en | gr
en | gr

Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ στα βάθη των αιώνων & ΚΑΣΤΟΡΙΑ, αναχ. από την Πάτρα 16/03

girl-tourist-explores-sculpture-flying-umbrellas-sea-promenade-thessaloniki-greece_984126-6866

1η ημέρα (Σάββατο 16/03): ΠΑΤΡΑ – ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Συγκέντρωση των εκδρομέων στη πλατεία Τριών Συμμάχων (στο κάτω μέρος στην Όθωνος Αμαλίας) και στις 07:00 αναχωρούμε μέσω Ιόνιας – Εγνατίας Οδού – άφιξη στην Καστοριά το μεσημέρι. Είναι πιο γραφική πόλη της Δυτικής Μακεδονίας, χτισμένη σε μια μικρή χερσόνησο στη δυτική όχθη της λίμνης Ορεστιάδας. Χαρακτηριστικό της πόλης είναι οι 70 Βυζαντινές εκκλησίες, τα εντυπωσιακά αρχοντικά στη περιοχή Ντολτσό και η παραλίμνια διαδρομή. Ελεύθερος χρόνος στη διάθεση σας και το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για τη Θεσσαλονίκη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος ο υπόλοιπος χρόνος σας με πολλές επιλογές για την διασκέδαση σας…

2η ημέρα (Κυριακή 17/03): ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρωινή εμπεριστατωμένη ξενάγηση στη συμπρωτεύουσα, το χωνευτήρι λαών και πολιτισμών, πως συνυπήρχαν Εβραίοι, Οθωμανοί και Χριστιανοί και κυρίως, τι αποτύπωμα άφησαν όλοι αυτοί στην πόλη που αντικατοπτρίζει την ιστορία ολόκληρων εθνοτήτων στο πέρασμα των αιώνων. Λαοί, μύθοι και αλήθειες που χάνονται στα βάθη της ιστορίας και που μας καλούν να τα γνωρίσουμε. Στην εκτεταμένη περιήγηση με το πούλμαν θα επισκεφτούμε τον ναό του Αγίου Δημητρίου καθώς και την κρύπτη όπου μαρτύρησε ο πολιούχος της Θεσσαλονίκης. Θα δούμε την πλατεία Αριστοτέλους, την Καμάρα, την Ροτόντα, τα Λαδάδικα, το λιμάνι, την παραλιακή λεωφόρο Νίκης, τον Λευκό Πύργο το σύμβολο της Θεσσαλονίκης, το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, την ΔΕΘ, την ΧΑΝΘ, την Πανεπιστημιούπολη, το Διοικητήριο. Θα ολοκληρώσουμε την περιήγηση μας στις  ανατολικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης όπου θα δούμε την νέα παραλία και τα θεματικά πάρκα, το Μέγαρο Μουσικής, το Παλατάκι, την Καλαμαριά, την Αρετσού, την περιοχή Ντεπό και τα  υπέροχα αρχοντικά που σώζονται από τα τέλη του 19ου αιώνα κατά μήκος της λεωφόρου Βας. Όλγας. Η ξενάγηση μας θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι. Ελεύθερος ο υπόλοιπος χρόνος σας.

3η ημέρα (Καθαρά Δευτέρα 18/03): ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – Μ. ΑΓ. ΠΑΪΣΙΟΥ – ΠΑΤΡΑ  

Πρωινή αναχώρηση για την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή, όπου βρίσκεται ο τάφος του νεοφανούς Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου. Χιλιάδες ορθόδοξοι συρρέουν από όλο τον κόσμο για να προσκυνήσουν. Καθώς η ημέρα απαιτεί Σαρακοστιανό γεύμα με νηστήσιμα εδέσματα, έχουμε ετοιμάσει για εσάς πλούσιο μενού σε εκλεπτυσμένο εστιατόριο στη περιοχή του Χορτιάτη, ώστε να αποφύγουμε καθυστερήσεις και τα κακώς κείμενα που παρατηρούνται ημέρες σαν την Καθαρά Δευτέρα. Το μεσημέρι θα αναχωρήσουμε για τη Πάτρα με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη στη Πάτρα το βράδυ.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ

 

Σε δίκλινο ή τρίκλινο

δωμάτιο

Σε Μονόκλινο δωμάτιο

Για κρατήσεις που θα γίνουν έως 16/02 με προκαταβολή

185 €

235 €

Για κρατήσεις που θα γίνουν από τις 17/02

200 €

250 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Διαμονή σε ξενοδοχείο 3* στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με πρωινό σε μπουφέ
  • Μεταφορά / περιηγήσεις με πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Αρχηγός – συνοδός
  • Πλούσιο σαρακοστιανό γεύμα με νηστίσιμα εδέσματα