en | gr
en | gr
03/05/2024 - 06/05/2024
από 295€ το άτομο
με πούλμαν

Πάσχα στον Όλυμπο, ειδική προσφορά για οικογένειες στο Dion Resort Palace 5*

restaurant-new-2

Βόλος, Λιτόχωρο, Δίον, Μ. Αγίου Διονυσίου, Παλαιός Παντελεήμων,

Όσιος Εφραίμ Κονταριώτισσας, Νεράϊδα, Λίμνη Πολυφύτου, Βελβεντός

1η ΗΜΕΡΑ (Μ. Παρασκευή 03/05/24): ΠΑΤΡΑ – ΒΟΛΟΣ – ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ  

Συγκέντρωση των εκδρομέων στη πλατεία Τριών Συμμάχων (στο κάτω μέρος στην Όθωνος Αμαλίας) και στις 07:00 αναχωρούμε για Ρίο – Αντίρριο – Λαμία – Βόλος. Ελεύθερος χρόνος να περπατήσετε στην παραλία της πόλης και να δοκιμάσετε τις γεύσεις σε ένα από τα φημισμένα τσιπουράδικα της πόλης. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη Παραλία Λιτοχώρου. Άφιξη το απόγευμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο DION RESOT PALACE 5*. Παρακολούθηση του Επιταφίου και στη συνέχεια δείπνο σε μπουφέ με νηστίσιμα εδέσματα στο εστιατόριο του ξενοδοχείου. 

2η ΗΜΕΡΑ (Μ. Σάββατο 04/05/24): ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ  (Μ. ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ – ΔΙΟΝ – ΠΑΛΑΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ)

Στην περιήγηση μας στη περιοχή του Ολύμπου θα επισκεφθούμε τη Νέα Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή του Αγίου Διονυσίου (Λιτοχώρου) του εν Ολύμπω, τη σημαντικότερη Μονή στο νομό Πιερίας. Συνεχίζουμε για το Δίον, γνωστό σε όλο τον κόσμο από τις ανασκαφές των αρχαιολόγων όπου έφεραν στο φως μια πολύ σπουδαία μακεδονική πόλη. Οι αρχαίοι βασιλιάδες της Μακεδονίας είχαν διαλέξει το Δίον για την θερινή τους κατοικία και εκεί δημιούργησαν έναν οικισμό στα ερείπια του οποίου είναι εμφανή τα στοιχεία του αρχαίου Μακεδονικού Πολιτισμού. Θα δούμε τα ευρήματα των ανασκαφών στο αρχαιολογικό μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο. Επόμενος σταθμός μας είναι ο Παλαιός Παντελεήμων. Πανέμορφος, αναπαλαιωμένος, παραδοσιακός οικισμός στις πλαγιές του Κάτω Ολύμπου, σε υψόμετρο 700 μ. με μοναδική θέα προς τον Θερμαϊκό κόλπο και τις ακτές της Νότιας Πιερίας. Διατηρεί ομοιόμορφη αρχιτεκτονική στα κτίσματα του και τον διαφοροποιεί από τους άλλους οικισμούς. Στην κεντρική πλακόστρωτη πλατεία με τα αιωνόβια πλατάνια της, δεσπόζει η παλιά εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα, το παλιό σχολείο που έχει αναπαλαιωθεί και παραδοσιακές ταβέρνες. Ελεύθερος χρόνος να περιηγηθείτε στον οικισμό και το απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα παρακολούθηση της Ανάστασης σε κοντινή εκκλησία και θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για το παραδοσιακό Αναστάσιμο Δείπνο με live μουσική.

3η ΗΜΕΡΑ (Κυριακή του Πάσχα 05/05/24): ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ  (ΟΣΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑΣ – ΚΑΤΕΡΙΝΗ)

Χρόνια πολλά…  Απολαύστε το πρωινό σας και στη συνέχεια, σε κοντινή απόσταση θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Οσίου Εφραίμ Κονταριώτισσας. Στην ειδυλλιακή θέση ‘Παναγιά’ βρίσκεται κτισμένο το μοναστήρι με θέα την ομορφιά του Ολύμπου και τα δασωμένα χωριά των Πιερίων. Η Μονή αποτελεί ιερό τόπο προσκυνήματος αλλά ταυτόχρονα και ένα επίγειο παράδεισο φυσικής ομορφιάς, καλαισθησίας και αρχιτεκτονικής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Σε διαμορφωμένο χώρο του ξενοδοχείου, θα προσφερθούν ουζομεζέδες συνοδεία παραδοσιακής μουσικής. Στην συνέχεια θα απολαύσουμε το εορταστικό Πασχαλινό γεύμα με μουσική στο εστιατόριο του ξενοδοχείου. Αργά το απόγευμα θα επισκεφθούμε την πόλη της Κατερίνης. Ελεύθερος χρόνος να περιηγηθείτε στο πεζοδρομημένο κέντρο και το θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας.  

 

4η ΗΜΕΡΑ (Δευτέρα 06/05/24): ΠΑΡΑΛΙΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ – ΝΕΡΑΪΔΑ /ΛΙΜΝΗ ΠΟΛΥΦΥΤΟΥ – ΒΕΛΒΕΝΤΟΣ – ΠΑΤΡΑ

Πρωινή αναχώρηση μέσω της Εγνατίας Οδού για την Νεράϊδα. Το χωριό με τους μόλις 148 κατοίκους που χάρη στην τεχνητή λίμνη Πολυφύτου, κατέληξε να γίνει πόλος έλξης για χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και από το εξωτερικό και όχι άδικα, αφού η θέα προς την λίμνη που προσφέρει αποτελεί ένα θέαμα μοναδικό. Στη συνέχεια, η πορεία μας θα μας οδηγήσει στο χωριό Βελβεντός. Αναμφισβήτητα, αποτελεί ένα χωριό που αξίζει κανείς να επισκεφθεί. Η ιστορία του χάνεται στον χρόνο με δείγματα κατοίκησης ήδη από τους προϊστορικούς χρόνους ενώ ευρέως γνωστό έγινε για την παρουσία του τα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Ξέχωρα, ωστόσο, από την ιστορική του σημασία εντυπωσιάζει και με την αρχιτεκτονική του. Γραφικά στενά δρομάκια , φιλόξενες αυλές , όμορφες γωνιές, νερόμυλοι και πέτρινες εκκλησίες διαμορφώνουν το παζλ του χωριού. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση και γεύμα και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε με ενδιάμεσες στάσεις για την Πάτρα. Άφιξη στη Πάτρα το βράδυ.

 ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ

 

Σε δίκλινο

δωμάτιο

Σε τρίκλινο

δωμάτιο

Σε Μονόκλινο δωμάτιο

Για κρατήσεις που θα γίνουν έως 03/04 με προκαταβολή

295 €

280 €

380 €

Για κρατήσεις που θα γίνουν από τις 04/04

315 €

300 €

400 €

ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

*Συνολική τιμή για 2 ενήλικες + 1 παιδί έως 12 ετών σε 3κλινο δωμάτιο: 715 € – Early booking έως 03/04: 665 €

*Συνολική τιμή για 2 ενήλικες + 2 παιδιά έως 12 ετών σε 4κλινο δωμάτιο: 845 € – Early booking έως 03/04:  895 €

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Διαμονή στο ξενοδοχείο DION RESORT PALACE 5* με πρωινό σε μπουφέ
  • Δείπνο την Μ. Παρασκευή
  • Αναστάσιμο δείπνο το Μ. Σάββατο με live μουσική
  • Εορταστικό Πασχαλινό γεύμα τη Κυριακή του Πάσχα με μουσικό συγκρότημα
  • Μεταφορά / περιηγήσεις με πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Αρχηγός – συνοδός

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

  • Προκαταβολή για κράτηση θέσης 100 €. Εξόφληση έως 26/04
  • Τα δωμάτια είναι με Θέα Κήπο / βουνό. Τα δωμάτια με Θέα Θάλασσα επιβαρύνονται.
  • Δεν περιλαμβάνονται: Ο φόρος διαμονής / τέλος ανθεκτικότητας: 10 € ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση, είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, τα ποτά / αναψυκτικά οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό και ότι ρητά δεν αναφέρεται.
  • Σε περίπτωση που η πρόσβαση σε κάποιο σημείο του προγράμματος είναι αδύνατη, γίνεται αλλαγή επίσκεψης με κάποιο άλλο μέρος.