en | gr
en | gr
02/05/2024 - 07/05/2024
από 550€ το άτομο
με πούλμαν

6 ημέρες Πάσχα στην ΚΡΗΤΗ ! 02/05-07/05/2024

sandy-beach-blue-sea_657883-104

Πάσχα στην ΚΡΗΤΗ

1η ημέρα (Μ. Πέμπτη 02/05): ΠΑΤΡΑ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ  

Συγκέντρωση των εκδρομέων και στις 05:30 το πρωί αναχώρηση για το λιμάνι του Πειραιά, άφιξη και επιβίβαση στο πλοίο που θα μας φέρει το απόγευμα στο Ηράκλειο (ώρα αναχώρησης από τον Πειραιά: 09:30 – ώρα άφιξης στο Ηράκλειο 18:30). Άφιξη στο λιμάνι του Ηρακλείου, μεταφορά στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας Ηρακλείου και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο σε μπουφέ στο εστιατόριο του ξενοδοχείου.

2η ημέρα (Μ. Παρασκευή 03/05):  ΗΡΑΚΛΕΙΟ (ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΕΛΟΥΝΤΑ – ΣΠΙΝΑΛΟΓΚΑ)

Ημερήσια εκδρομή στο νομό Λασιθίου. Θα επισκεφθούμε τη πρωτεύουσα του νομού, τον Άγιο Νικόλαο, μια πόλη που μπορεί να υπερηφανεύεται για πολλά. Τα μαγαζιά της, το πλήθος κόσμου που συγκεντρώνει και την έχει κάνει αγαπημένο προορισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους αλλά και την ιστορία της, τις βυζαντινές της εκκλησίες και πολλά ακόμα σημεία ενδιαφέροντος. Θα συνεχίσουμε με το περίφημο τουριστικό θέρετρο της Κρήτης. Ο λόγος για την Ελούντα, το  καταφύγιο διακοπών πολλών προσωπικοτήτων. Δαντελωτές ακρογιαλιές, υπήνεμες αμμουδιές, πεντακάθαρη θάλασσα, γαλήνιο περιβάλλον είναι μερικά από τα στοιχεία που συνθέτουν την εικόνα του τοπίου. Ελεύθερος χρόνος να μαγευτείτε και εσείς από την ομορφιά του τοπίου ή να επισκεφθείτε (προαιρετικά) το μικρό νησί της Σπιναλόγκας που μέσα στην μικρή του έκταση κρύβει την ιστορία μιας ολόκληρης εποχής. Θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας το απόγευμα. Παρακολούθηση της περιφοράς του Επιταφίου. Δείπνο σε μπουφέ στο εστιατόριο του ξενοδοχείου.

3η ημέρα (Μ. Σάββατο 04/05): ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΚΝΩΣΣΟΣ – ΧΑΝΙΑ

Στην σημερινή μας περιήγηση θα ξεναγηθούμε στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού – την καρδιά  του Μινωικού πολιτισμού – για να δούμε το φημισμένο ανάκτορο που χρονολογείται από τη νεολιθική εποχή και που υπήρξε πρόδρομος κάθε εξελικτικής φάσης του πολιτισμού μας. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν η ποικιλία των δομικών υλικών, τα χρωματιστά κονιάματα, οι ορθομαρμαρώσεις αλλά και οι φημισμένες τοιχογραφίες του. Μέσα από την εμπεριστατωμένη ξενάγηση που θα ακολουθήσει στον χώρο θα θυμηθούμε αλλά και θα μάθουμε το μεγαλειώδες παρελθόν του. Το μεσημέρι θα μεταβούμε στην πόλη του Ηρακλείου, μια από τις πιο ελκυστικές πόλεις της Μεσογείου. Με ιστορία μακραίωνη και προνομιούχα γεωπολιτική θέση καταφέρνει να ενώνει ηπείρους αλλά και πολιτισμούς. Στο κέντρο της πόλης συνυπάρχουν η ιστορία και τα αρχαιολογικά ευρήματα με τον σύγχρονο τρόπο ζωής αφού το Ηράκλειο βρίθει από μοντέρνα και παραδοσιακά εστιατόρια. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τα Χανιά, άφιξη το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ παρακολούθηση της Ανάστασης και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για το Αναστάσιμο δείπνο.

4η ημέρα (Κυριακή του Πάσχα 05/05): ΧΑΝΙΑ

Χρόνια πολλά. Απολαύστε το πρωινό σας και χαρείτε τις ανέσεις του ξενοδοχείου. Το μεσημέρι θα ακολουθήσει παραδοσιακό εορταστικό Πασχαλινό γεύμα με μουσική. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε την πόλη των Χανίων. Είναι χτισμένη στα ερείπια της αρχαίας Κυδωνίας, γνώρισε πολιτισμούς των οποίων τα αποτυπώματα φαίνονται σε προσόψεις κτισμάτων, σε κάστρα και τείχη, αρχαιότητες και εκκλησίες. Οι συνοικίες της παλιάς πόλης διατηρούν την βενετσιάνικη αρχοντιά τους. Στενά σοκάκια, πλακόστρωτα, περιβάλλονται από καλαίσθητα αναπαλαιωμένα σπίτια. Το γραφικότατο παλιό λιμάνι αποτελεί πόλο έλξης για επισκέπτες και ντόπιους, τόσο για την ομορφιά του όσο και για τις επιλογές διασκέδασης που διαθέτει.

5η ημέρα (Δευτέρα 06/05): ΧΑΝΙΑ (ΡΕΘΥΜΝΟ)

Το πρωινό μας είναι αφιερωμένο στο Ακρωτήρι, το λόφο που βρίσκονται οι τάφοι των Βενιζέλων. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Ρέθυμνο την μεσογειακή πόλη με την αναγεννησιακή παλιά του πόλη και το φρούριο να δεσπόζει μπροστά στο λιμάνι. Περιηγηθείτε στα μνημεία της πόλης: το φρούριο Φορτέτσα, το Βενετσιάνικο λιμάνι, τη Λότζα και ολόκληρη τη παλιά πόλη. Θα κλείσουμε την σημερινή μας περιήγηση με την επίσκεψη μας στην Μονή Αρκαδίου που ανήκει σε όλο τον κόσμο και υπογραμμίζει την καθολικότητα και την οικουμενικότητα της Εκκλησίας. Τόπος συνάντησης γλωσσών, πολιτισμών, παραδόσεων αλλά και ιστορίας μιας και η μονή ανά τους αιώνες έχει γράψει τις δικές της σελίδες ιστορίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το απόγευμα. Δείπνο σε μπουφέ στο εστιατόριο του ξενοδοχείου.  

6η ημέρα (Τρίτη 07/05 – Αργία Πρωτομαγιάς): ΧΑΝΙΑ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΠΑΤΡΑ

Πρωινή αναχώρηση για το λιμάνι της Σούδας Χανίων όπου θα επιβιβασθούμε στο πλοίο που θα μας φέρει το απόγευμα στον Πειραιά (ώρα αναχώρησης από το Ηράκλειο: 10:00 – ώρα άφιξης στον Πειραιά 18:00). Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά και άμεση αναχώρηση για την Πάτρα.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ

 

Σε δίκλινο

δωμάτιο

Σε τρίκλινο

δωμάτιο

Σε Μονόκλινο δωμάτιο

Για κρατήσεις που θα γίνουν έως 31/03 με προκαταβολή

550 €

525 €

750 €

Για κρατήσεις που θα γίνουν από τις 01/04

575 €

550 €

775 €

ΕΙΔΙΚΕΣ  ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Διαμονή στο ξενοδοχείο PENINSULA 4* στην Αγία Πελαγία Ηρακλείου με πρωινό (2 διανυκτερεύσεις)
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο LEPTOS PANORAMA 5* στο Καλαμάκι Χανίων με πρωινό (3 διανυκτερεύσεις)
  • Δείπνο τη Μ. Πέμπτη σε μπουφέ με νηστίσιμα & μη
  • Δείπνο τη Μ. Παρασκευή σε μπουφέ με νηστίσιμα & μη
  • Αναστάσιμο δείπνο το Μ. Σάββατο
  • Εορταστικό Πασχαλινό γεύμα
  • Δείπνο τη Δευτέρα του Πάσχα σε μπουφέ
  • Εισιτήρια πλοίου: Πειραιάς – Ηράκλειο & Χανιά – Πειραιάς σε οικονομική θέση με τα ημερήσια πλοία
  • Μεταφορά / περιηγήσεις με πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού
  • Αρχηγός – συνοδός

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

  • Προκαταβολή για κράτηση θέσης 200 €. Εξόφληση έως 26/04
  • Δεν περιλαμβάνονται: Ο φόρος διαμονής / τέλος ανθεκτικότητας: 7 € ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο 4* και 10 € ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο 5*, είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, τα ποτά / αναψυκτικά οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό και ότι ρητά δεν αναφέρεται.
  • Σε περίπτωση που η πρόσβαση σε κάποιο σημείο του προγράμματος είναι αδύνατη, γίνεται αλλαγή επίσκεψης με κάποιο άλλο μέρος.