en | gr
en | gr

Κοσμοπολίτικη & Ιερή Δήλος, 3 ημέρες

 

Ημέρα 1: Ραφήνα – Μύκονος

Συνάντηση στις 7.15 το πρωί στην αποβάθρα του λιμανιού της Ραφήνας. Η αναχώρησή μας για Μύκονο είναι προγραμματισμένη για τις 7.50 με το SUPERFERRYll. Αφού απολαύσουμε μια υπέροχη διαδρομή, διάρκειας 5 ωρών, με το καταγάλανο τοπίο και τους πελαργούς να μας συντροφεύουν, θα φτάσουμε στο νέο λιμάνι της Μυκόνου, τον Τούρλο. Με ναυλωμένο λεωφορείο θα μεταβούμε στη Χώρα της Μυκόνου, στο ξενοδοχείο LETO, χτισμένο σε μια μοναδική τοποθεσία με πανοραμική θέα στο παλιό λιμάνι. Ακολουθούμε στη συνέχεια την προγραμματισμένη περιήγησή μας εκτός Χώρας και θα επισκεφτούμε: Τον Άγιο Ιωάννη Διακοφτή, την περιοχή με τις δαντελωτές ακτές και τα πολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα, τον Ορνό, με χαρακτηριστικό το μικρό απάνεμο λιμανάκι στο οποίο αράζουν τα ψαροκάικα, το Καλό Λιβάδι και τον Καλαφάτη, εδώ όπου ανεμίζει η γαλάζια σημαία πολλά καλοκαίρια τώρα και όπου τα ασπροβαμμένα παραδοσιακά σπιτάκια συνδυάζονται απόλυτα με την σύγχρονη τουριστική υποδομή. Θα σταματήσουμε επίσης στα Άνω Μερά, ένα όμορφο, γραφικό χωριό που βρίσκεται στο κέντρο περίπου του νησιού και σε απόσταση 8 χλμ. από τη Χώρα. Από εδώ περνούν όλοι όσοι επισκέπτονται τις βορειοανατολικές παραλίες. Στο κέντρο του χωριού δεσπόζει το ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας της Τουρλιανής, που ιδρύθηκε το 15ο αιώνα. Ακολουθεί δείπνο και διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 2: Μύκονος – Δήλος – Μύκονος

Μετά το πρωινό αναχωρούμε με καραβάκι για τη Δήλο. Θα αποβιβαστούμε στη θέση όπου βρισκόταν το αρχαίο λιμάνι στις δυτικές ακτές του νησιού, απέναντι από τη Ρήνεια. Θα περάσουμε την Αγορά των Ερμαϊστών του 2ου π.Χ. και την Ιερά Οδό και θα φτάσουμε στους τρεις ιερούς ναούς του Απόλλωνα, στους «θησαυρούς» (κτήρια που στέγαζαν τα αφιερώματα των διαφόρων πόλεων) και στα διοικητικά κτίρια της πόλης (βουλευτήριο, πρυτανείο) . Μέσω της στοάς του Αντίγονου Γονατά, μήκους 120μ, θα οδηγηθούμε στο Αρχαιολογικό Μουσείο που στεγάζει μια εξαιρετική συλλογή γλυπτών από την Αρχαϊκή ως την Ύστερη Ελληνιστική εποχή. Θα συνεχίσουμε την περιήγησή μας στον αρχαιολογικό χώρο κατευθυνόμενοι προς την περίφημη Οδό των Λεόντων, στολισμένη με τα περίφημα λιοντάρια των Ναξίων και την Ιερή Λίμνη. Θα μας εντυπωσιάσουν τα σπίτια των πλούσιων εμπόρων, σε πολλά από τα οποία έχουν διασωθεί εξαιρετικά ψηφιδωτά και θα μας υποβάλλει με τη μεγαλοπρέπειά του το ελληνιστικό θέατρο στην πλαγιά του όρους Κύνθος. Το μεσημέρι αναχωρούμε από τη Δήλο και επιστρέφουμε στη Μύκονο καθώς το νησί κατοικείται μόνο από τους αρχαιοφύλακες, και δεν επιτρέπεται η διανυκτέρευση. Το απόγευμα θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα καλντερίμια της Χώρας. Θα φωτογραφήσουμε τους ανεμόμυλους, τη Μικρή Βενετία, την εκκλησία στο Παραπορτιάνι, τον Πέτρο τον Πελεκάνο, το Δημαρχείο. Ακολουθεί ελεύθερος χρόνος, δείπνο, διανυκτέρευση

 

Ημέρα 3: Μύκονος – Ραφήνα

Το πρωινό μας είναι ελεύθερο για προσωπικές περιηγήσεις. Ατενίζοντας το γαλάζιο του Αιγαίου, το άνυδρο του τοπίου, τα φρεσκοβαμμένα παραδοσιακά σπιτάκια αλλά και περπατώντας στα πλακόστρωτα δρομάκια με τα ποικίλα καφέ και τα πολυάριθμα καταστήματα καταλαβαίνουμε γιατί αυτό το νησί είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, έχοντας καταφέρει να διατηρήσει το παραδοσιακό με το μοντέρνο, την ηρεμία και τη γαλήνη με τη ξέφρενη διασκέδαση και την έντονη νυχτερινή ζωή. Αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας με ναυλωμένο λεωφορείο για το λιμάνι του Τούρλου. Επιβίβαση στο πλοίο SUPERFERRY II για τη Ραφήνα με ώρα αναχώρησης στις 13.45 και αναμενόμενη ώρα άφιξης στις 18.30.

 

23/05/2014 έως 25/05/2014 : 275€ το άτομο σε δίκλινο και 355€ σε μονόκλινο.

 

Παρατηρήσεις: Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ’ άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση. Ωστόσο, συνιστούμε να επιβεβαιώνετε την τιμή κατά τη στιγμή της κράτησης.

 

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

  • Διαμονή: Ξενοδοχείο 4*
  • Διατροφή: Ημιδιατροφή καθημερινά (2 πρωινά και 2 δείπνα σε επιλεγμένα εστιατόρια δεν περιλ. ποτά)
  • Μεταφορές: από και προς τα λιμάνια
  • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): στον αρχαιολογικό χώρο της Δήμου
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: περιήγηση με λεοφωρείο στο νησί διάρκειας 2 ωρών
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια : Ραφήνα – Μύκονος με επιστροφή με το SUPERFERRY II