en | gr
en | gr

Βιέννη – Βουδαπέστη – Πράγα, 8 ημέρες

8 μέρες Βιέννη – Βουδαπέστη – Πράγα σε ξενοδοχεία 4* με Πρωινό μπουφέ και ένα γεύμα καθημερινά.

Αναχώρηση: 16 Δεκεμβρίου & 6 Ιανουαρίου

Ημέρα 1: Αθηνα – Θεσσαλονικη – Νις    
Αναχώρηση στις 06:00 π.μ από Αθήνα. Με ενδιάμεση στάση στην περιοχή της Λαμίας θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας μέσω Τεμπών – Πλαταμώνα(προαιρετικό γεύμα) και Θεσσαλονίκης , για τον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος των διαβατηρίων και μετά από μια από μια διαδρομή έξω από τα Σκοπιά θα φτάσουμε στην Νις. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 2: Νις – Βουδαπεστη    
Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Βουδαπέστη. Αφήνοντας πίσω το Βελιγράδι και το Νοβισαντ φτάνουμε στα σύνορα της Ουγγαρίας και την πόλη του Ζεγκετ. Το απόγευμα άφιξη στην πανέμορφη Βουδαπέστη «το Μαργαριτάρι του Δούναβη». Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο , χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3: Βουδαπέστη (ξενάγηση)    
Πρωινό και αρχίζουμε την περιήγηση- ξενάγηση μας από την Πεστη. Θα επισκεφτούμε την Πλατεία Ηρώων στολισμένη με υπέροχα αγάλματα και τον Καθεδρικό Ναό του Άγιου Στεφάνου . Κατόπιν διασχίζοντας μια από τις πιο αριστοτεχνικές γέφυρες του Δούναβη, την γέφυρα των Αλυσίδων, θα βρεθούμε στην άλλη απέναντι όχθη την Βούδα. Εδώ θα δούμε τον Πύργο των Ψαράδων, τη θαυμαστή εκκλησία του Ματία, όπου στέφονταν οι βασιλιάδες και να απολαύουμε την εξαιρετική θέα που προσφέρει η πόλη με τις πολλές και επιβλητικές γέφυρες και το ολόδροσο νησάκι της Μαργαρίτας στη μέση του Δούναβη , από το λόφο Γκελλερτ. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.    

Ημέρα 4: Βουδαπέστη – Παραδουνάβια Χωριά – Βιέννη    
Πρωινό και άμεση αναχώρηση για το Szentendre (Άγιος Ανδρέας), ένα παραδοσιακό χωριό της Ουγγαρίας. Θα επισκεφτούμε το μουσείο κεραμικής τέχνης της γλύπτριας Μαργκίτ Κόβατς, και την ορθόδοξη εκκλησία του 1752. Περιπλανηθείτε στο χωριό των Καλλιτεχνών και των Καλών Τεχνών, όπως χαρακτηριστικά αποκαλείται ο Άγιος Ανδρέας, όπου μπορείτε να αγοράσετε κρύσταλλα, πορσελάνες και πολλά αναμνηστικά δώρα. Συνεχίζουμε για το Visegrad, το επόμενο χωριό πάνω στο Δούναβη. Θα θαυμάσουμε και θα περιηγηθούμε στα δύο τεράστια κάστρα, χτισμένα από τον Βασιλιά Μπέλα Δ’ για την προστασία της περιοχής από τους Μογγόλους. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Βασιλικό Παλάτι χτισμένο από τον Βασιλιά Λουδοβίκο Α’. Τέλος θα σταματήσουμε στο χωριό Esztergom, όπου θα δούμε τα πολυάριθμα αξιοθέατα, ανάμεσα στα οποία είναι: η Βασιλική, το Κάστρο και ο Καθεδρικός Ναός του Ezstergom, και η υπέροχη θέα του Δούναβη από το κάστρο, ιδανική για φωτογραφίες. Συνεχίζουμε για την πρωτεύουσα της Αυστρίας τη Βιέννη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.    

Ημέρα 5: Βιέννη (ξενάγηση)
Πρωινό και ξεκινάμε την ξενάγηση μας , όπου θα θαυμάσουμε το μεγαλοπρεπές θερινό ανάκτορο των Αψβούργων το παλάτι Σέμπρουν, με τους υπέροχους κήπους που σε ομορφιά συναγωνίζονται τις Βερσαλλίες. Θα διασχίσουμε την Ρίνγκστράσσε όπου θα δούμε τα πιο όμορφα αξιοθέατα της πόλης. Το επιβλητικό Κοινοβούλιο, το εντυπωσιακό Δημαρχείο – το κτίριο Ένωση φίλων της μουσικής – το βασιλικό θέατρο – το Πανεπιστήμιο – το Εθνικό Πάρκο – την ξακουστή Όπερα της Βιέννης – τα δίδυμα μουσεία (Ιστορίας τέχνης & Φυσικής ιστορίας) που τα χωρίζει το άγαλμα της Μαρίας Τειρεσίας. Θα περάσουμε από το Χειμερινό ανάκτορο Χόφμπουργκ, θα περπατήσουμε στην Ελληνική συνοικία και στο δρόμο των Ελλήνων και θα τελειώσει η ξενάγηση μας στη πλατεία του Άγιου Στέφανου όπου και θα θαυμάσουμε την ομώνυμη μεγαλόπρεπη εκκλησία που δεσπόζει στην καρδιά της πόλης. Το απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.    

Ημέρα 6: Βιέννη – Πράγα (ξενάγηση)    
Πρωινό αναχώρηση για την Πράγα. Άφιξη και αρχίζουμε την ξενάγηση μας στην Χρυσή Πόλη που είναι χτισμένη στις όχθες του ποταμού Μολδάβα .Στο ιστορικό κέντρο της Πράγας θα συναντήσουμε μοναδικά κτίσματα από την ρομαντική περίοδο, ναούς σε γοτθικό ρυθμό και παλάτια από την εποχή της Αναγέννησης. Κατά την διάρκεια της πεζής ξενάγησης θα διασχίσουμε τα 515 μέτρα της αγαλματοστόλιστης γέφυρας του Καρόλου, θα περάσουμε από την πλατεία των ιπποτών του Σταυρού και θα θαυμάσουμε την γοτθική εκκλησία της Παναγιάς του Τύν. Χαρακτηριστικό της Πράγας, το Αστρονομικό Ρολόι στην πλατεία της παλαιάς πόλης, που κατασκευάστηκε το 1420 και ο Ναός του Αγίου Νικολάου όπου πραγματοποιούνται κονσέρτα κλασσικής μουσικής. Στην συνέχεια θα περάσουμε από τον Πύργο της Πυρίτιδας και το σημερινό Δημοτικό μέγαρο, πρώην Βασιλικό Παλάτι του 15ου αιώνα. Συνεχίζουμε για την καστρούπολη της Πράγας. Το Κάστρο της Πράγας, ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης, αποτελούσε για περισσότερα από χίλια χρόνια την έδρα της τσέχικης μοναρχίας και στις σημερινές ημέρες της Τσεχικής Δημοκρατίας. Σημαντικό αξιοθέατο της καστρούπολης, είναι ο καθεδρικός ναός γοτθικού ρυθμού του Αγ. Βίτου, τον οποίο και θα επισκεφθούμε. Στο θαυμαστό αυτό κτίσμα βρίσκονται οι βασιλικοί τάφοι, ενώ εδώ πραγματοποιούνταν και η ενθρόνιση των βασιλέων. Άλλα αξιοθέατα αποτελούν το βασιλικό παλάτι, το χρυσό δρομάκι των αλχημιστών και το περίφημο Λορέττο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.    

Ημέρα 7: Πράγα – Δρέσδη
Πρωινό και αναχώρηση για την Δρέσδη που αποκαλείται ¨Φλωρεντία του ποταμού Έλβα  και είναι η ωραιότερη Μπαρόκ πόλη της Ευρώπης, με περιποιημένα πάρκα και δενδροφυτεμένους λεωφόρους. Περιήγηση στο ιστορικό κέντρο με τα εντυπωσιακά κτίρια της Σέμπερ Όπερα, του Ζβίγκερ και της Χοφ Κίρχε. Κατόπιν μπορείτε να επισκεφθείτε κάποιο από τα εκπληκτικά μουσεία της πόλης. Ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στη Πράγα. Διανυκτέρευση.    

Ημέρα 8: Πράγα – Κάρλοβυ Βάρυ – Πτήση επιστροφής    
Πρωινό και θα αναχωρήσουμε από την Πράγα με προορισμό την γνωστή λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ στη Δυτική Βοημία, γνωστή λόγω των ιαματικών πηγών. Τον 14ο αιώνα ονομάστηκε «Βασιλική Πόλη» από τον αυτοκράτορα Κάρολο τον 4ο και έκτοτε καθιερώθηκε σαν τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής. Διασχίζοντας τον κεντρικό πεζόδρομο δίπλα στον ποταμό Τέπλα καταλαβαίνουμε γιατί ο Γκαίτε, ο Σίλλερ, ο Μπετόβεν, ο Μπαχ ο Τσάρος της Ρωσίας κ.α. περπάτησαν τον ίδιο δρόμο. χρόνος ελεύθερος μέχρι την ώρα μεταφοράς στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής

 

Τιμή κατ’άτομο
Ξενοδοχεία Προγράμματος

  16/12/2014 εώς 23/12/2014 06/01/2015 εώς 13/01/2015
Δίκλινο € 395.00 € 395.00
Μονόκλινο € 515.00 € 515.00

 

Περιλαμβάνονται

  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Δυο διανυκτερεύσεις στην Βουδαπέστη σε ξενοδοχείο 4*
  • Αρχηγός -συνοδός του γραφείου μας
  • Δυο διανυκτερεύσεις στη Βιέννη σε ξενοδοχείο 4*
  • Δυο διανυκτερεύσεις στην Πράγα σε ξενοδοχείο 4*
  • Αεροπορικά εισιτήρια ΠΡΑΓΑ – ΑΘΗΝΑ
  • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική για τους εκδρομείς
  • Πρωινό μπουφέ και ένα γεύμα καθημερινά
  • Μια διανυκτέρευση στην Νις σε ξενοδοχείο 4*
  • Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων(70€), Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και οπουδήποτε χρειάζεται, Εισιτήρια Κρουαζιέρας, πάρκων κ.λ.π., Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο