en | gr
en | gr
19/04/2024 - 20/04/2024
από 95€ το άτομο
με πούλμαν

Μετέωρα για τον Ακάθιστο Ύμνο, 19/04-20/04/2024

monastery-holy-trinity-rock-surrounded-by-forests-hills-sunlight-greece_181624-19010

Η τέλεση του Ακάθιστου Ύμνου στα ΜΕΤΕΩΡΑ

& ΕΛΑΤΗ – ΠΕΡΤΟΥΛΙ     

1η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΤΡΑ – ΜΕΤΕΩΡΑ

Συγκέντρωση των εκδρομέων στη πλατεία Τριών Συμμάχων (στο κάτω μέρος στην Όθωνος Αμαλίας) και στις 07:00 αναχωρούμε μέσω Ιόνιας – Εγνατίας Οδού – Μετέωρα. Η εντυπωσιακή ομορφιά των πανύψηλων βράχων και των μοναστηριών, ζωντανή απόδειξη της πνευματικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, καθιστούν τα Μετέωρα μοναδικό φαινόμενο και πνευματικό κέντρο παγκόσμιας σπουδαιότητας. Θα ακολουθήσει εμπεριστατωμένη ξενάγηση από διπλωματούχο ξεναγό ώστε να γνωρίσουμε τη πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής, μιας και η φυσική ομορφιά της είναι αυταπόδεικτη. Μέσα από την προαναφερθείσα ξενάγηση στοχεύουμε να ρίξουμε φως στις σκοτεινές εποχές του παρελθόντος και στην ιστορία των πρώτων ερημιτών που έγιναν θεμέλιος λίθος όλων όσων εμείς θαυμάζουμε σήμερα.  Άφιξη το μεσημέρι και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε τα Μετέωρα. Θα παρακολουθήσουμε την λειτουργία του Ακάθιστού σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα στην Ιερά Βαρλαάμ ή την Ιερά Μονή Αγίου Στεφάνου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το βράδυ.

2η ΗΜΕΡΑ: ΜΕΤΕΩΡΑ – ΠΕΡΤΟΥΛΙ – ΕΛΑΤΗ – ΠΑΤΡΑ 

Πρωινό και στην συνέχεια θα ανηφορίσουμε για την περιοχή του Κόζιακα. Περιοχή συναρπαστικής ομορφιάς, πνιγμένη μέσα στα έλατα. Θα επισκεφθούμε το Περτούλι, ένα χωριό πραγματικό στολίδι για την περιοχή στα 1.150 μ. στεφανωμένο από πανύψηλα έλατα και με καταπληκτική θέα στις απέναντι ελατοσκέπαστες πλαγιές. Θα δούμε ακόμα τα φημισμένα Περτουλιώτικα λιβάδια όπου βρίσκεται και το χιονοδρομικό κέντρο. Στην συνέχεια θα καταλήξουμε στην Ελάτη στα 950 μ., έναν από τους δημοφιλέστερους χειμερινούς προορισμούς της Ελλάδας με την έντονη τουριστική ανάπτυξη. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Πάτρα με ενδιάμεση στάση.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ

 

Σε δίκλινο ή τρίκλινο

δωμάτιο

Σε Μονόκλινο δωμάτιο

Για κρατήσεις που θα γίνουν έως 19/03 με προκαταβολή

95 €

120 €

Για κρατήσεις που θα γίνουν από τις 20/03

105 €

130 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Διαμονή στο ξενοδοχείο GRAND METEORA 5* στη περιοχή των Μετεώρων με πρωινό σε μπουφέ
  • Μεταφορά / περιηγήσεις με πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Εμπεριστατωμένη ξενάγηση στις Μονές των Μετεώρων
  • Αρχηγός – συνοδός

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

  • Προκαταβολή για κράτηση θέσης 50 €. Εξόφληση έως 4 ημέρες πριν την αναχώρηση
  • Δεν περιλαμβάνονται: φόρος διαμονής, οι είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους και ότι ρητά δεν αναφέρεται.
  • Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και ενδέχεται να υπάρξουν τροποποιήσεις ως προς τη σειρά του προγράμματος.
  • Σε περίπτωση που η πρόσβαση σε κάποιο σημείο του προγράμματος είναι αδύνατη, γίνεται αλλαγή επίσκεψης με κάποιο άλλο μέρος.