en | gr
en | gr
03/01/2024 - 04/01/2024
από 127€ το άτομο
με πούλμαν

Εορταστικά ΙΩΑΝΝΙΝΑ & ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ 03/01-04/01

 

Aerial view of Konitsa old bridge and Aoos River an autumn day, Greece.

Aerial view of Konitsa old bridge and Aoos River an autumn day, Greece.

 1η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΤΡΑ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ  

Συγκέντρωση των εκδρομέων στη πλατεία Τριών Συμμάχων (στο κάτω μέρος στην Όθωνος Αμαλίας) και στις 07:00 αναχωρούμε με ενδιάμεση στάση για τα Ιωάννινα. Η πόλη έχει φορέσει τα γιορτινά της και μας υποδέχεται με άκρως εορταστική διάθεση. Στο υψηλότερο σημείο της πόλης των Ιωαννίνων, στο ψυχαγωγικό πάρκο Φρόντζου εδράζεται το χωριό του Άι Βασίλη όπου ξωτικά, καλικάντζαροι, η οικογένεια Ρούντολφ καθώς και πλήθος από ψυχαγωγικά προγράμματα, μας εντάσσουν στην Χριστουγεννιάτικη πλευρά των Ιωαννίνων. Το εν λόγω πάρκο εκτός από δραστηριότητες χριστουγεννιάτικου χαρακτήρα μας δίνει την δυνατότητα να γνωρίσουμε από κοντά άλογα, ελάφια και είδη πουλιών , κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον σε μικρούς και μεγάλους.  Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων όπου θα ακολουθήσει εμπεριστατωμένη ξενάγηση από το κάστρο των Ιωαννίνων, το παλαιότερο  βυζαντινό κάστρο που χτίστηκε το 528 μ.Χ. για να οχυρωθεί το Βυζαντινό κράτος, σύμφωνα με τα σχέδια του αυτοκράτορα Ιουστινιανού. Είναι μια μικρή ζωντανή πόλη μέσα στην πόλη που το παρελθόν, η παράδοση αλλά και ο θρύλος την έχουν γεμίσει ιστορίες, πολλές εκ των οποίων γραμμένες με μελανά χρώματα. Το απόγευμα τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος ο υπόλοιπος χρόνος σας.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ – ΠΑΤΡΑ      

Στην σημερινή μας περιήγηση μας θα επισκεφθούμε τα Ζαγοροχώρια. Πρόκειται για την γνήσια περιοχή της ηπειρωτικής γης, με αρκετά χωριά, σκορπισμένα στις κατάφυτες πτυχώσεις των βουνών της Πίνδου με ιδιόμορφη παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Επιβλητικοί ορεινοί όγκοι, κατάφυτα δάση, απόκρημνα φαράγγια, τρεχούμενα νερά, πετρόχτιστα σπίτια, εντυπωσιακά αρχοντικά, γραφικές εκκλησίες, λιθόστρωτα καλντερίμια και τοξωτά γεφύρια συνθέτουν ένα μωσαϊκό αστείρευτου κάλλους. Πρώτος μας σταθμός είναι το Μονοδένδρι. Σε κοντινή απόσταση (με τα πόδια) μπορείτε να επισκεφθείτε ένα από τα πιο εντυπωσιακά σημεία της, τη Χαράδρα του Βίκου, που έχει χαρακτηριστεί Εθνικός Δρυμός από το 1973. Στη συνέχεια θα δούμε το πέτρινο γεφύρι του Κόκκορη και θα συνεχίσουμε για το Τσεπέλοβο, το ιστορικό χωριό με πλούσια παράδοση και αρκετά μνημεία  όπως εκκλησίες, παλιά αρχοντικά, καλντερίμια, νερόμυλους, βρύσες. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα και το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για τη Πάτρα. Άφιξη στη Πάτρα το βράδυ. 

 

*Όσοι εκδρομείς δεν επιθυμούν την 2ή ημέρα να ακολουθήσουν στην περιήγηση μας στα Ζαγοροχώρια, μπορούν να παραμείνουν στα Ιωάννινα έως το απόγευμα, με σημείο συνάντησης το ξενοδοχείο από όπου θα επιβιβαστούν για την επιστροφή μας στην Πάτρα

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ

 

Σε δίκλινο ή τρίκλινο

δωμάτιο

Σε Μονόκλινο δωμάτιο

Για κρατήσεις που θα γίνουν έως 10/12 με προκαταβολή

117 €

172 €

Για κρατήσεις που θα γίνουν από τις 11/12

127 €

182 €

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Διαμονή στο πολυτελές ξενοδοχείο GRAND SERAI 5* με ημιδιατροφή (πρωινό & δείπνο)
  • Μεταφορά / περιηγήσεις με πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Αρχηγός – συνοδός

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

  • Προκαταβολή για κράτηση θέσης 50 €. Εξόφληση έως 3 ημέρες πριν την αναχώρηση
  • Δεν περιλαμβάνονται: φόρος διαμονής, οι είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους και ότι ρητά δεν αναφέρεται.
  • Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και ενδέχεται να υπάρξουν τροποποιήσεις ως προς τη σειρά του προγράμματος.
  • Σε περίπτωση που η πρόσβαση σε κάποιο σημείο του προγράμματος είναι αδύνατη, γίνεται αλλαγή επίσκεψης με κάποιο άλλο μέρος. Εάν η πρόσβαση σε κάποια ορεινά σημεία είναι δύσκολη λόγω χιονόπτωσης ή απαιτεί αλυσίδες, το πρόγραμμα τροποποιείται για την ασφάλεια των εκδρομέων.
  • Σε περίπτωση που το γκρουπ είναι κάτω από 20 άτομα η διέλευση Ρίου – Αντιρρίου πραγματοποιείται με το F/B

 ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ  ΤΟΥΣ  ΕΚΔΡΟΜΕΙΣ

  • Οι θέσεις δηλώνονται με σειρά προτεραιότητας και δεν αλλάζουν
  • Ο αρχηγός έχει το δικαίωμα να αλλάξει τις ώρες ή τη σειρά των επισκέψεων για τη καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων
  • Η εταιρία FerryServices.gr ουδεμία ευθύνη φέρει σε περίπτωση απώλειας, κλοπής, φθοράς αποσκευών και προσωπικών αντικειμένων κι οποιασδήποτε συνέπειας από εγκληματική ή αξιόποινη πράξη
  • Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης σας επιβαρύνεσθε με τα παρακάτω ποσά επί της αξίας της εκδρομής. Σε διάστημα από 21 – 11 ημέρες πριν την έναρξη της εκδρομής παρακρατείται η προκαταβολή, σε διάστημα από 10 – 3 ημέρες το 50% της αξίας της εκδρομής και από 2 ημέρες έως την αναχώρηση ο πελάτης χρεώνεται με ακυρωτικά που αντιστοιχούν στο 100% της αξίας της εκδρομής.
  • Σε περίπτωση που χρειασθεί να παραταθεί η εκδρομή λόγω καθυστερήσεων ή ακυρώσεων προγραμματισμένων δρομολογίων, δυσμενών καιρικών συνθηκών, απεργιών, πραξικοπημάτων, πυρκαγιών, σεισμών, πλημυρρών, οποιοδήποτε άλλων αναγκών ή κατάσταση ανωτέρας βίας, τα επιπλέον έξοδα διαμονής και μεταφοράς επιβαρύνουν τους εκδρομείς.