en | gr
en | gr

ΜΑΝΗ εορτασμοί επετείου της επανάστασης του 1821 & Καθαρά Δευτέρα στην ΚΑΛΑΜΑΤΑ

skiathos-greece_181624-1833

1η ημέρα (ΣΑΒΒΑΤΟ 16/03): ΠΑΤΡΑ – ΓΥΘΕΙΟ

Συγκέντρωση των εκδρομέων στη πλατεία Τριών Συμμάχων (στο κάτω μέρος στην Όθωνος Αμαλίας) και στις 07:30 αναχωρούμε με ενδιάμεσες στάσεις για το Γύθειο. Μοιάζει με νησί προσαρτημένο στην ηπειρωτική χώρα με νερά καταγάλανα και τον ρομαντισμό του 19ου αιώνα. Αμφιθεατρικά χτισμένο, καθρεφτίζονται στα καθαρά νερά του τα υπέροχης αρχιτεκτονικής νεοκλασικά που βρίσκονται διάσπαρτα στην πλαγιά του λόφου. Κοιτάζοντας το Γύθειο από τον κολπίσκο, μοιάζει με καμβά καθώς τα παστέλ χρώματα των νεοκλασικών ανακατεύονται με το βαθύ γαλαζοπράσινο του τοπίου. Εξαιρετικό προορισμό αποτελεί η νήσος Κρανάη, η πρώτη ερωτική φωλιά του Πάρη και της Ωραίας Ελένης μετά την αρπαγή της από τον Μενέλαο, αφού σύμφωνα με τον μύθο εκεί έκαναν την πρώτη τους διανυκτέρευση. Στη νήσο Κρανάη μπορείτε να απολαύσετε τον πύργο Τζανετάκη όπου σήμερα στεγάζεται το μικρό Ιστορικό και Εθνολογικό Μουσείο της Μάνης αλλά και τον μικρό ναό του Αγίου Πέτρου που προσφέρει την ιδανικότερη θέα για να θαυμάσει κανείς το Γύθειο. Στην προκυμαία του Γυθείου θα ξεχαστείτε κάνοντας τη βόλτα σας και δοκιμάζοντας γεύσεις στις ταβέρνες και τα ουζερί του και πίνοντας καφέ ή ποτό στα καφέ-μπαρ που εκτείνονται κατά μήκος όλου του δρόμου. Σε κάθε περίπτωση, το κατώφλι της Μάνης εντυπωσιάζει με την γραφικότητα, τα χρώματα και τον ρομαντισμό του.

 

2η ημέρα (ΚΥΡΙΑΚΗ 17/03): ΓΥΘΕΙΟ (ΛΑΚΩΝΙΚΗ ΜΑΝΗ)

Ημερήσια εκδρομή στην Λακωνική Μάνη. Θα επισκεφθούμε την Αρεόπολη, την άτυπη πρωτεύουσα της περιοχής και η κοιτίδα των Μαυρομιχαλέων. Τα στενά δρομάκια με τους ψηλούς πύργους, τα περίτεχνα αρχοντικά των επιφανών οικογενειών και οι πλαγιές του Ταϋγετου που πλαισιώνουν την Αρεόπολη συνθέτουν την εικόνα του γοητευτικού παραδοσιακού οικισμού. Θα παρακολουθήσουμε τη καθιερωμένη παρέλαση της 17ης Μαρτίου όπου συμμετάσχουν εκατοντάδες σύλλογοι από όλη την Ελλάδα με παραδοσιακές στολές. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε τον Γερολιμένα με το γραφικό του λιμανάκι να θυμίζει σκηνές κινηματογραφικής ταινίας. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας κατεβαίνοντας προς το νότο, όπου η Μάνη επιφυλάσσει την τελευταία έκπληξη, την Βάθεια. Οι πύργοι, τα σπίτια, οι εκκλησίες της στριμωγμένα στην κορυφή, μια μαγεία του τοπίου, ένα χρώμα μοναδικό και κάτω η απέραντη γαλάζια θάλασσα. Δεσπόζει σε στρατηγική θέση στην κορυφή ενός λόφου, ενώ γύρω εκτείνονται τα ερείπια από παλαιότερους συνοικισμούς. Το πυκνοχτισμένο και εντυπωσιακό κτιριακό σύνολο με τα περίπου 70 σπίτια και πυργόσπιτα διαρθρωνόταν στους μαχαλάδες τεσσάρων γενών. Ο οικισμός διαμορφώθηκε μετά τον 18ο αιώνα και έσφυζε από ζωή έως τα τέλη του 19ο αιώνα. Μετά το 1980 ο ΕΟΤ αναστήλωσε τους περισσότερους πύργους και τους διαμόρφωσε σε ξενώνες. Το όμορφο τοπίο της παλιάς μανιάτικης καστροπολιτείας με την πρώτη ματιά σε αφήνει άφωνο για την άγρια και επιβλητική ομορφιά του. Επιστροφή στο Γύθειο το απόγευμα.

 

3η ημέρα (ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 18/03): ΓΥΘΕΙΟ – ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΜΑΝΗ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΠΑΤΡΑ  

Στην σημερινή μας περιήγηση θα κλείσουμε την ενότητα της Λακωνικής Μάνης με το Λιμένι και το Οίτυλο και θα ακολουθήσουμε τη θαυμάσια διαδρομή κατά μήκος των ακτών της Μεσσηνιακής Μάνης. Θα δούμε την Στούπα και τη Καρδαμύλη, ένα γραφικό παραλιακό χωριό, σε ένα τοπίο γεμάτο αντιθέσεις με διαυγή νερά. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα πριν συνεχίσουμε για την πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, την Καλαμάτα. Δεν θα μπορούσαμε να μην επισκεφθούμε την πόλη που με τους περιποιημένους πεζόδρομους, το παραλιακό της μέτωπο, τα καφέ και τα εστιατόρια της κερδίζει ολοένα και περισσότερους φανατικούς επισκέπτες. Ελεύθερος χρόνος για να απολαύσουμε τα παραδοσιακά εδέσματα της ημέρας πριν αναχωρήσουμε το απόγευμα για την πόλη μας.  

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ

 

Σε δίκλινο ή τρίκλινο

δωμάτιο

Σε Μονόκλινο δωμάτιο

Για κρατήσεις που θα γίνουν έως 16/02 με προκαταβολή

160 €

210 €

Για κρατήσεις που θα γίνουν από τις 17/02

175 €

225 €