en | gr
en | gr

Benelux – Κάτω Χώρες 5 ημέρες

5 μέρες Άμστερνταμ – Βρυξέλλες – Γάνδη – Μπρυζ – Βατερλό – Ναμούρ – Ντινάντ – Λουξεμβούργο – Ρόττερνταμ – Ντέλφτ – Χάγη – Ψαροχώρια Μάρκεν & Βόλενταμ.

 

 

Ημέρα 1: Αθήνα – Βρυξέλλες , ξενάγηση πόλεως
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τις Βρυξέλλες με την AEGEAN AIRLINES. Άφιξη και αναχώρηση για την ξενάγηση της πόλης. Θα δούμε το καταπράσινο πάρκο Ηeysel με το ομώνυμο θρυλικό στάδιο, την Mini-Europe, το βασιλικό παλάτι, την Κινέζικη Παγόδα, το Γιαπωνέζικο Πύργο και θα φωτογραφήσουμε την πρωτότυπη αρχιτεκτονική κατασκευή του ATOMIUM. Περνώντας από το σύγχρονο κέντρο της πόλης και προχωρώντας προς το ιστορικό, θα δούμε το μπαρόκ Χρηματιστήριο, θα διασχίσουμε την αριστοκρατική πλατεία Grand-Sablon και το παρκάκι – πίνακα ζωγραφικής Square du Petit-Sablon, το νέο κλασσικό Δικαστικό Μέγαρο με κατεύθυνση την Ευρωπαϊκή Γειτονιά. Τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο NH ATLANTA 4* ( www.mh-hotels.com ). Το βράδυ προαιρετικός περίπατος στην Grand Plaz όπου ξεκινάμε από την Μεγάλη Πλατεία και με συνοδεία του ξεναγού μας θα περιηγηθούμε στην γύρω περιοχή.

Ημέρα 2: Βρυξέλλες ( Βατερλό – Ναμούρ – Ντινάντ – Λουξεμβούργο )
Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση ( έξοδα ατομικά ) για το Λουξεμβούργο που θεωρείται από τα σπουδαιότερα κέντρα της Διεθνούς οικονομικής ζωής. Πέρασμα από τον ιστορικό χώρο της περίφημης μάχης του Βατερλό. Κατά την διαδρομή προς Λουξεμβούργο θα διασχίσουμε μέσα από αχανείς χαράδρες τις Αρδένες, με τα καταπράσινα δάση, τα γραφικά χωριουδάκια και τα μεγαλοπρεπή κάστρα. Η διαδρομή δίπλα στον ποταμό Μάας θα διακοπεί μόνο για λίγο καθώς θα σταματήσουμε σε μία από τις ομορφότερες πόλεις του Βελγίου την NAMUR όπου θα επι- σκεφτούμε το φημισμένο απόρθητο κάστρο της πόλης και την DINANT την πατρίδα του Σαξ εφευρέτη του σαξόφωνου και της μοναστηριακής μπύρας Leffe. Στην πόλη του Λουξεμβούργου θα περιδιαβούμε στους κεντρικούς δρόμους, τον επιβλητικό Ναό της Παναγίας, το κυβερνητικό κτίριο με το κάστρο, τις κατακόμβες και το φημισμένο για την θέα του μπαλκόνι της Ευρώπης. Αργά το απόγευμα επιστροφή στις Βρυξέλλες.
    
Ημέρα 3: Βρυξέλλες – Γάνδη – Μπρυζ – Άμστερνταμ
Μπουφέ πρόγευμα και για τη Γάνδη και τη Μπρυζ. Δυο φλαμανδικές, μεσαιωνικές πόλεις, κοσμήματα του Βελγικού Θρόνου. Στην επιβλητική Γάνδη θα επισκεφθούμε το ναό του St Bavon, όπου θα δούμε ένα αριστούργημα Τέχνης του 15ου αιώνα, το πολύπτυχο των αδερφών Van Eyck «Ο Μυστικός Αμνός», έργο εμπνευσμένο από την Αποκάλυψη του Αγ. Ιωάννη, Θα περπατήσουμε τα πλακόστρωτα δρομάκια της πόλης. Εν συνέχεια θα επισκεφθούμε για την παραμυθένια Μπρυζ. Θα περπατήσουμε κατά μήκος των μαγευτικών καναλιών και των πέτρινων, μικρών, γεφυρών. Θα διασχίσουμε τασοκάκια γύρω από το μεσαιωνικό Κωδωνοστάσιο (κεντρικό decor χολιγουντιανής υπερπαραγωγής) της κεντρικής πλατείας Grotte Markt, και της Πλατείας του Δημαρχείου, Burg Markt, θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό Notre-Dame de Bruges που φιλοξενεί εδώ και 500 χρόνια, στο ίδιο πάντα παρεκκλήσιο, το θεόπνευστο γλυπτό Madona του Μιχαήλ-Αγγέλου και τα Σπιτάκια του Θεού, maisons de Dieu. Αργά το απόγευμα άφιξη στο Άμστερνταμ στο ξενοδοχείο BEST WESTERN GOLDEN TULIP 4* ( www.goldentulip.com ) . Το βράδυ ο αρχηγός μας θα είναι διαθέσιμος να σας συνοδέψει σε μία βόλτα στα περίφημα κόκκινα φανάρια…την γνωστή Red Light District.

Ημέρα 4: Άμστερνταμ – Ψαροχώρια Μάρκεν Βόλενταμ & κρουαζιέρα στα κανάλια    
Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την περιήγηση μας στη πόλη που μας φιλοξενεί. Θα γνωρίσουμε μεταξύ άλλων τα Βασιλικά Ανάκτορα, την πλατεία Ρέμπραντ, τα Μουσεία, Rijks, Van Gogh (έξοδα ατομικά χωρίς ξενάγηση), το κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό και τα άλλα αξιοθέατα της πόλης. Στην συνέχεια απολαύστε μία κρουαζιέρα στα κανάλια δώρο του γραφείου μας. Τέλος θα επισκεφθούμε ( έξοδα ατομικά ) τα γνωστά ψαροχώρια Marken και Volendam. Θα κάνουμε βόλτα στα στενά σοκάκια τους όπως και στο γραφικό λιμανάκι του Volendam. Νωρίς το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

Ημέρα 5: Άμστερνταμ – Ρόττερνταμ – Ντέλφτ – Χάγη – Βρυξέλλες – Αθήνα
Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για Ρόττερνταμ, στις εκβολές του ποταμού Ρήνου. Πάνω σε τεχνητά νησάκια, έχουν φυτρώσει φουτουριστικού τύπου ουρανοξύστες, προβλήτες, κρεμαστές γέφυρες σαν αυτές των Erasmus και Willem. Λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα η ιστορική πόλη της Ολλανδίας, Ντέλφτ. Επόμενος σταθμός μας είναι η πόλη της Ειρήνης, Χάγη. Φινετσάτη, ήρεμη, αρχόντισσα. Διοικητική πρωτεύουσα της χώρας. Έδρα Διεθνών Οργανισμών για Θέματα Ειρήνης και Δικαιοσύνης, μία από τις τέσσερεις έδρες παγκοσμίως του Ο.Η.Ε. Συνεχίζουμε για Βρυξέλλες και το αεροδρόμιο για τη πτήση της επιστροφής

 

SMART PRICE: Για κρατήσεις έως 30 μέρες πριν την αναχώρηση και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.

 

Τιμή κατά άτομο
Συνδυασμός ξενοδοχείων

22/11/2014 έως 26/11/2014: 695€ το άτομο σε δίκλινο και 865€ σε μονόκλινο.
Τρίτο άτομο από 1-12 ετών 595€.

 

 

Περιλαμβάνονται

  • Για την 5ημερη εκδρομή Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΘΗΝΑ με την AEGEAN ΑΘΗΝΑ – ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ 08:30 – 11:00 ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΘΗΝΑ 20:00 – 00:10
  • Για την 5ημερη εκδρομή Δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο NH ATLANTA 4* στις Βρυξέλλες και δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο BEST WESTERN GOLDEN TULIP 4* στο Άμστερνταμ
  • Πλουσιοπάροχο μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις ως άνω πρόγραμμα
  • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
  • Αρχηγός- συνοδός του γραφείου μας
  • Φ.Π.Α

 

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίου & επίναυλοι καυσίμων 150 €, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα, είσοδοι σε μουσεία, μνημεία & λοιπά αξιοθέατα, και ότι δεν αναφέρεται στα προσφερόμενα. Επιβάρυνση από Θεσσαλονίκη € 60 και από άλλες πόλεις € 120 (αναλόγως με τη διαθεσιμότητα).