en | gr
en | gr
05/07/2024 - 07/07/2024
από 230€ το άτομο
με πούλμαν

Άνδρος – Τήνος καλοκαίρι 2024, 05/07 – 07/07/2024

travel-mediterranean-aegean-traditional-architecture_1203-4774Άνδρος – Τήνος καλοκαίρι 2024
1η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΤΡΑ – ΑΝΔΡΟΣ

Συγκέντρωση των εκδρομέων στην πλατεία Τριών Συμμάχων (στην Όθωνος Αμαλίας) και στις 03:00 και στις 03:15 το πρωί (Πέμπτη βράδυ προς Παρασκευή πρωί) αναχώρηση για το λιμάνι της Ραφήνας, άφιξη και επιβίβαση στο πλοίο που θα μας φέρει σε 2 ώρες στην Άνδρο. Η Άνδρος, το βορειότερο νησί των Κυκλάδων, διαφέρει αισθητά από τα νησιά του υπόλοιπου συμπλέγματος. Θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε και ως «μικρογραφία της Ελλάδας» με ψηλά βουνά, τρεχούμενα νερά που την κάνουν εύφορη σε αρκετά σημεία, ακρωτήρια και γενικά βραχώδη ακτογραμμή. Η «μικρά Αγγλία» όπως αποδίδεται στην λογοτεχνία και τον κινηματογράφο έχει γίνει ταυτόσημη της ναυτικής παράδοσης της χώρας μας καθώς αποτελεί γενέτειρα εφοπλιστών και καπεταναίων. Τα νεοκλασικά αρχοντικά σπίτια, τα δημόσια κτίρια και η αρχοντική ατμόσφαιρα γίνονται αδιάψευστος μάρτυρας της παρουσίας τους. Με την άφιξη μας στο νησί, θα κατευθυνθούμε στην παραλία Χρυσή Ακτή όπου το όνομα της δεν στέκει ανακόλουθο με το τοπίο. Χρυσαφένια αμμουδιά, γαλαζοπράσινα νερά, απόλυτα οργανωμένη και πολυσύχναστη αποτελεί ιδανικό σημείο για την πρώτη μας γνωριμία με το νησί όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μπάνιο. Στην συνέχεια, θα μεταφερθούμε στο Μπατσί, το γνωστότερο τουριστικό θέρετρο του νησιού που παρά την αθρόα έλευση του τουρισμού καταφέρνει να διατηρεί τον γραφικό του χαρακτήρα. Το μικρό αυτό ψαροχώρι μας δίνει αρκετές επιλογές για φαγητό το μεσημέρι ή και γιατί όχι, ακόμα μια βουτιά στην παραλία του. Σειρά τώρα κατέχει η πολυφωτογραφημένη χώρα του νησιού. Έπειτα από την τακτοποίηση μας στο ξενοδοχείο που βρίσκεται εκεί, θα έχουμε όλο τον χρόνο διαθέσιμο για να εξερευνήσουμε τα γραφικά στενά δρομάκια του νησιού που οδηγούν στην θάλασσα, να φτάσουμε στην πλατεία της Ρίβας που δεσπόζει το άγαλμα του Αφανούς Ναύτη – σήμα κατατεθέν του νησιού αλλά και τον φάρο Τουρλίτη που μοιάζει να αναδύεται μέσα από την θάλασσα! Αρκετές προτάσεις, όμως, περιμένουν και τους φίλους της τέχνης στο νησί της Άνδρου. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Γουλανδρή. Στην παλιά πτέρυγα του μουσείου εκτίθεται η συλλογή έργων του Ανδριώτη γλύπτη Μιχάλη Τόμπρου καθώς και έργα από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της νεοελληνικής γλυπτικής (Ζογγόπουλος, Τάκης, Σκλάβος, Νικολαϊδης, Παππάς κ.α). Προτείνουμε, επίσης, επίσκεψη στο Μουσείο Γουλανδρή με τις μόνιμες ή νέες συλλογές, μιας και η οικογένεια Γουλανδρή έχει καταβάλει τεράστια προσπάθεια ανάδειξης του πολιτισμικού πλούτου του νησιού, το Ναυτικό Μουσείο αλλά και την Καϊρειο Βιβλιοθήκη.

2η ΗΜΕΡΑ: ΑΝΔΡΟΣ

Η σημερινή ημέρα θα είναι αφιερωμένη στην περιήγηση μας στο νησί όπου θα δούμε τα σημαντικότερα και ωραιότερα σημεία του νησιού. Πρώτος μας σταθμός το χωριό Μένητες, ίσως το ομορφότερο σε ολόκληρη την Άνδρο, μια πράσινη όαση στις Κυκλάδες. Ένα από τα «θαύματα» του Αιγαίου που έχει συνδεθεί άρρηκτα με τον θεό Διόνυσο και τα διονυσιακά μυστήρια. Γεμάτο με πλατάνια, πηγές σε σχήμα κεφαλής λιονταριού όπου τα κρυστάλλινα τρεχούμενα νερά θα σας εντυπωσιάσουν. Αξίζει να αφιερώσουμε λίγο χρόνο κάτω από τα σκιερά πλατάνια για έναν παραδοσιακό καφέ. Επόμενος σταθμός μας είναι η Μονή της Αγίας Μαρίνας του 14ου αιώνα. Ένα από τα σπουδαιότερα προσκυνήματα στην Ελλάδα που μοιάζει με κάστρο και οφείλει την φήμη του στο θαύμα της θεραπείας μικρού Ανδρέα από την Κύπρο. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας για τα Αποίκια και την Πηγή Σάριζα. Θα δούμε την πηγή, το νερό της οποίας, έχει αποδεδειγμένα καθιερωθεί ως ιαματικό από τον καθηγητή χημείας Αναστάσιος Δαμβέργης ήδη από το 1892 !! Αξιοποιώντας την παραμονή μας στο χωριό, μετά από ολιγόλεπτο περπάτημα θα βρεθούμε μπροστά στους καταρράκτες της Πυθάρας. Περνώντας μέσα από το γραφικό μονοπάτι του χωριού η μικρή λίμνη που σχηματίζουν τα νερά της Πυθάρας καθώς και τα τρεχούμενα νερά του καταρράκτη, η εικόνα που θα συναντήσουμε θα επιβεβαιώσει όσους γνωρίζουν και αγαπούν το νησί. Σχετικά με την βουτιά της ημέρας στα νερά του νησιού, η ίδια η Άνδρος προσφέρει αρκετές επιλογές. Πριν, ωστόσο, να αναφέρουμε την παραλία που θα επισκεφθούμε θα πρέπει να συνυπολογίσουμε τις καιρικές συνθήκες και τον άνεμο των ημερών. Εγγυόμαστε βέβαια, πως θα κάνουμε την καλύτερη δυνατή επιλογή, όπως σε κάθε ταξιδιωτικό πρόγραμμα! Το απόγευμα ελεύθερο στη Χώρα.

 3η ΗΜΕΡΑ: ΑΝΔΡΟΣ – ΤΗΝΟΣ – ΠΑΤΡΑ

Πρωινή αναχώρηση για το λιμάνι της Άνδρου, το Γαύριο. Επιβίβαση στο πλοίο που θα μας φέρει σε 2 ώρες στην Τήνο. Ελεύθερος χρόνος να επισκεφθείτε την επιβλητική εκκλησία της Παναγίας της Μεγαλόχαρης, που είναι χτισμένη σε σημείο που βρέθηκε η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας. Τον υπόλοιπο χρόνο σας μπορείτε να τον αφιερώσετε στη Χώρα. Πίσω από την παραλιακή οδό κρύβεται μία ολόκληρη νησιώτικη πόλη που διατηρεί πολλά από τα στοιχεία του 19ου αιώνα. Σοκάκια, καμάρες, αρχοντικά και παλιές εκκλησίες, επαύλεις, πλακόστρωτα σοκάκια και σπίτια με οικόσημα, είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν την εικόνα της Χώρας. Κυρίαρχο ρόλο έχει ο παλαιός δρόμος της Παναγίας, ένας πλακόστρωτος δρόμος με έντονο εμπορικό χαρακτήρα και το συγκρότημα της Παναγίας της Τήνου που από το βόρειο άκρο της πόλης φαίνεται ότι την παρακολουθεί, την αγκαλιάζει και την προστατεύει. Το μεσημέρι για όσους επιθυμούν θα μεταβούμε στην παραλία Κιόνια όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μπάνιο και γεύμα. Επιστροφή στην Τήνο το απόγευμα και επιβίβαση στο πλοίο που θα μας φέρει στη Ραφήνα. Άφιξη στο λιμάνι της Ραφήνας και άμεση αναχώρηση για την Πάτρα. Άφιξη στη Πάτρα το βράδυ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

* Το αργότερο έως 25/06 (ημέρα έκδοσης των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων)

 **Λόγω υψηλής πληρότητας των πλοίων μετά το πέρας των αναγραφόμενων ημερομηνιών, δηλώσεις συμμετοχής θα πραγματοποιούνται εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ

 

Σε δίκλινο ή τρίκλινο

δωμάτιο

Σε Μονόκλινο δωμάτιο

Για κρατήσεις που θα γίνουν έως 05/06 με προκαταβολή

230 €

295 €

Για κρατήσεις που θα γίνουν από τις 06/06

245 €

310 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο PARADISE ART 3* Superior στη Χώρα της Άνδρου με πρωινό
  • Εισιτήρια πλοίου: Ραφήνα – Άνδρος, Άνδρος – Τήνος & Τήνος – Ραφήνα σε οικονομική θέση
  • Μεταφορά / περιηγήσεις με πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα (Το πούλμαν θα μεταβεί στην Άνδρο & Τήνο)
  • Αρχηγός – συνοδός
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
  • Προσοχή: Εξαιτίας της υψηλής πληρότητας των ξενοδοχειακών μονάδων στα ελληνικά νησιά εν γένει, για την τουριστική σεζόν 2024, οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία αντιστοιχούν σε περιορισμένο αριθμό δωματίων. Παρακαλούμε, οι δηλώσεις συμμετοχής να γίνονται το συντομότερο δυνατόν.
  • Προκαταβολή για κράτηση θέσης 100 €. Εξόφληση έως 01/07
  • Δεν περιλαμβάνονται: o φόρος διαμονής, οτιδήποτε αναγράφεται ως προαιρετικό και ότι ρητά δεν αναφέρεται.
  • Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και ενδέχεται να υπάρξουν τροποποιήσεις ως προς τη σειρά του προγράμματος.
  • Σε περίπτωση που η πρόσβαση σε κάποιο σημείο του προγράμματος είναι αδύνατη, γίνεται αλλαγή επίσκεψης με κάποιο άλλο μέρος.