en | gr
en | gr
06/09/2018 - 14/09/2018
από 680€ το άτομο

NOTΙΟΣ ITAΛΙΑ – ΣΙΚΕΛΙΑ – ΑΠΟΥΛΙΑ 9 ημέρες

MΠΑΡΙ – ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΛΟ – ΜΕΤΑΠΟΝΤΙΟ – ΚΟΣΕΝΤΖΑ – ΡΕΤΖΙΟ – ΜΕΣΣΗΝΑ – ΤΑΟΡΜΙΝΑ ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ – ΚΑΤΑΝΙΑ – ΑΓΚΡΙΤΖΕΝΤΟ – ΠΑΛΕΡΜΟ – ΜΟΝΡΕΑΛΕ – ΚΕΦΑΛΟΥ – ΤΑΡΑΝΤΑΣ – ΛΕΤΣΕ

9ΗΜΕΡΕΣ

Αναχωρήσεις : 6 ΕΩΣ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ , 20 ΕΩΣ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

 

apouliaΗμέρα 1: ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΠΑΤΡΑ
Συγκέντρωση πίσω από το Notos Galleries στις     και αναχώρηση για Πάτρα, με ενδιάμεση στάση. Άφιξη, επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους για Μπάρι. Τακτοποίηση στις καμπίνες. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

 

Ημέρα 2: ΜΠΑΡΙ –ΑΛΜΠΕΡΟΜΠΕΛΛΟ-ΜΕΤΑΠΟΝΤΙΟ-ΡΕΤΖΙΟ ΝΤΙ ΚΑΛΑΜΠΡΙΑ

Άφιξη το πρωί στο Μπάρι και αναχώρηση για το γραφικό χωριό Αλμπερομπέλλο. Μια πόλη χαρακτηρισμένη ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομίας της UNESCO, φημισμένο για τα λευκά σπίτια με σκεπές σε σχήμα τρούλου, όπου η ιστορία του και οι ρίζες του χάνονται στα βάθη των αιώνων καθιστώντας το τοπίο μαγευτικό. Περπατήστε στα γραφικά σοκάκια του και αγοράστε τοπικά προϊόντα από τους χαμογελαστούς κατοίκους της περιοχής. Στην συνέχεια αναχώρηση για το ΡΕΤΖΙΟ (Ρήγιο). Με ενδιάμεσες στάσεις στο ΜΕΤΑΠΟΝΤΙΟ, επίσκεψη ναού της Ήρας και την ΚΟΣΕΝΤΖΑ θα καταλήξουμε αργά το απόγευμα στο Ρέτζιο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διαν/ση.

 

Ημέρα 3: ΡΕΤΖΙΟ – ΜΕΣΣΙΝΑ -ΤΑΟΡΜΙΝΑ-ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ

Πρωϊνό και σήμερα θα γνωρίσουμε το ΑΡΧΑΙΟ ΡΗΓΙΟ και θα επισκεφθούμε το πολύ αξιόλογο Αρχαιολογικό Μουσείο με τους «Πολεμιστές του Ριάτσε» και μετά μεταφορά στη VILLA S. GIOVANNI, όπου με το F/B περνάμε το στενό της Μεσσήνας, γνωστό σαν στενό ΣΚΥΛΑΣ και ΧΑΡΥΒΔΗΣ. Άφιξη στην Μεσσήνα, πύλης της Σικελίας, και τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Σικελίας και πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας.  σύντομη περιήγηση στην πόλη όπου θα θαυμάσουμε τον πύργο με το καμπαναριό ,το αστρονομικό ρολόι και τον καθεδρικό ναό.  Η διαδρομή μας συνεχίζεται για την ΤΑΟΡΜΙΝΑ, το αρχαίο ελληνικό Ταυρομένιο, αποικία των Ναξίων, χτισμένη το 400 π.Χ. Άφιξη στην πόλη που οι Ιταλοί ονομάζουν «Μαργαριτάρι του Ιονίου». Λουλουδιασμένη, κομψή, κοσμοπολίτικη, με ατέλειωτα φιδωτά δρομάκια και κατοικίες παλαιών Ευρωπαίων ευγενών, τόπος καλλιτεχνών, συγγραφέων, στοχαστών και διανοουμένων, με το δραματικό σκηνικό της Αίτνας να δεσπόζει παντού, ένας τόπος με ασύγκριτες ομορφιές. Θα περιηγηθούμε με τα πόδια στο κέντρο της πόλης που είναι ένα αριστούργημα από παλαιά νεοκλασικά αρχοντικά και παλάτια και θα επισκεφθούμε το διάσημο αρχαίο Ελληνικό της θέατρο με την υπέροχη πανοραμική θέα στο πέλαγος. Χρόνος για καφέ και το φημισμένο παγωτό. Τέλος θα καταλήξουμε το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στις ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ,  την αρχαία Ελληνική πόλη για δείπνο και διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 4: ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ – ΚΑΤΑΝΙΑ –ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ
Πρωινό και περιήγηση – ξενάγηση στην πιο αξιόλογη πόλη της “ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ”, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε τους ναούς της ΑΘΗΝΑΣ και του ΑΠΟΛΛΩΝΑ, την πηγή της ΑΡΕΘΟΥΣΑΣ, τον βωμό του ΙΕΡΩΝΑ, την ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΩΝ ΕΠΙΠΟΛΩΝ, το σημαντικότερο μετά της ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ, ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ και το ΟΡΑΤΟΡΙΟ του ΔΙΟΝΥΣΟΥ. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Κατάνια, ξενάγηση στην ιστορική πόλη, που είναι κτισμένη στους πρόποδες της Αίτνας. Ήταν αποικία που ιδρύθηκε από Χαλκιδείς από τη Νάξο της Σικελίας. Η πόλη είναι γνωστή για τον μπαρόκ ρυθμό των κτιρίων της και για την μαύρη πέτρα που χρησιμοποιούν για την κατασκευή τους από τα ηφαιστειογενή πετρώματα της Αίτνας. Θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη κατά μήκος οδού Ετνέα, θα δούμε την Πλατεία Ντουόμο με τον καθεδρικό ναό και το άγαλμα του Liotru, σύμβολο της πόλης, το ρωμαϊκό αμφιθέατρο, το κτίριο της όπερας, το πανεπιστήμιο και το ανάκτορο των Μπισκάρι. Χρόνος ελεύθερος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στις Συρακούσες, χρόνος ελεύθερος , δείπνο, διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 5: ΣΥΡΑΚΟΥΣΕΣ – ΑΓΚΡΙΤΖΕΝΤΟ – ΠΑΛΕΡΜΟ

Πρωϊνό και αναχώρηση για το Αγκριτζέντο ( Ακράγαντας) μια από τις επιφανέστερες πόλεις της Μεγάλης Ελλάδας.  Άφιξη και ξενάγηση στον εκπληκτικό αρχαιολογικό του χώρο με τους 12 αρχαίους Ελληνικούς ναούς, ορισμένοι από τους οποίους βρίσκονται σε άριστη κατάσταση. Θα δούμε τους ναούς του Ηρακλή, του Διός, της Ήρας, τον τεράστιο Δωρικό ναό της Ομόνοιας ο οποίος, χάρη στη μετατροπή του σε πρωτοχριστιανικό ναό, σώζεται σήμερα σχεδόν ακέραιος, τον ναό των Διοσκούρων (του Κάστορα και του Πολυδεύκη) – από τα ωραιότερα δείγματα της αρχαίας ελληνικής τέχνης κ.ά.Χρόνος ελέυθερος. Στην συνέχεια αναχώρηση για να  καταλήξουμε στην πρωτεύουσα της Σικελίας, το ΠΑΛΕΡΜΟ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, υπόλοιπος χρόνος ελεύθερος , δείπνο και διαν/ση.

 

Ημέρα 6: ΠΑΛΕΡΜΟ – ΜΟΝΡΕΑΛΕ

Πρωϊνό και αρχίζουμε την περιήγηση-ξενάγηση της πόλης. Θα δούμε την πλατεία του Δημαρχείου, τη Μητρόπολη, το θέατρο «ΜΑΣΣΙΜΟ», το «ΠΑΛΑΤΣΟ ΡΕΑΛΕ», και το αρχαιολογικό Μουσείο. Κατόπιν, θα επισκεφθούμε την πόλη ΜΟΝΡΕΑΛΕ στην οποία υπάρχουν Βυζαντινά μωσαϊκά-ψηφιδωτά, τα μεγαλύτερα σε έκταση στον κόσμο. Γεύμα προαιρετικά και επιστροφή στο ΠΑΛΕΡΜΟ. Το απόγευμα ελεύθερο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 7: ΠΑΛΕΡΜΟ – ΚΕΦΑΛΟΥ – ΜΕΣΣΙΝΑ – ΡΕΤΖΙΟ -ΤΑΡΑΝΤΑΣ

Πρωϊνό και η περιήγηση μας στη Σικελία ολοκληρώνεται, με επίσκεψη στη γραφική ΚΕΦΑΛΟΥ για να επισκεφθούμε τη Πιάτσα Ντουόμο με τον Καθεδρικό Ναό (12ος-15ος αι.), με τα βυζαντινά ψηφιδωτά, χρόνος ελέυθερος. Συνεχίζουμε για την Μεσσήνα απ’ όπου θα πάρουμε το F/B για να επιστρέψουμε στη VILLA S. GIOVANNI , επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση
για τον Τάραντα , με ενδιάμεσες στάσεις, μέσω Κοσέντζας φθάνουμε στην πόλη του Τάραντα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, Διανυκτέρευση.

Ημέρα 8: ΤΑΡΑΝΤΑΣ – ΛΕΤΣΕ – ΜΠΑΡΙ – ΕΝ ΠΛΩ

Μετά το πρωϊνό περίήγηση στον Τάραντα. Ο Τάραντας ήταν η μοναδική αποικία της Σπάρτης στην Μεγάλη Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 706 π.Χ. απο τους Παρθενίες, με αρχηγό τον Φάλανθο, οι οποίοι κατέλαβαν την πόλη που μέχρι τότε ήταν γνωστή ως Άνξα. Οι Παρθενίες άποικοι έδωσαν στην πόλη το όνομα του ήρωα Τάραντα, γιου του θεού Ποσειδώνα και μίας τοπικής νύμφηςΚατόπιν αναχώρηση για την Απουλία και την πόλη του Λέτσε, την «Φλωρεντία του Μπαρόκ», λόγω της αρχιτεκτονικής του 17ου και 18ου αιώνα και των περίτεχνων μνημείων της που οικοδομήθηκαν ή διακοσμήθηκαν την εποχή της ακμής του συγκεκριμένου ρυθμού. Εκεί θα θαυμάσουμε τον καθεδρικό ναό και τον κίονα του Αγίου Ορατίου ύψους 29 μέτρων που κάποτε σηματοδοτούσε το τέλος της Αππίας Οδού.Η διαδρομή μας συνεχίζεται για το Μπάρι, όπου το απόγευμα θα τακτοποιηθούμε στο πλοίο και θα αναχωρήσουμε για το λιμάνι της Πάτρας, διαν/ση εν πλώ.

Ημέρα 9: ΠΑΤΡΑ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Άφιξη στην Πάτρα και αναχώρηση για Καλαμάτα, με ενδιάμεση στάση. Άφιξη στην
Καλαμάτα γεμάτοι ταξιδιωτικές εντυπώσεις και αναμνήσεις.

 

 

Τιμή κατ’ άτομο

Δίκλινο ή τρίκλινο € 680
μονόκλινο € 850
Παιδιά από 2 έως 12 ετών μαζί με τους γονείς σε τρίκλινο € 560
Διαφορά το άτομο δίκλινης εξωτερικής καμπίνας μετ΄επιστροφής €  85

 

 

      Περιλαμβάνονται :

  • Εκδρομές περιηγήσεις με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Έξι (6) διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
  • Ημιδιατροφή στα ξεν/χεία ( 6 πρωινά και 6 δείπνα).
  • Εισιτήρια πλοίων σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες Πάτρα-Μπάρι-Πάτρα (ΑΒ4).
  • Εισιτήρια F/B, από και προς τη ΣΙΚΕΛΙΑ, Βίλα Σαν Τζιοβάννι – Μεσσήνα – Β.Σ.Τζιοβάννι.
  • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Αρχηγός – συνοδός.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης.
  • Έντυπα – χάρτες

Δεν περιλαμβάνονται:
Ότι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό όπως είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, δημοτικοί φόροι πόλεων ανά διανυκτέρευση, πληρωτέοι στα ξενοδοχεία απευθείας ανά άτομο όπου απαιτείται, επιπλεόν φαγητά , ποτά και προαιρετικές δραστηριότητες.