερος χρόνος στο Μονακό για ψώνια. Το μεσημέρι με το πούλμαν ακολουθώντας την πίστα του GrandPrix, θα επισκεφθούμε το Μόντε Κάρλο. Ελεύθερος χρόνος στην πλατεία για βόλτες και φωτογραφίες .Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 5: ΝΙΚΑΙΑ – ΚΑΝΝΕΣ – ΣΑΝ ΠΩΛ ΝΤΕ ΒΑΝΣ

Πρωινό και αναχώρηση για την αδιαμφισβήτητη “βασίλισσα” της Κυανής ακτής τις Κάννες, με την περίφημη Κρουαζέτ, έναν από τους πιο διάσημους δρόμους του κόσμου. Θα δούμε τα υπέροχα κτίρια, και τα υπερπολυτελή ξενοδοχεία, που χρονολογούνται από την εποχή της Μπελ Επόκ, το Παλάτι του Φεστιβάλ των Καννών. Χρόνος ελεύθερος για καφέ, βόλτα. Μετά τις Κάννες θα επισκεφθούμε ένα από τα πιο γραφικά χωριά της περιοχής το Σαν Πωλ Ντε Βανς μεσαιωνικό χωριό περιτριγυρισμένο από τα τοίχοι του Φραγκίσκου του Πρώτου, καταφύγιο όλων των ζωγράφων και καλλιτεχνών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Βράδυ ελεύθερο για βόλτα στην περίφημη PromenadedesAnglais. Διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 6: ΝΙΚΑΙΑ – ΣΑΙΝΤ ΤΡΟΠΕ – ΠΟΡΤ ΓΚΡΙΜΟ

Πρωινό και αναχώρηση για το πιο διάσημο Κοσμικό Θέρετρο της Νότιας Γαλλίας, χώρος συνάντησης των μεγαλυτέρων σταρ, πηγή έμπνευσης των Ιμπρεσιονιστών με επικεφαλή τον Σινιάκ, το Σαίντ Τροπέ. Χρόνος ελεύθερος για καφέ ,βόλτες, φαγητό. Στην επιστροφή θα επισκεφθούμε το Πόρτ Γκριμό ή αλλιώς την Μικρή Βενετία. Επιστροφή στην Νίκαια. Διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 7: ΝΙΚΑΙΑ – ΡΑΠΑΛΟ – ΣΑΝΤΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ – ΠΟΡΤΟ ΦΙΝΟ – ΜΠΟΛΟΝΙΑ

Πρωινό. Τη σημερινή μέρα θα επισκεφτούμε το πανέμορφο Ραπάλο, τη Σάντα Μαργαρίτα και το Πόρτο Φίνο με τα γραφικά πολύχρωμα σπιτάκια, τα μαγαζιά με τα ντόπια προϊόντα και τα γιότ δεμένα στις μαρίνες τους. Θα περιπλανηθούμε αρχικά στο Ραπάλο και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Σάντα μαργαρίτα όπου θα απολαύσουμε τη βόλτα μας κατά μήκος της προβλήτας. Εξ ιδίων με το καραβάκι ή το λεωφορείο της γραμμής όσοι θέλουν μπορούν να επισκεφτούν το Πόρτο Φίνο. Τελευταίος μας προορισμός η Μπολόνια γνωστή για τους πύργους της και τις στοές που φτάνουν τα 38 χιλιόμετρα και την κάνουν μοναδική πόλη στον κόσμο. Αφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας . Διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 8: ΜΠΟΛΟΝΙΑ – ΒΕΝΕΤΙΑ(ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ)- ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στη περιήγησή της πόλης της Μπολόνια θα δούμε το Αρχαιολογικό μουσείο, την Εθνική Πινακοθήκη το Πανεπιστημιακό μουσείο κ.α . Τέλος αναχώρηση για τη Βενετία τη πόλη που φημίζεται για την ομορφιά της τοποθεσίας, την αρχιτεκτονική και τα έργα τέχνης της. Ολόκληρη η πόλη έχει ανακηρυχτεί ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την Unesco. Χτισμένη πάνω σε 118 μικρά νησάκια που χωρίζονται από κανάλια και ενώνονται μεταξύ τους με γέφυρες.Από το Τρονκέττο, μεταφορά εξ’ ιδίων με βαπορέττο στην περιοχή Καστέλλο της Βενετίας όπου βρίσκεται η Ορθόδοξη Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και η παροικία των Ελλήνων. Περνάμε από την Γέφυρα των Αναστεναγμών, θα δούμε το επιβλητικό παλάτι των Δόγηδων, τον Πύργο του Ρολογιού και θα καταλήξουμε στην πλατεία του Αγίου Μάρκου, το ωραιότερο σαλόνι της Ευρώπης, όπως το χαρακτήρισε ο Ναπολέοντας. Εδώ βρίσκεται ο Καθεδρικός Ναός της πόλης, σημαντικό δείγμα βυζαντινής αρχιτεκτονικής που στεγάζει τα λείψανα του Ευαγγελιστή Αγίου Μάρκου, με το εντυπωσιακό καμπαναριό του. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Βενετίας για την πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα.

 

Σημειώσεις: Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα. Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και υπάρχει περίπτωση να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

 

Τιμές κατ’ άτομο με πρωινό. Επιβάρυνση ημιδιατροφής(04 δείπνα σε τοπικό ελληνικό εστιατόριο 60€)

  

Αναχώρηση 21/07 με AZ(Φόροι 145€).

APOGIA NICE 3* OR SIMILAR: 575€ το άτομο σε δίκλινο και 795€ σε μονόκλινο.
Παιδικό 395€.

HIPARK 4* OR SIMILAR: 625€ το άτομο σε δίκλινο και 865€ σε μονόκλινο.
Παιδικό 585€.

  

Αναχωρήσεις 28/07, 04/08, 11/08, 18/08, 25/08, 31/08 & 01/09 με AZ(Φόροι 145€).

APOGIA NICE 3* OR SIMILAR: 615€ το άτομο σε δίκλινο και 835€ σε μονόκλινο.
Παιδικό 445€.

HIPARK 4* OR SIMILAR: 665€ το άτομο σε δίκλινο και 875€ σε μονόκλινο.
Παιδικό 615€.

 

  

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Βενετία – Αθήνα
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* στο Κόμο(περιοχή) και στη Μπολόνια.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία επιλογής σας για τη διαμονή σας στη Νίκαια .
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρος Αρχηγός – Συνοδός.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Checkpoint (15)
  • Καραβάκι Σάντα Μαργαρίτα – Πόρτο Φίνο 10 €
  • Βαπορέτο Βενετίας 15€ .
  • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία