en | gr
en | gr
05/01/2024 - 07/01/2024
από 265€ το άτομο
με πούλμαν

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ, 05/01-07/01

Καρπενήσι, Μονή Προυσού, Μεγάλο Χωριό, Κορυσχάδες, Γοργοπόταμος

20130806200522karpenisi21η ημέρα (Παρασκευή 05/01): ΠΑΤΡΑ – ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 

Συγκέντρωση των εκδρομέων στη πλατεία Τριών Συμμάχων (στο κάτω μέρος στην Όθωνος Αμαλίας) και στις 07:30 αναχωρούμε μέσω Ιτέας – Λαμίας – Υπάτης με ενδιάμεσες στάσεις για το Καρπενήσι. Άφιξη το μεσημέρι και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος στη πρωτεύουσα του νομού Ευρυτανίας, το Καρπενήσι, κτισμένη σε υψόμετρο 960 μ., στους πρόποδες του Τυμφρηστού. Περιηγηθείτε στο εσωτερικό του χωριού, με τα αιωνόβια πλατάνια, τα πλακόστρωτα στενά που οδηγούν στην πλατεία και απολαύστε το βράδυ σας στην ορεινή πολιτεία που Έλληνες και ξένοι λογοτέχνες περιέλαβαν στο έργο τους.

 

2η ημέρα (Σάββατο 06/01): ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ (ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΣΟΥ – ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΙΟ)

Πρωινό και αναχώρηση για το μοναστήρι της Παναγίας Προυσιώτισσας, ένα από τα σημαντικότερα προσκυνήματα στον ελλαδικό χώρο, που ο θρύλος του καταφέρνει να ενισχύει το θρησκευτικό αίσθημα αλλά και την κατάνυξη των πιστών. Με ιστορία που χάνεται στους αιώνες καθότι οι απόψεις διίστανται για την ακριβή ημερομηνία εδραίωσης του και με σημαντικό ρόλο στην περίθαλψη των αμάχων κατά την διάρκεια της τουρκοκρατίας αξίζει αναντίρρητα την επίσκεψη μας. Το επιβλητικό τοπίο εντυπωσιάζει, χωμένο ανάμεσα σε βουνά και απόκρημνους βράχους το μοναστήρι μοιάζει σαν να κρέμεται. Εκτός από τις τοιχογραφίες , το ξυλόγλυπτο τέμπλο και τα πολύτιμα εκθέματα στο μουσείο της μονής αναζητείστε και τα «πατήματα» της Παναγίας, τα ίχνη που άφησε ερχόμενη από την Προύσα. Συνεχίζουμε την περιήγηση μας στον νομό Ευρυτανίας, με την επίσκεψη μας στο Μεγάλο Χωριό. Ο οικισμός είναι χτισμένος μέσα σε ένα υπέροχο ελατόδασος, με άφθονα τρεχούμενα νερά, πλακόστρωτα δρομάκια και αρχοντικά παραδοσιακής αρχιτεκτονικής που διατηρούν το χρώμα και την γοητεία μιας άλλης εποχής. Το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας.   

 

3η ημέρα (Κυριακή 07/01): ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΚΟΡΥΣΧΑΔΕΣ – ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΣ – ΠΑΤΡΑ  

Το πρωί ελεύθερος χρόνος στο Καρπενήσι και στην συνέχεια θα επισκεφθούμε τον παραδοσιακό οικισμό Κορυσχάδες. Δημοφιλές χωριό, κυκλωμένο από έλατα, διατηρητέος οικισμός με πολλά αρχοντικά. Σε αρμονία με τα σωζόμενα αρχοντικά, τα σύγχρονα κτίσματα διατηρούν ακέραιο τον παραδοσιακό χαρακτήρα του χωριού.  Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για τον Γοργοπόταμο. Πάνω από το χωριό βρίσκεται η ιστορική ομώνυμη γέφυρα, που ενώνει τις δύο πλαγιές της Οίτης. Σ’ αυτή την γέφυρα γράφτηκε μια από τις ενδοξότερες σελίδες της νεότερης ιστορίας. Την νύχτα της 25ης Νοεμβρίου του 1942, οι ενωμένες αντιστασιακές οργανώσεις του Ε.Α.Μ και του Ε.Δ.Ε.Σ, μαζί με Αγγλους ανατίναξαν τη γέφυρα προκαλώντας μεγάλη καθυστέρηση στη διέλευση των Γερμανών. Παραμονή για γεύμα σε τοπική ταβέρνα και το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για την Πάτρα, άφιξη στη Πάτρα το βράδυ.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  ΤΟ  ΑΡΓΟΤΕΡΟ  ΕΩΣ  18/12

 

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ

 

Σε δίκλινο ή τρίκλινο

δωμάτιο

Σε Μονόκλινο δωμάτιο

Για κρατήσεις που θα γίνουν έως 10/12 με προκαταβολή

250 €

320 €

Για κρατήσεις που θα γίνουν από τις 11/12

265 €

335 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Διαμονή στο ξενοδοχείο ΜΟΝΤΑΝΑ CLUB 5* με ημιδιατροφή (πρωινό & δείπνο σε μπουφέ)
  • Μεταφορά / περιηγήσεις με πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Αρχηγός – συνοδός

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

  • Προκαταβολή για κράτηση θέσης 100 €. Εξόφληση έως 4 ημέρες πριν την αναχώρηση
  • Δεν περιλαμβάνονται: o φόρος διαμονής και ότι ρητά δεν αναφέρεται.
  • Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και ενδέχεται να υπάρξουν τροποποιήσεις ως προς τη σειρά του προγράμματος.
  • Σε περίπτωση που η πρόσβαση σε κάποιο σημείο του προγράμματος είναι αδύνατη, γίνεται αλλαγή επίσκεψης με κάποιο άλλο μέρος. Εάν η πρόσβαση σε κάποια ορεινά σημεία είναι δύσκολη λόγω χιονόπτωσης ή απαιτεί αλυσίδες, το πρόγραμμα τροποποιείται για την ασφάλεια των εκδρομέων.
  • Σε περίπτωση που το γκρουπ είναι κάτω από 20 άτομα η διέλευση Ρίου – Αντιρρίου πραγματοποιείται με το F/B

 

 

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ  ΤΟΥΣ  ΕΚΔΡΟΜΕΙΣ

  • Οι θέσεις δηλώνονται με σειρά προτεραιότητας και δεν αλλάζουν
  • Ο αρχηγός έχει το δικαίωμα να αλλάξει τις ώρες ή τη σειρά των επισκέψεων για τη καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων
  • Η εταιρία FerryServices.gr ουδεμία ευθύνη φέρει σε περίπτωση απώλειας, κλοπής, φθοράς αποσκευών και προσωπικών αντικειμένων κι οποιασδήποτε συνέπειας από εγκληματική ή αξιόποινη πράξη
  • Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης σας επιβαρύνεστε με τα παρακάτω ποσά επί της αξίας της εκδρομής. Σε διάστημα από 21 – 11 ημέρες πριν την έναρξη της εκδρομής παρακρατείται η προκαταβολή, σε διάστημα από 10 – 3 ημέρες το 50% της αξίας της εκδρομής και από 2 ημέρες έως την αναχώρηση ο πελάτης χρεώνεται με ακυρωτικά που αντιστοιχούν στο 100% της αξίας της εκδρομής.
  • Σε περίπτωση που χρειασθεί να παραταθεί η εκδρομή λόγω καθυστερήσεων ή ακυρώσεων προγραμματισμένων δρομολογίων, δυσμενών καιρικών συνθηκών, απεργιών, πραξικοπημάτων, πυρκαγιών, σεισμών, πλημμυρών, οποιοδήποτε άλλων αναγκών ή κατάσταση ανωτέρας βίας, τα επιπλέον έξοδα διαμονής και μεταφοράς επιβαρύνουν τους εκδρομείς.