en | gr
en | gr

Χριστούγεννα στη Νέα Υόρκη!

8 μέρες στη Νέα Υόρκη με 2 εκτεταμένες ξεναγήσεις – κρουαζιέρα στον ποταμό Hudson – πεζή εξερεύνηση του Μανχάταν – έμπειρος ξεναγός από Ελλάδα.

Αναχώρηση: 22, 23 Δεκεμβρίου

Ημέρα 1: Αθήνα – Νέα Υόρκη
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Νέα Υόρκη. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην καρδιά του Μανχάταν.

Ημέρα 2: Νέα Υόρκη – περιήγηση πόλης    
Σήμερα θα έχουμε την πρώτη από τις δύο περιηγήσεις στα αξιοθέατα για τα οποία φημίζεται η πόλη. Θα δούμε μεταξύ άλλων το άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου με τις καραβέλες του, το Λίνκολν Σέντερ (Μετροπόλιταν Όπερα – Φιλαρμονική), το Σέντραλ Παρκ, το μέρος όπου έζησε ο John Lennon (Ντακότα), το Πανεπιστήμιο Columbia, το μνημείο του στρατηγού Γκραντ, το Χάρλεμ και το Apollo theater στην σκηνή του οποίου έχουν ανέβει όλοι οι ημίθεοι της τζαζ, την 5η λεωφόρο με τα παγκοσμίως γνωστά καταστήματα οίκων μόδας. Συνεχίζουμε με το Ροκφέλερ Σέντερ, την Τάιμς Σκουέρ και το Μπρόντγουεϊ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

Ημέρα 3: Νέα Υόρκη – περιήγηση πόλης – κρουαζιέρα στον ποταμό Hudson.    
Συνεχίζουμε και σήμερα την περιήγηση της πόλης με το Γκρίνουιτς Βίλατζ,το Ηστ Βίλατζ ,Το N.Y.U , το Σόχο, τη Μικρή Ιταλία, την Τσάινα Τάουν και Γουωλ Στριτ. Το σημείο μηδέν, όπου έχει δημιουργηθεί ένα μνημείο αντάξιο της σημασίας της 11ης Σεπτεμβρίου, το Οικονομικό Κέντρο και το Μπάτερυ Παρκ όπου θα δούμε από μακριά το Άγαλμα της Ελευθερίας. Στην συνέχεια θα περάσουμε από την Προβλήτα 17 (South Street Seaport village, Pier 17) από τις εγκαταστάσεις της οποίας η θέα προς τον ποταμό East και την κρεμαστή γέφυρα του Μπρούκλιν είναι εκθαμβωτική. Θα τελειώσουμε με μία επίσκεψη στο Μέγαρο των Ηνωμένων Εθνών. Η βόλτα μας ολοκληρώνεται με μια κρουαζιέρα γύρω από το νησί του Μανχάταν. Επιστροφή με τα πόδια ή με ταξί στο ξενοδοχείο μας. Για τη βραδινή σας έξοδο προτείνουμε να επισκεφτείτε ένα από τα υπέροχα cocktail bar και εστιατόρια της Meatpacking District καθώς και τις κοντινές περιοχές Soho, Little Italy, Tribecca κ.α.

Ημέρα 4: Νέα Υόρκη – Εξερεύνηση του Μανχάταν με ξεναγό
Η σημερινή μας μέρα περιλαμβάνει έναν αξέχαστο περίπατο με τον αρχηγό μας για να ανακαλύψουμε τις γειτονιές της πόλης, ο οποίος επιφυλάσσει πολλές εκπλήξεις και μια εμπειρία μοναδική. Θα χρησιμοποιήσουμε το μετρό της πόλης για να γνωρίσουμε την καθημερινότητα των κατοίκων και θα χαλαρώσουμε στα πιο γνωστά στέκια του Μανχάταν για έναν καφέ. Θα πάρουμε μια γεύση από τα μέρη που γυρίζονται το Sex and the city και το Gossip Girl. Θα περιηγηθούμε στους δρόμους της μεγαλουπόλεως και τις περιοχές Soho, East και West Village, Chelsea και όπου αλλού το βάζει ο νούς σας. Για το βράδυ προτείνουμε να δείτε μία από τις πολλές παραστάσεις Μιούζικαλ στα φημισμένα θέατρα του Μπρόντγουεϊ.    

Ημέρα 5: Νέα Υόρκη – Woodbury Commons Outlets (προαιρετικό)
Σήμερα μπορείτε να έχετε μια προαιρετική επίσκεψη στο μεγαλύτερο, εντυπωσιακότερο, και πλουσιότερο εμπορικό κέντρο, το περίφημο Woodbury Commons που βρίσκεται μία ώρα περίπου έξω από τη Νέα Υόρκη, όπου υπάρχουν σε απίθανες τιμές επώνυμα ρούχα απο Gucci, Escada, Nike, Ralph Lauren, Donna Karan, Calvin Klein, Gap. Μαζί με τη συμμετοχή σας, παίρνετε και το VIP Coupons Book αξίας 20$, για επιπλέον προνόμια και εκπτώσεις. Αν ομως οι αγορές δε σας συγκινούν, και θέλετε να μείνετε στην πόλη, προτείνουμε μια βόλτα στο Greenwich village, το οποίο αγαπήθηκε από καλλιτέχνες και συγγραφείς και που σήμα κατατεθέν του είναι η Washington square και το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

Ημέρα 6: Νέα Υόρκη – προαιρετική εκδρομή στην Ουάσιγκτον DC
Η Ουάσιγκτον DC, πρωτεύουσα της Ομοσπονδίας εντυπωσιάζει με την μεγαλόπρεπη και ήρεμη δύναμή της, χτισμένη δίπλα στον ποταμό Ποτόμακ και τον παραπόταμό του Ανακόστια.. Το National Mall με τις ανοικτές εκδηλώσεις, οι λίμνες που έγιναν ειδικά για να καθρεφτίζονται σ’ αυτές τα πανέμορφα κτήρια και τα μνημεία., το Καπιτώλιο με την θεσπέσια ροτόντα και το άγαλμα της Ελευθερίας στην κορυφή του και η περιοχή του DuPont Circle θα σας ενθουσιάσουν, εάν αποφασίσετε να έχετε μια ολοήμερη προαιρετική εκδρομή για να την κατακτήσετε. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 7: Νέα Υόρκη – πτήση επιστροφής
Κάντε τις τελευταίες σας αγορές ή επισκεφθείτε ένα μουσείο. Αργότερα μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Ολονύχτια πτήση.    

Ημέρα 8: Αθήνα
Άφιξη στην Αθήνα.

 

Πτήσεις:
Αθήνα – Κωνσταντινούπολη          10:05 – 11:30
Κωνσταντινούπολη – Νέα Υόρκη    13:25 – 17:45
Νέα Υόρκη – Κωνσταντινούπολη    23:40 – 15:55
Κωνσταντινούπολη – Αθήνα          19:15 – 20:40

Σημειώσεις:

  • Απαραίτητη για την είσοδο στις Η.Π.Α είναι η έγκριση ESTA
  • Έγκυρο διαβατήριο με τουλάχιστον 6 μήνες ισχύ από την είσοδο σας στην χώρα

 

Τιμή κατ’ άτομο
Ξενοδοχείο: THE WESTIN NEW YORK GRAND CENTRAL

Οι τιμές εμπεριέχουν έκπτωση έγκαιρης κράτησης 30 ημέρες πριν την αναχώρηση. Ισχύουν για προκαθορισμένο αριθμό θέσεων.

  22/12/2014 εώς 29/12/2014 23/12/2014 εώς 30/12/2014
Δίκλινο € 1289.00 € 1289.00
Μονόκλινο € 2064.00 € 2064.00
 
Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με Turkish Airlines
  • Φιλοξενία στο ξενοδοχείο The Westin New York Grand Central 4* χωρίς πρωινό
  • Μεταφορές από και προς αεροδρόμια στο εξωτερικό
  • 2 διαφορετικές ημέρες ξενάγηση στην Νέα Υόρκη
  • Κρουαζιέρα στον Ποταμό Hudson
  • Περιπατητική περιήγηση στο Μανχάταν
  • Έμπειρος αρχηγός – συνοδός από Ελλάδα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ΦΠΑ

 

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, ESTA, Ατομική ασφαλιστική κάλυψη. Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά υποχρεωτικά πληρωτέα στον Αρχηγό σας 50$