en | gr
en | gr
30/12/2023 - 02/01/2024
από 285€ το άτομο
με πούλμαν

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ & ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 30/12/2023

jim-kalligas-FExAM6F_nzU-unsplash
1η ΗΜΕΡΑ (Σάββατο 30/12/23): ΠΑΤΡΑ – ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ   

Συγκέντρωση των εκδρομέων στη πλατεία Τριών Συμμάχων (στο κάτω μέρος στην Όθωνος Αμαλίας) και στις 07:00 αναχωρούμε μέσω Ιόνιας – Εγνατίας Οδού – άφιξη στην Καστοριά το μεσημέρι. Είναι πιο γραφική πόλη της Δυτικής Μακεδονίας, χτισμένη σε μια μικρή χερσόνησο στη δυτική όχθη της λίμνης Ορεστιάδας. Χαρακτηριστικό της πόλης είναι οι 70 Βυζαντινές εκκλησίες, τα εντυπωσιακά αρχοντικά στη περιοχή Ντολτσό και η παραλίμνια διαδρομή. Ελεύθερος χρόνος στη διάθεση σας και το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για τη Θεσσαλονίκη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

Ελεύθερος ο υπόλοιπος χρόνος σας στη Συμπρωτεύουσα απολαμβάνοντας το πραγματικά εντυπωσιακό διάκοσμο , γεμάτο με φώτα, μουσικές και μυρωδιές Πρωτοχρονιάς. Ο οδός Τσιμισκή σφύζει από πλήθος κόσμου, ενώ η Πλατεία Αριστοτέλους μετατρέπεται σε Χριστουγεννιάτικο χωριό. Ελεύθερος ο υπόλοιπος χρόνος σας με πολλές επιλογές για την διασκέδαση σας…

2η ΗΜΕΡΑ (Κυριακή 31/12/23): ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΠΑΛΑΙΟΣ ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ – ΕΔΕΣΣΑ)  

Ημερήσια εκδρομή στο Ν. Πέλλας. Πρώτος μας σταθμός θα είναι η Έδεσσα. Ελεύθερος χρόνος να απολαύσετε τον καφέ σας στο πάρκο με θέα τους καταρράκτες και να περιηγηθείτε στο Βαρόσι, την διατηρητέα συνοικία της παλιάς πόλης, όπου έχει διατηρήσει ανέπαφη την Μακεδονική αρχιτεκτονική. Επόμενος σταθμός μας θα είναι ο παραδοσιακός διατηρητέος οικισμός του Παλαιού Αγίου Αθανασίου, χτισμένος σε υψόμετρο 1.200 μέτρων στους πρόποδες του Καϊμακτσαλάν ή όρους Βόρας όπως ονομάζεται. Τα παραδοσιακά πέτρινα σπίτια αποτελούν δείγμα της παραδοσιακής τοπικής Μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής, κτισμένα από πελεκητή πέτρα. Σήμερα είναι το πιο δημοφιλές χειμερινό τουριστικό θέρετρο της Βόρειας Ελλάδας με ξενώνες, αναπαλαιωμένες κατοικίες, γραφικά μαγαζάκια, ταβερνάκια και cafe. Ελεύθερος χρόνος  να ανακαλύψετε τις γραφικές γωνιές  του οικισμού και να γευματίσετε και το απόγευμα θα επιστρέψουμε στη Θεσσαλονίκη.

3η ΗΜΕΡΑ (Δευτέρα 01/01/24): ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καλή χρονιά… Η σημερινή μας ημέρα είναι αφιερωμένη στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Στην πρωινή μας ξενάγηση μας με το πούλμαν θα δούμε την πλατεία Δημοκρατίας, τα Λαδάδικα, το λιμάνι, την παραλιακή λεωφόρο, τον Λευκό Πύργο το σύμβολο της Θεσσαλονίκης, το άγαλμα του μεγάλου Αλεξάνδρου. Θα περάσουμε από την ΔΕΘ, την ΧΑΝΘ, την Πανεπιστημιούπολη, θα δούμε την Καμάρα και Ροτόντα, τα μνημεία κατά μήκος της Εγνατίας οδού, το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Θα επισκεφτούμε τον ναό του Αγίου Δημητρίου καθώς και την κρύπτη όπου μαρτύρησε ο πολιούχος της Θεσσαλονίκης. Επίσης θα γνωρίσουμε τις ανατολικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης όπου θα δούμε την νέα παραλία και τα θεματικά πάρκα, την Καλαμαριά, τα υπέροχα αρχοντικά στην Βας. Όλγας και στη συνέχεια θα μεταβούμε στους πρόποδες του Χορτιάτη όπου θα απολαύσουμε το εορταστικό Πρωτοχρονιάτικο γεύμα με live μουσική. Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα. .

4η ΗΜΕΡΑ (Τρίτη 02/01/24): ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΝΕΡΑΪΔΑ /ΛΙΜΝΗ ΠΟΛΥΦΥΤΟΥ – ΒΕΛΒΕΝΤΟΣ – ΠΑΤΡΑ

Πρωινή αναχώρηση μέσω της Εγνατίας Οδού για την Νεράϊδα. Το χωριό με τους μόλις 148 κατοίκους που χάρη στην τεχνητή λίμνη Πολυφύτου, κατέληξε να γίνει πόλος έλξης για χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και από το εξωτερικό και όχι άδικα, αφού η θέα προς την λίμνη που προσφέρει αποτελεί ένα θέαμα μοναδικό. Στη συνέχεια, η πορεία μας θα μας οδηγήσει στο χωριό Βελβεντός. Αναμφισβήτητα, αποτελεί ένα χωριό που αξίζει κανείς να επισκεφθεί. Η ιστορία του χάνεται στον χρόνο με δείγματα κατοίκησης ήδη από τους προϊστορικούς χρόνους ενώ ευρέως γνωστό έγινε για την παρουσία του τα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Ξέχωρα, ωστόσο, από την ιστορική του σημασία εντυπωσιάζει και με την αρχιτεκτονική του. Γραφικά στενά δρομάκια , φιλόξενες αυλές , όμορφες γωνιές, νερόμυλοι και πέτρινες εκκλησίες διαμορφώνουν το παζλ του χωριού. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση και γεύμα και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε με ενδιάμεσες στάσεις για την Πάτρα. Άφιξη στη Πάτρα το βράδυ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  ΤΟ  ΑΡΓΟΤΕΡΟ  ΕΩΣ  10/12

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ

285 €  σε δίκλινο ή τρίκλινο

385 € σε μονόκλινο

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Διαμονή σε ξενοδοχείο 3* στη Θεσσαλονίκη με πρωινό σε μπουφέ
  • Εορταστικό Πρωτοχρονιάτικο Γεύμα με live μουσική
  • Εμπεριστατωμένες περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Μεταφορά / περιηγήσεις με πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Αρχηγός – συνοδός

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

  • Προκαταβολή για κράτηση θέσης 100 €. Εξόφληση έως τις 21/12.
  • Δεν περιλαμβάνονται: o φόρος διαμονής και ότι ρητά δεν αναφέρεται.
  • Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και ενδέχεται να υπάρξουν τροποποιήσεις ως προς τη σειρά του προγράμματος.
  • Σε περίπτωση που η πρόσβαση σε κάποιο σημείο του προγράμματος είναι αδύνατη, γίνεται αλλαγή επίσκεψης με κάποιο άλλο μέρος.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ  ΤΟΥΣ  ΕΚΔΡΟΜΕΙΣ

  • Οι θέσεις δηλώνονται με σειρά προτεραιότητας και δεν αλλάζουν
  • Τα δωμάτια των ξενοδοχείων παραλαμβάνονται στις 15:00 το μεσημέρι και παραδίδονται στις 11:00 το μεσημέρι ανεξάρτητα από την ώρα άφιξης και αναχώρησης των ταξιδιωτών.
  • Ο αρχηγός έχει το δικαίωμα να αλλάξει τις ώρες ή τη σειρά των επισκέψεων για τη καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων
  • Η εταιρία FerryServices.gr ουδεμία ευθύνη φέρει σε περίπτωση απώλειας, κλοπής, φθοράς αποσκευών και προσωπικών αντικειμένων κι οποιασδήποτε συνέπειας από εγκληματική ή αξιόποινη πράξη
  • Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης σας επιβαρύνεστε με τα παρακάτω ποσά επί της αξίας της εκδρομής. Σε διάστημα από 30 – 14 ημέρες πριν την έναρξη της εκδρομής παρακρατείτε η προκαταβολή, σε διάστημα από 13 – 6 ημέρες το 50% της αξίας της εκδρομής και από 5 ημέρες έως την αναχώρηση ο πελάτης χρεώνεται με ακυρωτικά που αντιστοιχούν στο 100% της αξίας της εκδρομής.
  • Σε περίπτωση που χρειασθεί να παραταθεί η εκδρομή λόγω καθυστερήσεων ή ακυρώσεων προγραμματισμένων δρομολογίων, δυσμενών καιρικών συνθηκών, απεργιών, πραξικοπημάτων, πυρκαγιών, σεισμών, πλημμυρών, οποιοδήποτε άλλων αναγκών ή κατάσταση ανωτέρας βίας, τα επιπλέον έξοδα διαμονής και μεταφοράς επιβαρύνουν τους εκδρομείς.