en | gr
en | gr
27/10/2017 - 30/10/2017
από 380€ το άτομο

4ήμερη εκδρομή στην Κύπρο

kyprosΚύπρος

4 μέρες στην Λάρνακα – Λευκωσία – Λεμεσός Πάφος. Διαμονή σε ξενοδοχείο με πρωινό.
 
 
Αναχώρηση: 27 Οκτωβρίου
 
 
 
Πρόγραμμα (4 μέρες):
 
 
Ημέρα 1: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΛΑΡΝΑΚΑ – ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ – ΛΕΜΕΣΟΣ  

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Λάρνακα. Άφιξη, υποδοχή από τους αντιπροσώπους μας και αναχώρηση για επίσκεψη στην Λάρνακα και Αγία Νάπα . Επίσκεψη στην εκκλησία του Αγίου Λαζάρου, στη Λάρνακα, όπου βρίσκεται και ο τάφος του. Περνώντας από την Πύλα, το μοναδικό μικτό χωριό, φτάνουμε στη Δερύνεια, το σημείο που δολοφονήθηκαν τα δύο παλικάρια από τους Τούρκους. Από το παρατηρητήριο θα δούμε τη νεκρή πόλη της Αμμοχώστου. Στην Αγία Νάπα επίσκεψη στο βενετσιάνικο μοναστήρι. Μεταφορά στη Λεμεσό και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 2: ΠΑΦΟΣ  

Πρόγευμα και αναχώρηση για ολοήμερη εκδρομή στην Πάφο. Διασχίζοντας τους αμπελώνες και πορτοκαλεώνες του Φασουρίου , φτάνουμε στον Πύργο των Ιπποτών στο Κολόσσι. Ο δρόμος μετά μας φέρνει στο αρχαίο θέατρο Κούρειο και στην Πέτρα του Ρωμιού, όπου κατά την παράδοση μέσα από τους αφρούς των κυμάτων αναδύθηκε η θεά της ομορφιάς και του έρωτα Αφροδίτη. Φτάνουμε στη Πάφο όπου θα ξεναγηθούμε στην Έπαυλη του Διονύσου, με τα υπέροχα μωσαϊκά και την στήλη του Αποστόλου Παύλου. Το μεσημέρι καταλήγουμε στο γραφικό λιμανάκι της Κάτω Πάφου και σας προτείνουμε γεύμα (εξ’ιδίων) στις γραφικές ταβέρνες με τους παραδοσιακούς ψαρομεζέδες. Νωρίς το απόγευμα επιστροφή στην Λεμεσό. Χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 3: ΤΡΟΟΔΟΣ – ΜΟΝΗ ΚΥΚΚΟΥ  

Πρωινό και αναχώρηση για ολοήμερη εκδρομή στα ορεινά καταπράσινα θέρετρα της Κύπρου όπου τα γραφικά χωριουδάκια, οι βυζαντινές εκκλησίες και τα γάργαρα νερά συνθέτουν ένα καταπληκτικό τοπίο. Διασχίζοντας την οροσειρά του ΤΡΟΟΔΟΣ θα δούμε την Ι. Μονή Τροοδίτισσας μοναστήρι ανάμεσα σε πεύκα που ιδρύθηκε τον 13ο αιώνα αλλά η τωρινή εκκλησία κτίστηκε το 1731. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ι. Μονή του Κύκκου, το γνωστότερο και πλουσιότερο μοναστήρι της Κύπρου. Ιδρύθηκε το 1100 και αφιερώθηκε στην Παναγία. Κατέχει μία από τις τρεις σωζόμενες εικόνες της Παναγίας που αποδίδονται στον Απόστολο Λουκά. Στο Θρονί 3χλμ. δυτικά του μοναστηριού βρίσκεται ο τάφος του Εθνάρχη Μακαρίου, ο οποίος υπηρέτησε σα δόκιμος στη Μονή. Επιστροφή στη Λεμεσό. Διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 4: ΛΕΥΚΩΣΙΑ – ΛΑΡΝΑΚΑ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ  

Πρόγευμα και αναχώρηση για τη “μοιρασμένη” Κυπριακή πρωτεύουσα, τη Λευκωσία. Μια πόλη περιτριγυρισμένη από Βενετσιάνικα Τείχη, με την “εντός των τειχών” παλιά πόλη. Επίσκεψη στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, το μνημείο των πεσόντων Ελλήνων από την τουρκική εισβολή και ακολουθώντας την πράσινη γραμμή, φτάνουμε στα φυλακισμένα μνήματα, όπου βρίσκονται οι τάφοι των γενναίων του αντιαποικιακού αγώνα. Νωρίς το μεσημέρι μεταφορά στο αεροδρόμιο της Λάρνακας για την πτήση της επιστροφής μας.

 

Ξενοδοχείο KAPETANIOS ODYSSIA

  27/10/2017 εώς 30/10/2017
Δίκλινο € 380.00
3ο άτομο
3-12 ετών
€ 280.00
Μονόκλινο € 460.00
 
 
Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια με Aegean Airlines | 1 χειραποσκευή 8 κιλών & 1 βαλίτσα 20 κιλών
  • 3 διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο
  • Πρωινό καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις
  • Δαπάνη επίσημου τοπικού ξεναγού
  • Ασφάλιση Αστικής Επαγγελματικής Ευθύνης
 
Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων (119€ από Θεσ/νίκη, 139€ από Αθήνα) | Είσοδοι μουσείων & αρχαιολογικών χώρων | Οτιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.