en | gr
en | gr
από 399€ ανά άτομο

Ρώμη – Κατακόμβες – Μουσείο Βατικανού 4 ή 5 ημέρες

4, 5 μέρες Ρώμη και Βασιλική Αγίου Πέτρου – Φλωρεντία. Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* με πρωινό καθημερινά.

Αναχώρηση: 25 Αυγούστου & 29, 15 Σεπτεμβρίου

 

 
 
Πρόγραμμα (4 μέρες)
Ημέρα 1 Αθήνα – Ρώμη – ξενάγηση πόλης & Κατακόμβες
  Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για τη Ρώμη με την AEGEAN AIRLINES ή την ALITALIA. Άφιξη και πρώτη μας επίσκεψη στις κατακόμβες το Αγ. Καλλίστου. Συνεχίζουμε για την εκκλησία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό. Θα δούμε την πλατεία που σχεδίασε ο Μπερνίνι, το μπαλκόνι που ο Πάπας ευλογεί τους πιστούς, την πλατεία Βενετίας, το Παλάτσο Βιτοριάνο που είναι και ο άγνωστος στρατιώτης της Ιταλίας, το Παλάτσο Βενέτσια, το μπαλκόνι της Λετίτσια, μητέρας του Ναπολέων Βοναπάρτη. Θα περάσουμε κάτω από το Καπιτώλιο, μέσα από το δρόμο των Ρωμαϊκών αγορών, τον ιππόδρομο, τον λόφο του Παλατίνου, τις θέρμες του αυτοκράτορα Καρακάλα, την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου και ολοκληρώνουμε την ξενάγηση μας με το Κολοσσαίο. Τακτοποίηση στο πολυτελές ξενοδοχείο MARRIOTT GRAND FLORA 4* sup (www.marriott.com ) ένα κομψό νεοκλασικό κτήριο δίπλα στους κήπους της Villa Borghese, στο τέρμα της Via Veneto ή στο CICERONE 4* ( www.hotelcicerone.com ) . Το βράδυ δυνατότητα προαιρετικού νυχτερινού γύρου της πόλης.
Ημέρα 2 Ρώμη – μουσεία Βατικανού – Βασιλική Αγ. Πέτρου & επίσκεψη στο εκπτωτικό χωριό Castelli Romani
  Μπουφέ πρόγευμα και η σημερινή μας ημέρα θα ξεκινήσει με επίσκεψη στα Μουσεία του Βατικανού, όπου θα δούμε τις αίθουσες των γλυπτών, των χαλιών, των παπύρων, των αυτοκρατόρων και θα καταλήξουμε στην διάσημη Καπέλα Σιστίνα, το παρεκκλήσιο του Αποστολικού Παλατίου, επίσημης κατοικίας του Πάπα της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας του οποίου η οροφή ζωγραφίστηκε από τον Μιχαήλ-Άγγελο. Ακολουθεί επίσκεψη στο ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού, όπου βρίσκεται η Βασιλική του Αγίου Πέτρου (η μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου). Θα ξεναγηθούμε στην εκκλησία και θα δούμε την θεσπέσια κατασκευή του Μιχαήλ Αγγέλου, την περίφημη Πιετά και τον μπρούτζινο τεράστιο άμβωνα του Μπερνίνι. Τελευταία μας στάση το εκπτωτικό χωριό Castelli Romani όπου μπορείτε να πραγματοποιήσετε αγορές επώνυμων ειδών με έκπτωση ως 70%.
Ημέρα 3 ….εκδρομή στη Φλωρεντία
  Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την εκδρομή στη Φλωρεντία ( έξοδα ατομικά ) . Θα γνωρίσουμε μέσα από την ξενάγηση μας μια από τις θρυλικότερες πόλεις της Ιταλίας. Θα δούμε το Ντουόμο, το Βαπτιστήριο, την εκκλησία Σάντα Κρότσε, την Πόντε Βέκιο και την Πιάτσα ντε λα Σινιορία που είναι και τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Το απόγευμα ελεύθερο για να χαρείτε την πόλη όπως εσείς επιθυμείτε ή για να κάνετε τα ψώνια σας από τη φημισμένη αγορά της.
Ημέρα 4 Ρώμη – Αθήνα
  Μπουφέ πρόγευμα και ελεύθερος χρόνος μέχρι τη μεταφορά στο αεροδρόμιο για τη πτήση για Αθήνα.

Περισσότερες πληροφορίες

Ξενοδοχείο: CICERONE HOTEL
  25/08/2017 εώς 28/08/2017 15/09/2017 εώς 18/09/2017 29/09/2017 εώς 02/10/2017
Δίκλινο € 399.00 € 399.00 € 399.00
3ο άτομο
2-12 ετών
€ 349.00 € 349.00 € 349.00
Μονόκλινο € 549.00 € 549.00 € 549.00

 

Περιλαμβάνονται
  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΡΩΜΗ – ΑΘΗΝΑ με την AEGEAN ή την ALITALIA
  • Τρεις ή τέσσερις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο της επιλογής σας
  • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο
  • Ξενάγηση της πόλης της Ρώμης & Κατακόμβες
  • Αρχηγός /συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης και Ταξιδιωτική έως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.
  • Ξενάγηση στα Μουσεία του Βατικανού & στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου
Δεν περιλαμβάνονται
  • Φόροι αεροδρομίου & επίναυλοι καυσίμων € 150. Επιβάρυνση από Θεσ/νίκη € 70 και από άλλες πόλεις € 140 με την AEGEAN. (αναλόγως με τη διαθεσιμότητα), φόροι πόλεων, check point (20€ κατ’ άτομο), είσοδοι σε μουσεία και στους επισκεπτόμενους αρχαιολογικούς χώρους & Βατικανό, ακουστικά για την ξενάγηση του Αγ. Πέτρου, αχθοφορικά και φιλοδωρήματα, Ότι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.