en | gr
en | gr

Ciao Roma Αγ. Πνεύματος 4 ημέρες

Αναχώρηση 06 & 07 Ιουνίου

 

 

1η ημέρα: Αθήνα – Ρώμη – Ξενάγηση

Πτήση για Ρώμη, άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο. Ελληνόφωνη ξενάγηση στην μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου, την Βασιλική του Αγ. Πέτρου, την πλατεία που σχεδίασε ο Μπερνίνι, το μπαλκόνι που ο Πάπας ευλογεί τους πιστούς και την επίσημη είσοδο του Βατικανού. Συνεχίζουμε με τον ιππόδρομο, την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, το έμβλημα της Ρώμης, το Κολοσσαίο, την αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά, την πλατεία του Καπιτωλίου και την πιάτσα Venezia με το Παλάτσο Βιττοριάνο που βρίσκεται και ο άγνωστος στρατιώτης της Ιταλίας.Τέλος ξενάγησης και κάπου εδώ επιβάλλεται διάλλειμα για τον πρώτο ιταλικό καφέ και γλυκό σε κάποιο κομψό μπαρ όπως το Cafe Greco. Η Fontana di Trevi σε απόσταση αναπνοής για το κλασικό πέταγμα του νομίσματος στα νερά της ώστε “Να ξαναβρεθούμε εδώ”.

 

2η ημέρα: Ρώμη

Μετά το πρωινό χρόνος ελεύθερος για την άκρως εντυπωσιακή “Αιώνια Πόλη”. Προτείνουμε (προαιρετικά) επίσκεψη στα διάσημα μουσεία του Βατικανού και στην συνέχεια βόλτα στην κεντρική πλατεία Piazza Venezia, τον πολύβουο εμπορικό δρόμο Via Del Corso, την περίφημη Piazza di Spagna και την Via Condotti με τους μεγάλους οίκους μόδας. Το επίτευγμα αρχαίας ρωμαϊκής αρχιτεκτονικής «Πάνθεον» και η μπαρόκ Πιάτσα Navona με τα εντυπωσιακά συντριβάνια και τις υπαίθριες αγορές, σίγουρα θα γεμίσουν «ατμοσφαιρικά» την μέρα μας. Στα μεσαιωνικά τους στενάκια και στις όχθες του γραφικού Τίβερη θα ταξιδέψουμε στην αίσθηση μιας άλλης εποχής, γεμάτης ρομαντισμό, και φινέτσα. Για το κλείσιμο της ημέρας ιδανική επιλογή δείπνο και διασκέδαση στο Τραστέβερε, την μεσαιωνική γειτονιά που χτυπάει η καρδιά της βραδινής ζωής της πόλης.

 

3η ημέρα: Ρώμη – Φλωρεντία (προαιρετικά)

Ημέρα ελεύθερη. Δυνατότητα προαιρετικής εκδρομής (κόστος 85€, minimum συμμετοχών 8 άτομα). Μία μέρα εξόρμηση σε ένα ταξίδι στον χρόνο, στην πόλη – λίκνο της Αναγέννησης με ζωντανά ακόμα τα χνάρια της που εκτίθονται ελεύθερα στους δρόμους και τις πλατείες – ανοικτά μουσεία. Θα ξεναγηθούμε σε μερικά από τα διασημότερα αξιοθέατα του κόσμου. Η Bασιλική της Santa Maria del Fiore με την Cupola του Brunelleschi, αρχιτεκτονικό θαύμα της εποχής του. Το Campanile που όποιος αντέξει ν’ ανέβει τα 415 σκαλιά θα αποζημιωθεί από την θέα, το οκταγωνικό Βαπτιστήριο με τις περίτεχνα σκαλισμένες πόρτες του Παραδείσου, το Palazzo Vecchio. Τελειώνουμε με το Ponte Vecchio, την απείρου κάλλους διακοσμημένη με κοσμηματοπωλεία γέφυρα, την μοναδική που οι Γερμανοί κατά την αναχώρηση τους τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν ανατίναξαν. Τέλος ξενάγησης και τα εκλεκτής ποιότητας και γραμμής δερμάτινα είδη της πόλης στην διάθεση σας στις μπουτίκ αλλά και στο παζάρι του San Lorenzo. Για το κλείσιμο της μέρας προτείνουμε μία πλούσια γεύση τοσκανικής γαστρονομίας στο περιβάλλον κάποιας τρατορίας με bistecca al la fiorentina, την πρώτη κυρία του κρέατος στην περιοχή, σπάνια αλλαντικά και κόκκινο κρασί chianti από τους γειτονικούς αμπελώνες. Επιστροφή στην Ρώμη.

 

4η ημέρα: Ρώμη – Αθήνα

Μετά το πρωινό, χρόνος ελεύθερος έως την ώρα συνάντησης στο ξενοδοχείο για την μεταφορά στο αεροδρόμιο και την πτήση επιστροφής.

 

Αναχώρηση 06 & 07 Ιουνίου

Hotel Donatello 3* : 355€ το άτομο σε δίκλινο και 515€ σε μονόκλινο.

Παιδί έως 11 ετών 325€.

 

Hotel Cicerone/ Nova Domus 4*: 580€ το άτομο σε δίκλινο και 775€ σε μονόκλινο.

Παιδί έως 11 ετών 550€.

 

Hotel Romanico Palace/ Eliseo 4*: 495€ το άτομο σε δίκλινο και 680€ σε μονόκλινο.

Παιδί έως 11 ετών 465€.

 

 

ΠΤΗΣΕΙΣ: EASYJET

ΑΘΗΝΑ – ΡΩΜΗ 10:15 – 11:25

ΡΩΜΗ – ΑΘΗΝΑ 12:35 – 15:35

 

Σημειώσεις:

Από 01/01/2011 ισχύει νέος φόρος της πόλης της Ρώμης 3€ την ημέρα ανά άτομο για διαμονή σε ξενοδοχεία 4* και καταβάλλεται απευθείας στο ξενοδοχείο. H σειρά των ξεναγήσεων μπορεί ν’ αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, χωρίς καμία παράλειψη. Στο ενημερωτικό που θα λάβετε 3 μέρες πριν την αναχώρηση θα αναφέρεται το τελικό αναλυτικό πρόγραμμα.