en | gr
en | gr

Πολυπολιτισμική ΘΡΑΚΗ & ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ, αναχώρηση από την Πάτρα 22/03

vector-illustration-vector-east-macedonia-thrace-map-greece_206619-1822

1η ΗΜΕΡΑ (Παρασκευή 22/03/24): ΠΑΤΡΑ – ΚΑΒΑΛΑ – ΞΑΝΘΗ   

Συγκέντρωση των εκδρομέων στη πλατεία Τριών Συμμάχων (στο κάτω μέρος στην Όθωνος Αμαλίας) και στις 7:00 αναχωρούμε μέσω Ιόνιας Οδού & Εγνατίας Οδού με ενδιάμεσες στάσεις, για την Καβάλα. Είναι η ομορφότερη πόλη της Ανατολικής Μακεδονίας, αμφιθεατρικά χτισμένη, στραμμένη προς την θάλασσα. Οι Καμάρες – το μεσαιωνικό υδραγωγείο της πόλης – το κάστρο της Καβάλας με την παλιά πόλη, το Ιμαρέτ, το Δημαρχείο, η Δημοτική Καπναποθήκη και κτίσματα κοσμήματα του 19ου και 20ου αιώνα είναι τα στοιχεία που συνθέτουν την εικόνα της πόλης. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για την Ξάνθη. Η διατηρητέα παλιά πόλη αποτελεί πραγματικό στολίδι για την περιοχή. Είναι χτισμένη επάνω σε ύψωμα, κρατώντας την παραδοσιακή μορφή της, σαγηνεύει τους επισκέπτες αλλά και τους κατοίκους της κάθε φορά που περπατάνε στα σοκάκια της. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος ο υπόλοιπος χρόνος να ανακαλύψετε τη παλιά πόλη

 

2η ΗΜΕΡΑ (Σάββατο 23/03/24): ΞΑΝΘΗ – ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ – ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ   

Στην περιήγηση και ξενάγηση μας μέσα στην παλιά πόλη της Ξάνθης θα ερμηνεύσουμε την πηγή του πολιτιστικού και ιστορικού πλούτου της Θράκης. Η γνωριμία μας με την Ξάνθη, την ιστορία και τον πολιτισμό της, στα  πλαίσια εμπεριστατωμένης  ξενάγησης περιλαμβάνει στάσεις σε επιλεγμένα σημεία (το αρχοντικό όπου μεγάλωσε ο Μάνος Χατζηδάκις, Παλαιό Δημαρχείο, εντυπωσιακά αρχοντικά και καπναποθήκες του 19ου αιώνα) και αφήγηση της νεότερης ιστορίας της πόλης όπως αυτή παρουσιάζεται από την αρχιτεκτονική και τα άλλα στοιχεία που αποκαλύπτονται στον επισκέπτη. Έπειτα από την  αφήγηση,  ο επισκέπτης έχει πια μια συνολική εικόνα για την πόλη και τα στοιχεία – κοινωνικά – οικονομικά – θρησκευτικά που διαμόρφωσαν την νεότερή μας ιστορία αλλά και την ιστορία μιας πόλης που διδάσκει πως η ομορφιά πηγάζει από την διαφορετικότητα και πως οι λαοί γράφουν ιστορία. Συνεχίζουμε τη περιήγηση μας με το πούλμαν στο νομό της Ξάνθης όπου θα δούμε ένα τυπικό χωριό των Πομάκων, την Σμίνθη, ώστε να γνωρίσουμε περισσότερα για τους ακρίτες της χώρας μας, να καταρρίψουμε μύθους και να διακρίνουμε την αλήθεια. Επόμενος σταθμός μας είναι το Πόρτο Λάγος στο σημείο όπου η Λίμνη Βιστωνίδα ενώνεται με το Θρακικό Πέλαγος. Το Πόρτο Λάγος καταφέρνει να συνδυάζει με τρόπο μοναδικό το πράσινο του δάσους και το γαλάζιο της θάλασσας σε ένα γραφικό λιμανάκι που στολίζεται από το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου. Η ομορφιά της φύσης βρίσκεται σε έξαρση ενώ τα σπάνια είδη πουλιών της περιοχής διαμορφώνουν ένα κινηματογραφικό σκηνικό. Ακολουθεί η επίσκεψη μας στην Κομοτηνή. Στο κέντρο της Θράκης, μια πόλη πολιτισμικό ψηφιδωτό, γεμάτη από χρώματα, αρώματα, κουλτούρες και ανθρώπους διαφορετικούς μεταξύ τους. Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι, Πομάκοι, ζουν αρμονικά και χαρίζουν στην πόλη το δικό τους στίγμα και γίνονται παράδειγμα προς μίμηση για τον σεβασμό και τον ανθρωπιστικό τρόπο σκέψης. Τα κτήρια, τα μαγαζιά με τις αντίκες, η μυρωδιά του φρεσκοψημένου καφέ και τα στέκια των φοιτητών δημιουργούν μια ατμόσφαιρα γοητευτική που σε προσελκύει σε κάθε περίπτωση. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση και γεύμα και το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για την γειτονική Αλεξανδρούπολη. Η πόλη – γέφυρα μεταξύ του παλιού και του σύγχρονου. Με ιστορία αλλά και με μοντέρνο τρόπο ζωής που θυμίζει μεγάλο αστικό κέντρο. Μαγαζιά , καφετέριες , εστιατόρια και ένα εκπληκτικό παραλιακό μέτωπο μας περιμένουν για τις απογευματινές μας βόλτες. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ (Κυριακή 24/03/24): ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ (ΣΟΥΦΛΙ– ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ – ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΗ – ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ)

Με αφετηρία την Αλεξανδρούπολη ξεκινάμε την σημερινή μας περιήγηση προς την Ανατολή. Πρώτος μας σταθμός το Σουφλί, που το όνομα του είναι συνυφασμένο με τις πολυτελής ίνες μεταξιού που παράγει και για τις οποίες θα γνωρίσουμε περισσότερα μέσα από την ξενάγηση μας στο Μουσείο Μεταξιού.  Συνεχίζουμε την διαδρομή μας για τις Καστανιές , έχοντας αφήσει πίσω μας την σύγχρονη Ορεστιάδα πριν την πραγματοποίηση του απαραίτητου τελωνειακού ελέγχου για να καταλήξουμε στην Αδριανούπολη της Τουρκίας. Με ιστορία που μετρά τις απαρχές της από το 125 μ.Χ. και τον Ρωμαίο Αυτοκράτορα Αδριανό, η Αδριανούπολη όπως είναι για εμάς ή Εντιρνέ για την γείτονα χώρα, εντυπωσιάζει με τα τζαμιά, τα παραδοσιακά τουρκικά χαμάμ, τα μουσεία αλλά και τα παζάρια της. Μια πόλη που βρίθει μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς και που προσφέρει την πιο ατμοσφαιρική βόλτα στην παλιά της πόλη ή αλλιώς στο Kaleici. Κατά την επιστροφή μας θα δούμε το Διδυμότειχο με το φημισμένο του φρούριο καθώς και όλες τις ομορφιές που διαθέτει μια τέτοια διαδρομή στην Ανατολική Θράκη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Αλεξανδρούπολη.

 

4η ΗΜΕΡΑ (Δευτέρα 25/03/24): ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΠΑΤΡΑ

Πρωινή αναχώρηση για την Πάτρα με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη στη Πάτρα το βράδυ.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ

 

Σε δίκλινο ή τρίκλινο

δωμάτιο

Σε Μονόκλινο δωμάτιο

Για κρατήσεις που θα γίνουν έως 22/02 με προκαταβολή

230 €

320 €

Για κρατήσεις που θα γίνουν από τις 23/02

250 €

340 €

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Διαμονή σε ξενοδοχείο 3* στη Ξάνθη με πρωινό σε μπουφέ (1 διαν/ση)
  • Διαμονή στο πολυτελές ξενοδοχείο GRECOTEL EGNATIA 4* στην Αλεξανδρούπολη με πρωινό σε μπουφέ (2 διαν/σεις)
  • Εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Μεταφορά / περιηγήσεις με πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Αρχηγός – συνοδός