en | gr
en | gr
02/01/2024 - 07/01/2024
από 500€ το άτομο
με πούλμαν

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ 02/01 – 07/01

depositphotos_230735900-stock-photo-beautiful-fireworks-above-hagia-sophia

1η ημέρα 2 ΙΑΝ. 2024: ΠΑΤΡΑ – ΙΣΘΜΟΣ – ΞΑΝΘΗ

Συγκέντρωση των εκδρομέων στον Ισθμό, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση στις 08:00 για την Ξάνθη με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό, ξεκούραση, καφέ. Άφιξη στη Ξάνθη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα 3 ΙΑΝ. 2024: ΞΑΝΘΗ-ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ– ΜΟΝΗ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ( ΜΠΑΛΟΥΚΛΙ ) – ΜΟΝΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑΣ- ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Μετά το πρόγευμα, άμεση αναχώρηση για την Κωνσταντινούπολη. Διέλευση των συνόρων. Τελωνιακές διατυπώσεις και αγορές αφορολογήτων. Αναχώρηση για Κωνσταντινούπολη με ενδιάμεση στάση στην Ραιδεστό. Άφιξη στην Πόλη. Πρώτη επίσκεψη στην Μονή Μπαλουκλί, με τον περίφημο θαύμα με τα ψάρια (Ζωοδόχος Πήγη), και συνεχίζουμε παράλληλα με τα χερσαία και και του Κερατίου τείχη για την Μονή Βλαχερνών όπου εδώ εψάλλει (τη υπερμάχω Στρατηγώ τα νικητήρια. Τακτοποίηση στα δωμάτια του ξενοδοχείου. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα 4 ΙΑΝ. 2024: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΤΣΑΜΛΙΤΖΑ – ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΙΑ ( ΧΑΛΚΗ ΛΟΦΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ – ΠΡΙΓΚΗΠΟ ) – ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ

Μετά το πρωινό μας, θα περάσουμε από τη Ευρώπη στην Ασία, αφού διανύσουμε τη Γέφυρα του Βοσπόρου. Θα επισκεφτούμε το Πανόραμα (Τζάμλιτζα) της Πόλης από όπου θα έχουμε πανοραμική θέα στο Βόσπορο και στο Ευρωπαϊκό τμήμα της Πόλης. Αναμνηστικές φωτογραφίες. Από την Ασία θα μεταβούμε στα Πριγκηπόνησα. Θα επισκεφτούμε τη φημισμένη σχολή της Χάλκης, όπου θα περιηγηθούμε και θα προσκυνήσουμε την εικόνα της Παναγίας της Παυσιπολύπησης, στο μοναστήρι της Αγίας Τριάδας Κατόπιν θα επισκεφτούμε τη νήσο Πρίγκηπο, με έντονο Ελληνικό στοιχείο, όπου εδώ μπορείτε να περπατήσετε και ν΄ απολαύσετε το φαγητό σας σε μία από τις ταβέρνες του νησιού. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Πόλη, όπου θα επισκεφτούμε την περίφημη Αιγυπτιακή αγορά. Χρόνος ελεύθερος, επιστροφή στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος ή προαιρετική διασκέδαση με τοπικό χρώμα. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα 5 ΙΑΝ. 2024 : ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΒΟΣΠΟΡΟ (ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ–ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ–ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΥ–ΤΟΠ ΚΑΠΙ- ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΑΓΟΡΑ)

Μετά το πρόγευμα μας αναχώρηση για την προαιρετική κρουαζιέρα μας στο Βόσπορο, θαυμάζοντας τις όμορφες ακτές του και τα περίφημα γιαλιά. Μετά την κρουαζιέρα μας θα έχουμε ξενάγηση στα αξιοθέατα της παλιάς παραμυθένιας πόλης. Θα επισκεφθούμε τον Βυζαντινό Ιππόδρομο, όπου βρίσκεται ο χάλκινος Τρίποδας των Δελφών (γνωστό για την Στάση του Νίκα) και ο Οβελίσκος του Θεοδοσίου, το Γαλάζιο Τζαμί (Σουλτάν -Αχμέτ), την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, ένα αριστούργημα της Χριστιανικής Τέχνης, σύμβολο της ορθοδοξίας και του Χριστιανικού κόσμου. Επίσης θα δούμε το πασίγνωστο παλάτι ΤΟΠ ΚΑΠΙ με τους μυθικούς θησαυρούς των Σουλτάνων και συλλογές από κινέζικα βάζα μεγάλης καλλιτεχνικής αξίας, το εντυπωσιακό υδραγωγείο του Ιουστινιανού, το σπουδαίο Πύργο του Γαλατά, τον Κεράτιο κόλπο, την γέφυρα του Ατατούρκ. Τέλος, θα επισκεφτούμε την φημισμένη Σκεπαστή αγορά (ΚΑΠΑΛΙ ΤΣΑΡΣΙ), όπου σας περιμένουν 4.000 μαγαζιά σε 92 σκεπαστούς διαδρόμους προσφέροντας σας μεγάλη ποικιλία αγορών. Χρόνος ελεύθερος, επιστροφή στο ξενοδοχείο, προαιρετική διασκέδαση με τοπικό χρώμα. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα 6 ΙΑΝ. 2024: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ (ΝΤΟΛΜΑ ΜΠΑΧΤΣΕ- ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ( ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ) – ( ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ, ΡΙΞΙΜΟ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΤΟ ΚΕΡΑΤΙΟ ΚΟΛΠΟ ) ΣΥΝΟΡΑ- ΚΑΒΑΛΑ

Μετά το πρωινό μας, θα επισκεφτούμε τα θερινά ανάκτορα του Σουλτάνου, ΝΤΟΛΜΑ ΜΠΑΧΤΣΕ. Στην συνέχεια, θα επισκεφτούμε το Οικουμενικό Πατριαρχείο (Ι.Ν. του Αγίου Γεωργίου)–ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ-ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ, ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΚΕΡΑΤΙΟΥ ΚΟΛΠΟΥ. θα αναχωρήσουμε από την Πόλη με τις καλύτερες εντυπώσεις για Καβάλα με ενδιάμεση στάση. Διέλευση συνόρων. Άφιξη στην Καβάλα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα 7 ΙΑΝ. 2024: ΚΑΒΑΛΑ – ΙΣΘΜΟΣ – ΠΑΤΡΑ ( ΑΙ – ΓΙΑΝΝΙΟΥ )

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση, με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και ξεκούραση για Ισθμό . Άφιξη το βράδυ στην Πάτρα γεμάτοι ταξιδιωτικές εντυπώσεις και νέα ταξιδιωτικά σχέδια για το μέλλον.

Τιμή συμμετοχής:
€ 500 το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο.
€ 675 το άτομο σε μονόκλινο δωμάτιο.
€ 480 το άτομο σε τρίκλινο δωμάτιο.
€ 270 παιδί από 4-10 ετών σε τρίκλινο δωμάτιο μαζί με τους γονείς.
ΔΩΡΕΑΝ το παιδί 0-4 ετών

Περιλαμβάνονται

  • Η μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο υπερυψωμένο πούλμαν.
  • 1 διανυκτέρευση στην Καβάλα σε ξενοδοχείο 3 αστέρων με πρωινό.
  • 1 διανυκτέρευση στην Ξάνθη σε ξενοδοχείο 3 αστέρων με πρωινό.
  • 3 διανυκτερεύσεις σε ξεν/χείο 4 αστέρων στην Κωνσταντινούπολη,
  • Ημιδιατροφή στην Τουρκία (Δηλ. 1 πρωινό και 1 γεύμα καθημερινά).

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Ό,τι ρητώς δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα, όπως είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, ποτά, τηλέφωνα, συμμετοχή σε προαιρετικές δραστηριότητες–διασκεδάσεις, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα.