en | gr
en | gr
24/10/2017 - 04/04/2018
από 950€ το άτομο

9 ή 10 μέρες στην Κούβα

Διάρκεια: 9, 10 ημέρες

Αναχωρήσεις 2017-18: 24/10, 6/11, 13/11, 20/11, 27/11, 1/12, 7/12, 21/12, 28/12, 1/1, 18/1, 22/2, 23/3, 4/4

 

cubaΗμέρα 1: Αθήνα – Αβάνα
Πτήση για Αβάνα με ενδιάμεσο σταθμό. Συνάντηση με τον ξεναγό σας στο αεροδρόμιο της Αβάνας. Ποτά καλωσορίσματος κατά την τακτοποίηση στα δωμάτια σας και διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 2: Αβάνα – Ξενάγηση πόλης
Η ξενάγηση ξεκινάει από την Πλατεία της Επανάστασης, περνώντας από το Πανεπιστήμιο της Αβάνας και διασχίζοντας τη “σύγχρονη” συνοικία του Βεδάδο με την κεντρική πλατεία Copelia και την περίφημη παραλιακή λεωφόρο Malecón, θα καταλήξετε στο Καπιτώλιο. Μπαίνοντας στη παλιά Αβάνα, με τα ωραιότερα αποικιακά κτίρια στη Καραϊβική, θα ξεναγηθείτε στο μουσείο του ρουμιού, την ελληνική ορθόδοξη εκκλησία, τις πλατείες των όπλων -Καθεδρική & Παλιά- και τέλος θα επισκεφθείτε το πειρατικό φρούριο Ελ Μόρο, με την υπέροχη θέα στο λιμάνι. Προαιρετικό δείπνο σε ρομαντικό εστιατόριο με θέα τη παλιά πόλη.

 

Ημέρα 3: Αβάνα – Ολοήμερη εκδρομή Βινιάλες/Πινάρ δελ Ρίο
Εκδρομή στη δυτική επαρχία Πινάρ δελ Ρίο, γνωστή για την καλλιέργεια καπνών και κατασκευής των καλύτερων πούρων του κόσμου. Στάση σε εργοστάσιο πούρων και βόλτα στο υπέροχο τοπίο από πράσινους βελούδινους λοφίσκους, πανύψηλα φοινικόδεντρα, ποτάμια και καταρράκτες, στη κοιλάδα του Βινιάλες. Θα γίνει επίσκεψη στην τεράστια Τοιχογραφία της Προϊστορίας και στη Σπηλιά Του Ινδιάνου, για να διασχίσετε με μικρή βάρκα το υπόγειο ποτάμι. Στάση για γεύμα σε τοπικό εστιατόριο με ζωντανή μουσική και κατά την επιστροφή στην Αβάνα θα γίνει στάση στο παρατηρητήριο Λος Χασμίνες, με τη μαγευτική θέα στη κοιλάδα του Βινιάλες.

 

Ημέρα 4: Αβάνα – ελεύθερη μέρα
Ημέρα ελεύθερη και πρόταση για μία ανεπανάληπτη βόλτα με αυτοκίνητα-αντίκες στο καταπράσινο, εξωτικό δάσος της Αβάνας.

 

Ημέρα 5: Αβάνα – Γκουαμά – Κόλπος των χοίρων – Σιενφουέγκος
Μετά το πρωινό, αναχωρείτε για τη Χερσόνησο Ζαπάτα στο Γκουαμά (Guamá), τη μεγαλύτερη φυσική λίμνη της Κούβας. Ακολουθεί επίσκεψη του «Λα Μπόκα» για να επισκεφθείτε τη φάρμα αναπαραγωγής κροκοδείλων. Μέσω του δάσους Ζαπάτα, θα βρεθείτε στις δαντελένιες ακτές της Καραϊβικής και συγκεκριμένα στον κόλπο των Χοίρων (γνωστός από την αποτυχημένη απόβαση των Αμερικάνων το 1961). Στάση για μπάνιο, θαλασσινούς μεζέδες και ποτό σε μια θαλάσσια όαση, και στη φυσική πισίνα που σχηματίζουν τα γαλαζοπράσινα νερά. Συνεχίζετε για το αποικιακό σημαντικό λιμάνι της χώρας Σιενφουέγκος κάνοντας ξενάγηση στη κεντρική πλατεία για να δείτε το άγαλμα της Αθηνάς, το Θέατρο Tomas Terry, το Δημαρχείο και το κλασσικό κτήριο του Πανεπιστημίου. Άφιξη στο ξενοδοχείο σας, πάνω στη θάλασσα, στη στενή χερσόνησο της «Punta Gorda» και ακολουθεί περιήγηση στο διπλανό εντυπωσιακό ανάκτορο 100 ετών “Palacio del Valle”, για να θαυμάσετε τα επιβλητικά κελάρια, σαλόνια, αλλά και την όμορφη θέα με το ηλιοβασίλεμα στη πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο και διαν/ση.

 

Ημέρα 6: Σιενφουέγκος – Τρινιδάδ – Cardenas – Βαραδέρο
Πρωινή αναχώρηση για το γραφικό Τρινιδάδ, (Ισπανική πόλη του 6ου αιώνα, ανακηρυγμένο Μ.Π.Κ. από την UNESCO). Θα ακολουθήσει επίσκεψη στην κεντρική πλατεία(περιστοιχισμένη από αποικιακά κτίρια), το μουσείο Καντέρο και στάση στο καφενείο La Canchánchara, για να πάρετε δυνάμεις από το τοπικό ποτό με ρούμι, μέλι και λεμόνι. Περνώντας από τον πόλη των ποδηλάτων Καρντένας, θα φτάσετε στη εξωτικό Βαραδέρο. Δείπνο εντός του ξενοδοχείου.

 

Ημέρα 7: Βαραδέρο
Ελεύθερη ημέρα για να απολαύσετε το μπάνιο σας ή για θαλάσσιες δραστηριότητες, όπως επίσκεψη σε δελφινάκια, κρουαζιέρα στο Κάγιο Μπλάνγκο και κολύμπι με δελφίνια. Όλα τα ποτά και τα γεύματα περιλαμβάνονται στο ξενοδοχείο σας του Βαραδέρο!

 

Ημέρα 8: Βαραδέρο – αεροδρόμιο Αβάνας – πτήση επιστροφής
Ελεύθερο πρωινό για ένα τελευταίο μπάνιο. Ακολουθεί μεταφορά στην Αβάνα και πτήση επιστροφής.

 

Ημέρα 9: Άφιξη στην Αθήνα
Άφιξη σε ενδιάμεσο ευρωπαϊκό σταθμό και στη συνέχεια, στην Αθήνα.

 

Τιμές και αναχωρήσεις:

http://amazing.manessistravel.gr/wp-content/uploads/st_uploadfont/cuba-xmas2017.pdf

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά μέσω Άμστερνταμ / Παρίσι (KLM/Air France)
  • 4 νύχτες Αβάνα Memories Miramar 4*, 1 νύχτα Σιενφουέγκος Jagua Hotel 4*, 2 νύχτες Βαραδέρο Grand Memories 5* (ή αντίστοιχα)
  • Μεταφορές – εκδρομές όπως αναφέρονται με ελληνόφωνο τοπικό επαγγελματία ξεναγό
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

Φόροι αεροδρομίων, βίζα Κούβας, ιατροφαρμακευτική ασφάλιση + € 655.

 

Σημειώσεις:

  • Η ροή του προγράμματος, μπορεί να αλλάξει για τη καλύτερη έκβασή του. Απαραίτητη ελάχιστη συμμετοχή 8 ατόμων.
  • Σε όλες τις αναχωρήσεις, (εκτός του πρώτου προγράμματος με διαμονή σε σπίτια), περιλαμβάνονται συνολικά 6 γεύματα.
  • Στη περίπτωση χρήσης του ξενοδοχείου Nacional 5*, υπάρχει προσαύξηση 395 ευρώ (στις αναχωρήσεις 21 & 28/12)