en | gr
en | gr

Πρωτομαγιά στην Μυτιλήνη-Ταξιάρχης Μιχαήλ 4 ημέρες

4 μέρες στη Μυτιλήνη – Καλλονή – Μονή Λειμώνος – Συγρί – Ερεσσός – Μουσείο Ελαιουργίας – Αγιάσος – Αποστακτήριο Ούζου – Αγ. Ραφαήλ – Μανταμάδος (ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ) – Πέτρα – Μόλυβος αεροπορικώς με AEGEAN, με ημιδιατροφή.

 

Ημέρα 1: Αθήνα – Μυτιλήνη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Μυτιλήνη. Άφιξη και ξενάγηση στα Μουσεία του Λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου και μοντέρνας τέχνης Teriade. Γνωριμία με την πόλη με τα πολλά διατηρητέα νεοκλασικά, τις εκκλησίες του Αγίου Αθανασίου και Αγίου Θεράποντα, την παλιά αγορά κ.α. Το μεσημέρι θα μας βρεί στον άλλοτε προσφυγικό οικισμό με τα παλαιά σαπωνοποιεία και ελαιοτριβεία, σήμερα όμορφο ψαροχώρι της Παναγιούδας όπου θα έχουμε χρόνο για γεύμα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ELYSION BOUTIQUE HOTEL, στο προάστιο Νεάπολη Μυτιλήνης. Δείπνο.

 

Ημέρα 2: Καλλονή – Μονή Λειμώνος – Συγρί – Ερεσσός

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα. Περνώντας από την Καλλονή, προσκύνημα στην Μονή Λειμώνος που ιδρύθηκε από τον Ιγνάτιο Αγαλλιανό και διαθέτει μουσείο με σπάνια λαογραφικά και εκκλησιαστικά κειμήλια. Κατευθυνόμαστε δυτικά για το Σιγρί όπου θα επισκεφθούμε το βραβευμένο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, που είναι και μέλος του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων της UNESCO. Μέσω πλούσιας βλάστησης και ηφαιστειακού τοπίου διαδρομής, θα φθάσουμε στην με άρωμα αρχαιοελληνικό πατρίδα της ποιήτριας Σαπφούς Ερεσό, γραφικό οικισμό με όμορφα σπίτια. Δείπνο.

 

Ημέρα 3: Μουσείο Ελαιουργίας – Αγιάσος – Αποστακτήριο Ούζου – Μυτιλήνη

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και επίσκεψη στο Ελαιοτριβείο Βρανά στο χωριό Παπάδος του κόλπου της Γέρας που ιδρύθηκε το 1887 και διέκοψε τη λειτουργία του στις αρχές της δεκαετίας τού 1970. Ήταν ένα από τα πρώτα της Λέσβου και ανήκε στην οικογένεια της μητέρας του ποιητή μας Οδυσσέα Ελύτη. Από το 2009 λειτουργεί ως μουσείο και χώρος πολιτισμού. Συνεχίζουμε για την Καρύνη με τα αιωνόβια δέντρα και θα σταματήσουμε στον πλάτανο που έμενε ο Θεόφιλος όταν εργαζόταν στην περιοχή. Αργότερα, στον παραδοσιακό οικισμό της Αγιάσου με τη μοναδική διάλεκτο, θα δούμε την εκκλησία της Παναγίας της βρεφοκρατούσας, που η εικόνα είναι έργο του Ευαγγελιστή Λουκά με μαστίχα και κερί. Γυρίζοντας προς την Μυτιλήνη, θα επισκεφθούμε και το εργοστάσιο της ΕΠΟΜ όπου παράγεται το περίφημο ούζο “mini”. Χρόνος ελεύθερος στην απλωμένη σε επτά λόφους πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση και δείπνο.

 

Ημέρα 4: Αγ. Ραφαήλ – Μανταμάδος (ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ) – Πέτρα – Μόλυβος – Αθήνα

Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα. Ημέρα με έντονη θρησκευτική φόρτιση που αρχίζει με επίσκεψη στο μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ με την επιβλητική διώροφη εκκλησία καθώς και της Αγίας Μαγδαληνής με τον ωραίο εσωτερικό διάκοσμο, που βρίσκεται δίπλα στον κύριο όγκο του Μοναστηριού. Το συναίσθημα κορυφώνεται στο παραδοσιακό χωριό Μανταμάδο όπου σήμερα τιμάται ο προστάτης της Λέσβου, ο Άγιος Ταξιάρχης. Η εικόνα του προκαλεί δέος, τα θαύματα του πάμπολλα στους αιώνες! Μετά το προσκύνημα κατευθυνόμαστε πιο βόρεια στην Πέτρα, όπου στην κορυφή του βράχου σε θέση οχυρή και απόρθητη δεσπόζει ακόμα ένα σεβάσμιο και ιστορικό προσκύνημα, αυτό της “Παναγίας της Γλυκοφιλούσας”. Από τα ωραιότερα θρησκευτικά μνημεία ύψους σαράντα περίπου μέτρων, που κατά τους χρόνους της ηγεμονίας των Γατελούζων στη Λέσβο ήταν μικρό φρούριο. Οι σημερινές επισκέψεις μας θα “κλείσουν” στον γραφικό οικισμό του Μόλυβου στον ομώνυμο όρμο με το παλιό φρούριο να δεσπόζει από πάνω του. Αργότερα μεταφορά στο αεροδρόμιο. Πτήση επιστροφής για Αθήνα.

 

Περισσότερες πληροφορίες

AEGEAN:

1/5: Αθήνα-Μυτιλήνη 08:50-09:45

4/5: Μυτιλήνη-Αθήνα 22:15-23:05

Τιμή κατ’ άτομο αεροπορικώς με AEGEAN, με ημιδιατροφή.

 

 

01/05/2014 έως 04/05/2014

ELYSION BOUTIQUE HOTEL : 359€ το άτομο σε δίκλινο, 449€ σε μονόκλινο και τρίτο άτομο 269€.

 

 

Περιλαμβάνονται:

  • Διαμονή στο ξενοδοχείο ELYSION BOUTIQUE HOTEL στο προάστιο της Μυτιλήνης Νεάπολη
  • Αρχηγός / Συνοδός
  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Μυτιλήνη-Αθήνα οικονομικής θέσης με Aegean Airlines
  • Μεταφορές, εκδρομές με κλιματιζόμενο πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Φ.Π.Α.
  • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς ως 75ετών
  • Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο σερβιριστό καθημερινά (ημιδιατροφή)

 

Δεν περιλαμβάνονται:

Φόροι αεροδρομίων € 79.