en | gr
en | gr
από €525 το άτομο

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΠΡΑΓΑ-ΒΙΕΝΝΗ 9 μέρες

budapest9 μέρες στην Βουδαπέστη, τη Πράγα και τη Βιέννη.

 

ΑΝΑΧ.: 7,14,21,30 Ιουλίου,   4,11,18,25 Αυγούστου,   16,30 Σεπτεμβρίου,  13,20 Οκτωβρίου

 

Πρόγραμμα:

 

1η ΗΜΕΡΑ : Αθήνα – Νις/Σερβία
Αναχώρηση στις 06:00 από την Αθήνα για τον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Συνεχίζουμε για την περιοχή Νις. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ : Νις – Βουδαπέστη/Ουγγαρία

Πρωινή αναχώρηση για Βουδαπέστη. Προσπερνώντας το Βελιγράδι – την πρωτεύουσα της Σερβίας – και το Νόβισαντ, καταλήγουμε αργά το απόγευμα στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και προαιρετικά Μίνι κρουαζιέρα με τουριστικό πλοιάριο στον Δούναβη, απολαμβάνοντας έτσι την νυκτερινή όψη της πόλης. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ : Βουδαπέστη, Ξενάγηση

Η σημερινή ξενάγησή μας ξεκινά από την Βούδα και τον λόφο του Γκέλερτ. Στη συνέχεια θα δούμε τον Πύργο των Ψαράδων και την θαυμαστή εκκλησία του Ματία, όπου στέφονταν οι βασιλιάδες και θα απολαύσουμε την εξαιρετική θέα που προσφέρει η πόλη με τις πολλές και επιβλητικές γέφυρες και το νησάκι της Μαργαρίτας στη μέση του Δούναβη. Λίγο αργότερα, διασχίζοντας μια από τις πιο αριστοτεχνικές γέφυρες του Δούναβη, την γέφυρα των Αλυσίδων, θα βρεθούμε στην Πέστη και την Πλατεία Ηρώων, στολισμένη με υπέροχα αγάλματα. Τελειώνουμε με τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου. Γεύμα και στον ελεύθερο χρόνο που ακολουθεί, μπορούμε να επισκεφθούμε τον εμπορικό δρόμο Vaci. Για το βράδυ σας προτείνουμε (προαιρετικά), διασκέδαση σε παραδοσιακή ταβέρνα με τσιγγάνικα βιολιά και κρασί.

 
4η ΗΜΕΡΑ : Βουδαπέστη – Πράγα/Τσεχία
Πρωινή αναχώρηση για Πράγα. Άφιξη στην «Χρυσή πόλη» και πρώτη γνωριμία με τα αξιοθέατά της. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 
5η ΗΜΕΡΑ :Πράγα – Κάρλοβι Βάρυ – Πράγα
Η ξενάγηση της πόλης ξεκινά από την Καστρούπολη με τον μεγαλοπρεπή ναό του Αγίου Βίτο. Κατηφορίζουμε στη συνέχεια για να δούμε τον ναό του Αγίου Γεωργίου, τη γέφυρα του Καρόλου και να καταλήξουμε στο Δημαρχείο με το Αστρονομικό Ρολόι, την οδό Παρισίων, την Εβραϊκή Συνοικία και τη γέφυρα του Τσεχ. Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε το γραφικό καταπράσινο θέρετρο Κάρλοβι Βάρυ με τις φημισμένες ιαματικές πηγές στην κοιλάδα του ποταμού Τέμπλα. Τον 14ο αιώνα ονομάστηκε «Βασιλική Πόλη» από τον αυτοκράτορα Κάρολο Δ΄ και έκτοτε καθιερώθηκε σαν τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής, όπως ο τσάρος Πέτρος, ο Γκαίτε, ο Μπετόβεν, ο Μπαχ, ο Μαρξ κ.ά. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσουμε στα γραφικά δρομάκια ή να κάνουμε αγορές στα πολυάριθμα τουριστικά καταστήματα. Επιστροφή στην Πράγα. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
 
6η ΗΜΕΡΑ Πράγα (Προαιρετική εκδρομή στη Δρέσδη)
Ημέρα ελεύθερη ή προαιρετικά εκδρομή στην Δρέσδη, την «Φλωρεντία της Γερμανίας». Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στην Πράγα. Δείπνο. Διανυκτέρευση.
 
7η ΗΜΕΡΑ : Πράγα – Βιέννη/Αυστρία

Πρωινή αναχώρηση για Βιέννη. Νωρίς το μεσημέρι φθάνουμε στην πόλη του Στράους, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στο σπουδαιότερο παλάτι της Βιέννης, το Σενμπρούν, ενώ στην πανοραμική μας περιήγηση θα δούμε τα κτίρια του Δακτυλίου (Ring), την κρατική Όπερα, τα μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Ιστορίας της Τέχνης, τους αυτοκρατορικούς και λαϊκούς κήπους, το παλάτι Χόφμπουργκ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το Χρηματιστήριο και το Πανεπιστήμιο. Ακολουθεί η πλατεία Σβάρτσενμπεργκ με το ομώνυμο άγαλμα και ο γοτθικού ρυθμού Καθεδρικός Ναός του Αγίου Στεφάνου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και δείπνο σε εστιατόριο της πόλης. Διανυκτέρευση.

 
8η ΗΜΕΡΑ : Βιέννη – Νις/Σερβία

Πρωινή αναχώρηση με ενδιάμεσες στάσεις για την περιοχή της Νις. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 
9η ΗΜΕΡΑ : Νις – Αθήνα

Αφήνουμε σήμερα τη Σερβία με προορισμό τον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος ταξιδιωτικών εγγράφων και συνεχίζουμε το ταξίδι μας για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη το βράδυ.

Σημείωση: Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι. Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

ΑΝΑΧ.: 7,14,21,30 Ιουλίου,   4,11,18,25 Αυγούστου,   16,30 Σεπτεμβρίου,  13,20 Οκτωβρίου

 

9 μέρες Οδικώς

           

Τιμή Κατά άτομο      

Δίκλινο €525 
3ο άτομο έως 12 ετών  €470
Μονόκλινο €750

                                                           

                                  

Περιλαμβάνονται:

  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* (3*, 4* στη Σερβία)
  • Ημιδιατροφή (8 πρωινά, 1 γεύμα και 7 δείπνα)
  • Εκδρομές περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
  • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Αρχηγός-συνοδός
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους 
  • Ποτά στα προσφερόμενα γεύματα ή δείπνα 
  • Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό και ό,τι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα και τις παροχές του