en | gr
en | gr

Διακοπές στην Στοκχόλμη 4 ημέρες

Στοκχόλμη 4 ημέρες

Αναχωρήσεις: 19 Ιουλίου & 2, 9, 23, 30 Αυγούστου

 

 

1η μέρα: Αθήνα – Στοκχόλμη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος & πτήση για τη σουηδική πρωτεύουσα, τη Στοκχόλμη. Άφιξη και και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Αφιερώστε χρόνος για να γνωρίσετε τη «Βενετία του Βορρά», χτισμένη σε χιλιάδες νησάκια και βραχονησίδες. Ξεκινήστε από τη παλιά πόλη και δείτε το μπαρόκ τύπου Βασιλικό Παλάτι με παραπάνω από 600 δωμάτια, το Δημαρχείο ένα από τα πιο διάσημα κτίρια της πόλης με το χαρακτηριστικό κωδωνοστάσιο με τα τρία χρυσά στέμματα, το Κοινοβούλιο, το Καθεδρικό ναό όπου αποτελεί σημείο αναφοράς για όλη τη πόλη, την Όπερα καθώς και το μουσείο Νόμπελ αφιερωμένο στο ομώνυμο βραβείο και εμπνευστή Αλφρεντ Νόμπελ. Τέλος, εξαιρετικό ενδιαφέρον θα σας προκαλέσει το διεθνώς ναυτικό μουσείο ΒΑΣΑ με τη διατηρημένη κατά 90% γαλέρα όπου βυθίστηκε στο παρθενικό της ταξίδι. Για το βράδυ όποιο είδος διασκέδασης προτιμάτε, θα το βρείτε σίγουρα μιας και η νυχτερινή ζωή στη πόλη αυτή είναι έντονη.

2η μέρα: Στοκχόλμη (… μουσεία & shopping)

Πρόγευμα και ημέρα ελεύθερη στη διάθεση σας. Σεργιανίστε στα μικρά λιθόστρωτα μεσαιωνικά δρομάκια της πόλης, όπου διατηρούν το παραδοσιακό στοιχείο και επισκεφτείτε μουσεία της πόλης που σίγουρα θα σας κεντρίσουν το ενδιαφέρον. Περπατώντας στους εμπορικούς δρόμους θα διαπιστώσετε πως ακόμα και οι βιτρίνες με την προσεγμένη διακόσμηση τους μπορούν άνετα να θεωρηθούν αξιοθέατο της πόλης, στις οποίες θα βρείτε γυαλικά, αντίκες, έπιπλα κα. Για το βράδυ, απολαύστε τοπικές σπεσιαλιτέ µε ψάρια από τη Βαλτική σε απίστευτα όµορφα ταβερνάκια πλάι στο νερό, µε το σολοµό να έχει την τιµητική του.

3η μέρα: Στοκχόλμη (προαιρετική εκδρομή στο Σκάνσεν)

Μετά το πρόγευμα επισκεφτείτε προαιρετικά (κόστος ατομικό) το τεράστιο υπαίθριο μουσείο Σκάνσεν με ζωολογικό κήπο, που αποτελεί μια μικρογραφία της Σουηδίας. Περισσότερα από 150 παραδοσιακά κτίρια όπως ανεμόμυλοι, φάρμες και χωριουδάκια έχουν ανακατασκευαστεί περιοχή ανά περιοχή με την απαραίτητη χλωρίδα & πανίδα, αναπαριστάνοντας τη καθημερινή ζωή μιας τυπικής σκανδιναβικής πόλης, αποτελώντας ταυτόχρονα και πόλο έλξης για τους επισκέπτες τουρίστες. Μόλις πέσει το σκοτάδι δοκιμάστε οπωσδήποτε σε κάποιο µπαράκι του κέντρου σουηδική βότκα και ρακί από πατάτα!

4η μέρα: Στοκχόλμη – Αθήνα

Πρόγευμα, παράδοση των δωματίων & μεταφορά για το αεροδρόμιο για τη πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 19 Ιουλίου & 2, 9, 23, 30 Αυγούστου 2014

 

SCANDIC MALMEN 4* or similar: 595€ το άτομο σε δίκλινο και 775€ σε μονόκλινο.
Παιδικό έως 11 ετών 565€.

ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡΙΘΜΟ ΘΕΣΕΩΝ

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικά εισιτήρια
  • 3 διαν/σεις με πρωινό μπουφέ σε ξενοδοχείο 4*
  • Μεταφορές από και προς τ’ αεροδρόμιο
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Φόροι αεροδρομίων 150€. Είσοδοι μουσείων, αρχαιολογικών χώρων, πάρκων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά. Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Η ροή των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τα ωράρια πτήσεων και λειτουργίας χώρων και μουσείων. Το τελικό ημερήσιο πρόγραμμα θα το παραλάβετε με το ενημερωτικό σας. Οι τιμές δεν ισχύουν σε περιόδους εκθέσεων, συνεδρίων και εορτών. Απαιτείται ελάχιστη συμμετοχή 4 ατόμων.