en | gr
en | gr
06/05/2024 - 12/05/2024
από 750€ το άτομο
με πούλμαν

Εκδρομή στη Β. Ιταλία # 7 ήμερη εκδρομή Πάσχα 2024

gondolas-lagoon-venice-sunrise-italy

1η μέρα: ΠΑΤΡΑ – ΑΝΚΟΝΑ

Συγκέντρωση των εκδρομέων και άμεση αναχώρηση για το λιμάνι της Πάτρας. Άφιξη, στο λιμάνι της Πάτρας στις 16:30 μ.μ., αστυνομικός και τελωνειακός έλεγχος, επιβίβαση στο πλοίο. Αναχώρηση στις 18:30 μ.μ.. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η μέρα: ΑΓΚΩΝΑ – ΒΕΝΕΤΙΑ ( ΜΕΣΤΡΕ )

Άφιξη στο λιμάνι της Αγκώνας στις 17:30 μ.μ. (ώρα Ιταλίας), επιβίβαση στο λεωφορείο
και άμεση αναχώρηση για την πάλαι ποτέ Γαληνοτάτη Βενετία. Άφιξη στο ξενοδοχείο
μας, στο Μέστρε, τακτοποίηση, διανυκτέρευση. (φαγητό ελεύθερο κατά την δια-δρομή, λόγω καθυστερημένης άφιξης).

3η μέρα : ΒΕΝΕΤΙΑ

Μετά το πρωινό, επίσκεψη και ξενάγηση της νησιώτικης Βενετίας, της Πόλης των Δόγηδων με την πλατεία του Αγ. Μάρκου και την ομώνυμη Βασιλική, τον Πύργο του Ωρολογίου, το Παλάτι των Δόγηδων και την γέφυρα των Στεναγμών, των Άγιο Γεώργιο των Ελλήνων κ.α. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας αργά το απόγευμα. Δείπνο. Το βράδυ προτείνουμε προαιρετική μετάβαση στην πλατεία Αγίου Μάρκου, να απολαύσουμε το ποτό μας σ΄ ένα από τα φημισμένα καφέ της πλατείας. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΒΕΝΕΤΙΑ – ΒΕΡΟΝΑ – ΜΙΛΑΝΟ –ΤΟΡΙΝΟ.

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την Βερόνα. Άφιξη. Περιήγηση της πόλης των αιώνιων εραστών του Σαίξπηρ, τη Βερόνα, όπου θα θαυμάσουμε τη Ρωμαϊκή Α-ρένα, τις όμορφες πλατείες Ντέλε Έρμπε και Ντέι Σινιόρι, που περιβάλλονται από άριστα διατηρημένα μεσαιωνικά κτίρια και βέβαια, το αρχοντικό των Καπουλέτων με το θρυλικό μπαλκόνι της Ιουλιέτας. Μετά το πέρας της ξενάγησης χρόνος ελεύθερος. Στην συνέχεια αναχώρηση για την οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας, το Μιλάνο. Άφιξη στην πρωτεύουσα του βιομηχανικού βορρά, το Μιλάνο. Εδώ θα ξεναγηθούμε, όπου θα δούμε το επιβλητικό Ντουόμο με την πλατεία του, την ξακουστή Σκάλα του Μιλάνου, το κάστρο Φορτέτσα, την γκαλλερία Βιτόριο Εμμανουέλε 2, την οδό Μόντε Ναπολεόνε με τους οίκους Μόδας. Μετά την ξενάγηση, χρόνος ελεύθερος. Την προτεινόμενη ώρα αναχώρηση για την πρωτεύουσα του Πιεντμόντ και την πρώτη πρωτεύουσα του νεοσύστατου Ιταλικού κράτους. Άφιξη στο Τορίνο, Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος. Δείπνο. Δ/ση.

5η μέρα: ΤΟΡΙΝΟ –ΚΟΜΟ – ΤΟΡΙΝΟ.

Μετά το πρωινό, θα περιηγηθούμε στο Τορίνο, όπου θα δούμε το βασιλικό παλάτι Palazzo Reale, το Palazzo Madama που φιλοξενεί κατά καιρούς διάφορες εκθέσεις και το βασιλικό ανάκτορο του Τορίνου Palazzina di caccia di Stupinigi, τη Molle Antonelliana πρόκειται γα το σύμβολο της πόλης του Τορίνου,! Η κατασκευή της Molle Antonelliana ξεκίνησε το 1863 και ενώ στην αρχή χρησιμοποιήθηκε σαν συναγωγή, τώρα στεγάζει το μουσείο κι-νηματογράφου κ. α. Χρόνος ελεύθερος ν΄ απολαύσετε τον καφέ σας σ΄ ένα από τα ρο-μαντικά καφέ της πόλης. Στην συνέχεια αναχώρηση για το Κόμο. Το Κόμο είναι πόλη και δήμος στην Λομβαρδία της Ιταλίας. Είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της ιταλικής επαρχίας Κόμο. Το 2010, το Κόμο είχε 84.876 κατοίκους. Είναι κτισμένο στο νοτιοδυτικό άκρο της λίμνης Κόμο, σε υψόμετρο 200 μέτρων, στις όχθες του ποταμού Κοζία. Απέχει από το Μιλάνο περίπου 40 χιλιόμετρα.Εξαιτίας της εγγύτητάς του στη λίμνη Κόμο και στις Άλπεις, το Κόμο είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός. Η πόλη διαθέτει πολυάριθμα έργα τέχνης, εκκλησίες, κήπους, θέατρα, πάρκα και παλάτια. Από αυτά ξεχωρίζουν, το Ντουόμο (Καθεδρικός), η βασιλική Σαντ’ Αμπόντιο, η Βίλα Όλμο, οι δημόσιοι κήποι με το Τέμπιο Βολτιάνο, το Τεάτρο Σοσιάλ, το Μπρολέττο (το μεσαιωνικό δημαρχείο της πόλης) και η Κάζα ντελ Φάτσιο. Επίσης, μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια υπέροχή βαρκάδα στην ομώνυμη λίμνη για να θαυμάσετε τις επαύλεις επώνυμων του παρελθόντος ( ΣΟΦΙΑ ΛΩΡΕΝΣ κ.α. ) και του πα-ρόντος (ΤΖΩΡΤΖ ΚΛΟΥΝΕΥ κ.α. ). Χρόνος ελεύθερος. Την προτεινόμενη ώρα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Τορίνο. Δείπνο & διανυκτέρευση.

6η μέρα: ΤΟΡΙΝΟ – AΓKΩNA

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για το λιμάνι της Αγκώνας. Άφιξη στο λιμάνι της Αγκώνας, τελευταίος ιταλικός σταθμός, επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση και άμεση αναχώρηση στις 17:30 μ.μ. για Πάτρα. Διανυκτέρευση εν πλω.

7η μέρα: ΠΑΤΡΑ 

Άφιξη στην Πάτρα στις 16:00, γεμάτοι νέες ταξιδιωτικές εμπειρίες και αναμνήσεις.

ΤΙΜΕΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ

  • ΔΙΚΛΙΝΟ – ΤΡΙΚΛΙΝΟ € 750
  • MONOKΛΙΝΟ € 870
  • ΠΑΙΔΙΚΟ 3-10 ΕΤΩΝ € 670

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΜΠΙΝΩΝ, ΜΕΤΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ, ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ

  • ΔΙΚΛΙΝΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ( ΑΒ2 ) € 70
  • ΔΙΚΛΙΝΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ( Α2 ) € 85

Περιλαμβάνονται

  • Οι μεταφορές με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Εισιτήρια Πάτρα- Ανκώνα – Πάτρα σε 4κλινες (ΑΒ4) εσωτερικές καμπίνες.
  • Τέσσερες (4) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4 αστέρων σε δίκλινα δωμάτια.
  • Πρωινό (4) και δείπνο (3), εκτός του πλοίου.
  • Έμπειρος συνοδός του γραφείου μας.
  • Τοπικοί ξεναγοί στην Βενετία, Τορίνο.
  • Λιμενικά τέλη, διόδια αυτοκινητοδρόμων, διόδια εισόδου πόλεων (Check point).
  • Χάρτες, έντυπα.
  • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Είσοδοι μουσείων, Δημοτικοί φόροι πόλεων ανά διανυκτέρευση (είναι πληρωτέοι στα ξενοδοχεία απευθείας ανά άτομο και διανυκτέρευση). Βαπορέτο Βενετίας €20, επιπλέον φαγητά, συμμετοχή σε προαιρετικές διασκεδάσεις-δραστηριότητες.