en | gr
en | gr

Πανόραμα Δαλματικών Ακτών 8 ημέρες

8 μέρες Ντουμπρόβνικ – Σπλιτ – Τρογκίρ – Ζαντάρ – Λίμνες Πλίτβιτσε Ζάγκρεμπ – Σπήλαια Ποστόινα – Λιουμπλιάνα με πρωινό μπουφέ & ένα δείπνο καθημερινά.

 

Ημέρα 1: Αθήνα – Ντουμπρόβνικ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση με απευθείας πτήση της CROATIA AIRLINES για το Ντουμπρόβνικ. Μεταφορά και διαμονή στο πολυτελές ξενοδοχείο CROATIA 5* (www.hotelcroatia.hr) στη περιοχή Τσάβτατ με θέα το ανοιχτό πέλαγος και τους κήπους. Δείπνο.

 

Ημέρα 2: Ντουμπρόβνικ, ξενάγηση

Μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε τη γνωριμία μας με τη μεσαιωνική πόλη, περπατώντας στο εσωτερικό του κάστρου, με πανύψηλα πέτρινα κτίρια με παράθυρα-πολεμίστρες και μικροσκοπικές ≪κρεμαστές≫ αυλές, εκκλησιές, παλάτια, κρήνες. Στη μέση κυλάει η Placa, μια πλακόστρωτη περατζάδα -πλατεία που οδηγεί από το φραγκισκανικό μοναστήρι στη δυτική πλευρά στον πύργο του ρολογιού στην άλλη άκρη, όπου βρίσκονται το παλάτι του κυβερνήτη, η εκκλησία του προστάτη της πόλης, Αγίου Βλασίου και το γραφικό λιμανάκι. Απόγευμα ελεύθερο για ατομικές βόλτες και επισκέψεις, δείπνο.

 

Ημέρα 3: Ντουμπρόβνικ, Κότορ – Μπούτβα

Μπουφέ πρόγευμα και ολοήμερη εκδρομή στις ακτές του Μαυροβουνίου με πρώτη μας επίσκεψη στην παλαιά πόλη της ιστορικής Μπούτβα, με τα γραφικά σοκάκια, τα πέτρινα σπίτια, το τείχος που την περιβάλλει και είναι τα στοιχεία της μοναδικής της ομορφιάς, που αποτυπώνεται από τον Έλληνα Λυρικό Σοφοκλή στις τραγωδίες του. Η πόλη αυτή είναι σήμερα η Μητρόπολη του Μοντενέγρικου Τουρισμού και συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό επισκεπτών. Συνεχίζουμε για το μοναδικό Κότορ, που είναι φωλιασμένο στον μυχό του ομώνυμου κόλπου, που σχηματίζεται από ένα μοναδικού φυσικού κάλλους φιόρδ. Η γραφική παλιά πόλη που περιβάλλεται από το Μεσαιωνικό τείχος, κτίστηκε μεταξύ του 12ου – 14ου αιώνα , αποτελεί μνημείο φυσικής ομορφιάς και πολιτισμού και προστατεύεται από Διεθνείς Οργανισμούς. Θα περπατήσουμε στα στενά καλντερίμια με τα πέτρινα αρχοντικά, θα δούμε τον καθεδρικό Ναό του Αγ. Τρύφωνα, το μουσείο Ναυτικής Ιστορίας και διάφορα άλλα αξιοθέατα. Αργά το απόγευμα, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο

 

Ημέρα 4: Ντουμπρόβνικ – Τρογκίρ – Σπλιτ

Μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε την εντυπωσιακή διαδρομή κατά μήκος των ≪δαντελωτών≫ ακτών της Δαλματίας με τους κόλπους, τις χερσονήσους και τα μοναδικά φιόρδ που σχηματίζονται για να καταλήξουμε σε μια ακόμη σημαντική πόλη με μεγάλο λιμάνι, το Σπλίτ. Προηγουμένως θα επισκεφτούμε το ιστορικό λιμάνι του Τρογκίρ με ένα εξαίσιο ιστορικό κέντρο που βρίσκεται πάνω σε ένα νησί και αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco. Άφιξη στο Σπλιτ, όπου εδώ θα περπατήσουμε για να γνωρίσουμε τη πόλη που ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας Διοκλητιανός επέλεξε να χτίσει το παλάτι του σε σχήμα Ρωμαϊκού Κάστρου, παγκόσμια κληρονομία της Ουνέσκο. Τακτοποίηση σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* στην ευρύτερη περιοχή. Δείπνο.

 

Ημέρα 5: Σπλιτ – Ζαντάρ – Λίμνες Πλίτβιτσε – Ριέκα

Μπουφέ πρόγευμα και αναχωρούμε για το πανέμορφο Ζαντάρ με τη Ρωμαϊκή αγορά και την ωραία παραλία του. Συνεχίζουμε με τη περιοχή των Λιμνών Πλίτβιτσε για να επισκεφθούμε το Εθνικό Πάρκο με τις δεκαέξι λίμνες, όπου η κάθε μία βρίσκεται σε διαφορετικό επίπεδο και συνδέεται με τις υπόλοιπες με τους καταρράκτες των νερών που πέφτουν από τη μια στην άλλη δημιουργώντας ένα φανταστικό θέαμα. Καταλήγουμε στην Ριέκα στην άκρη του ομώνυμου κόλπου, και τακτοποίηση σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4* & δείπνο. Δυνατότητα περιπατητικής πρώτη γνωριμίας με το κεντρικό πεζόδρομο της παλιάς πόλης.

 

Ημέρα 6: Ριέκα – Ροβίν – Πούλα – Οπατίγια

Μπουφέ πρόγευμα και αναχωρούμε για την ολοήμερη εκδρομή μας στην χερσόνησο Ίστρια με επισκέψεις στο μαγευτικό παραθαλάσσιο Ροβίν με την χερσόνησο που αποτελεί σήμερα το περιτοιχισμένο Ιστορικό κέντρο του 16ου αιώνα , το Δημαρχείο που στεγάζεται σε παλαιό παλάτι, τον Πύργο του Ρολογιού και άλλα αξιοθέατα. Συνεχίζουμε διασχίζοντας την γραφική καταπράσινη περιοχή για την Πούλα, που είναι η μεγαλύτερη πόλη, με Ρωμαϊκά μνημεία ..σημαντικότερο των οποίων είναι η Αρένα, το Αμφιθέατρο που είναι από τα καλύτερα διατηρημένα μέχρι σήμερα της μεγάλης Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Ακολουθεί επίσκεψη στην κοσμοπολίτικη Οπατίγια, που αποκαλείται Νίκαια της Αδριατικής, με την ειδυλλιακή παραλιακή λεωφόρο, τα μαγαζάκια, τα επιβλητικά αρχοντικά, τους κήπους με τις ροδοδάφνες και τις μπουκαμβίλιες και την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα. Η Οπατίγια ήταν προσφιλής τόπος συγκέντρωσης και παραθερισμού των ευγενών και αριστοκρατών της Ευρώπης του 19ου αιώνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

 

Ημέρα 7: Ριέκα – Σπήλαια Ποστόινα – Λιουμπλιάνα – Ζάγκρεμπ

Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για τα μεγαλόπρεπα και εντυπωσιακά σπήλαια της Ποστόινα με τους σταλακτίτες και σταλαγμίτες να σχηματίζουν καταπληκτικές παραστάσεις. Ακολουθεί η πανέμορφη Λιουμπλιάνα, η πρωτεύουσα της Σλοβενίας, με την καταπληκτική μεσαιωνική παλαιά πόλη στις όχθες του Ποταμού Λουμπλιάνα. Η πλατεία Πρέσερεν με έντονο το Ιταλικό στυλ, ο καθεδρικός του Αγ. Νικολάου, το αρχιεπισκοπικό παλάτι, η γέφυρα των Δράκων, το Δημαρχείο είναι μερικά από τα αξιοθέατα της πανέμορφης πόλης. Καταλήγουμε στο Ζάγκρεμπ τη πρωτεύουσα της Κροατίας που περιβάλλεται από δάση και πάρκα ανάμεσα στις πλαγιές του όρους Μενβεντνίτσα στα βόρεια & το ποταμό Σάβο στα νότια. Διαμονή στο πολυτελές ξενοδοχείο THE WESTIN 5* (www.hotelwestinzagreb.com). Δείπνο.

 

Ημέρα 8: Ζάγκρεμπ, ξενάγηση πόλεως – Αθήνα

Μπουφέ πρόγευμα και πρωινή ξενάγηση στην πρωτεύουσα της Κροατίας, ξεκινώντας από την άνω πόλη με τα λιθόστρωτα σοκάκια της, όπου θα γνωρίσουμε μεταξύ των άλλων το κτίριο του Κοινοβουλίου, τον επιβλητικό Ναό του Αγ. Μάρκου με το καμπαναριό και τον Πύργο και την πέτρινη πύλη. Κατηφορίζοντας περιπατητικά προς την κάτω πόλη θα διασχίσουμε τα μικρά της δρομάκια μέχρι την κεντρική πλατεία με την εμπορική κίνηση και δραστηριότητα και τον επιβλητικό και μεγαλόπρεπο Καθεδρικό Ναό. Λίγος χρόνος ελεύθερος και μεταφορά στο αεροδρόμιο για τη πτήση της επιστροφής.

 

Σημείωση: Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι. Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας. Στις αναχωρήσεις 3/8,17/8,31/8,14/9 το πρόγραμμα πραγματοποιείται αντίστροφα.

SMART PRICE: Για κρατήσεις έως 30 μέρες πριν την αναχώρηση και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.

 

Συνδυασμός ξενοδοχείων

27/07/2014 έως 03/08/2014, 03/08/2014 έως 10/08/2014 & 10/08/2014 έως 17/08/2014: 895€ το άτομο σε δίκλινο και 1175€ σε μονόκλινο.
Τρίτο άτομο από 1-12 ετών 785€.

17/08/2014 έως 24/08/2014, 24/08/2014 έως 31/08/2014 & 31/08/2014 έως 07/09/2014: 895€ το άτομο σε δίκλινο και 1175€ σε μονόκλινο.
Τρίτο άτομο από 1-12 ετών 785€.

07/09/2014 έως 14/09/2014: 685€ το άτομο σε δίκλινο και 910€ σε μονόκλινο.
Τρίτο άτομο από 1-12 ετών 670€.

14/09/2014 έως 21/09/2014 & 21/09/2014 έως 28/09/2014: 650€ το άτομο σε δίκλινο και 875€ σε μονόκλινο.
Τρίτο άτομο από 1-12 ετών 635€.

 

Περιλαμβάνονται:

  • Πρωινό μπουφέ & ένα δείπνο καθημερινά, ημιδιατροφή
  • Φ.Π.Α.
  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ- ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ / / ΖΑΓΚΡΕΜΠ-ΑΘΗΝΑ με CROATIA AIRLINES
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
  • Αρχηγός- συνοδός του γραφείου μας
  • Δύο διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* στη Ριέκα
  • Τρεις διανυκτερεύσεις στο πολυτελές ξενοδοχείο CROATIA 5* στη περιοχή του Τσάβτατ
  • Μία διανυκτέρευση στο THE WESTIN 5* στο Ζάγκρεμπ
  • Μια διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο 4* στη ευρύτερη περιοχή Σπλιτ / Τρογκίρ
  • Μεταφορές-περιηγήσεις- εκδρομές, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα

 

 Δεν περιλαμβάνονται:

Φόροι αεροδρομίου & επίναυλοι καυσίμων € 145. Είσοδοι σε μουσεία, ποτά, αχθοφορικά και φιλοδωρήματα & ότι ρητά δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό.