en | gr
en | gr
23/12/2023 - 26/12/2023
από 235€ το άτομο
με πούλμαν

Χριστούγεννα στην Ξάνθη & Θεσσαλονίκη – Καβάλα

ΞΑΝΘΗ_ΠΑΛΙΑ_ΠΟΛΗ

1η ΗΜΕΡΑ (Σάββατο 23/12/23): ΠΑΤΡΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ   

Συγκέντρωση των εκδρομέων στη πλατεία Τριών Συμμάχων (στο κάτω μέρος στην Όθωνος Αμαλίας) και στις 7:00 αναχωρούμε μέσω Ιόνιας – Εγνατίας Οδού άφιξη το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος ο υπόλοιπος χρόνος σας στη Συμπρωτεύουσα απολαμβάνοντας το πραγματικά εντυπωσιακό διάκοσμο , γεμάτο με φώτα, μουσικές και μυρωδιές Χριστουγέννων. Ο οδός Τσιμισκή σφύζει από πλήθος κόσμου, ενώ η Πλατεία Αριστοτέλους μετατρέπεται σε Χριστουγεννιάτικο χωριό. Ελεύθερος ο υπόλοιπος χρόνος σας με πολλές επιλογές για την διασκέδαση σας…

 

2η ΗΜΕΡΑ (Κυριακή 24/12/23): ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΞΑΝΘΗ  

Στην πρωινή μας ξενάγηση μας με το πούλμαν θα δούμε την πλατεία Δημοκρατίας, τα Λαδάδικα, το λιμάνι, την παραλιακή λεωφόρο, τον Λευκό Πύργο το σύμβολο της Θεσσαλονίκης, το άγαλμα του μεγάλου Αλεξάνδρου. Θα περάσουμε από την ΔΕΘ, την ΧΑΝΘ, την Πανεπιστημιούπολη, θα δούμε την Καμάρα και Ροτόντα, τα μνημεία κατά μήκος της Εγνατίας οδού, το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Θα επισκεφτούμε τον ναό του Αγίου Δημητρίου καθώς και την κρύπτη όπου μαρτύρησε ο πολιούχος της Θεσσαλονίκης. Επίσης θα γνωρίσουμε τις ανατολικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης όπου θα δούμε την νέα παραλία και τα θεματικά πάρκα, την Καλαμαριά, τα υπέροχα αρχοντικά στην Βας. Όλγας και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Ξάνθη. Η διατηρητέα παλιά πόλη αποτελεί πραγματικό στολίδι για την περιοχή. Είναι χτισμένη επάνω σε ύψωμα, κρατώντας την παραδοσιακή μορφή της, σαγηνεύει τους επισκέπτες αλλά και τους κατοίκους της κάθε φορά που περπατάνε στα σοκάκια της. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος ο υπόλοιπος χρόνος να ανακαλύψετε τη παλιά πόλη που και αυτή φοράει τα γιορτινά της. Το δέντρο γεμάτο από χιλιάδες μικρά χριστουγεννιάτικα φώτα,  στη μέση της πλατείας της παλιάς πόλης , γίνεται το σήμα κατατεθέν και το σημείο συνάντησης για όλους. Τα μαγαζιά στολισμένα άλλοτε με υπερβολή και άλλοτε πιο λιτά δίνουν τον παλμό της χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας και υπόσχονται υπέροχες βόλτες στην γραφική παλιά πόλη.

 

3η ΗΜΕΡΑ (Δευτέρα 25/12/23): ΞΑΝΘΗ  

Καλά Χριστούγεννα. Στην περιήγηση και ξενάγηση μας μέσα στην παλιά πόλη της Ξάνθης θα ερμηνεύσουμε την πηγή του πολιτιστικού και ιστορικού πλούτου της Θράκης. Η γνωριμία μας με την Ξάνθη, την ιστορία και τον πολιτισμό της, στα  πλαίσια εμπεριστατωμένης  ξενάγησης περιλαμβάνει στάσεις σε επιλεγμένα σημεία (το αρχοντικό όπου μεγάλωσε ο Μάνος Χατζηδάκις, Παλαιό Δημαρχείο, εντυπωσιακά αρχοντικά και καπναποθήκες του 19ου αιώνα) και αφήγηση της νεότερης ιστορίας της πόλης όπως αυτή παρουσιάζεται από την αρχιτεκτονική και τα άλλα στοιχεία που αποκαλύπτονται στον επισκέπτη. Έπειτα από την  αφήγηση,  ο επισκέπτης έχει πια μια συνολική εικόνα για την πόλη και τα στοιχεία – κοινωνικά – οικονομικά – θρησκευτικά που διαμόρφωσαν την νεότερή μας ιστορία αλλά και την ιστορία μιας πόλης που διδάσκει πως η ομορφιά πηγάζει από την διαφορετικότητα και πως οι λαοί γράφουν ιστορία. Το μεσημέρι σας προτείνουμε προαιρετικό εορταστικό Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν. Το απόγευμα ελεύθερο στη διάθεση σας καθώς ποτέ ένα βράδυ στην παλιά πόλη δεν είναι αρκετό. Απολαύστε τα τοπικά εδέσματα, τις μουσικές που διαχέονται ολόγυρα στην πόλη και γιορτάστε την νύχτα των Χριστουγέννων σε μια πραγματικά όμορφη ατμόσφαιρα.

 

4η ΗΜΕΡΑ (Τρίτη 26/12/23): ΞΑΝΘΗ – ΚΑΒΑΛΑ – ΠΑΤΡΑ

Πρωινή αναχώρηση για την Καβάλα, την ομορφότερη πόλη της Ανατολικής Μακεδονίας που είναι αμφιθεατρικά χτισμένη, στραμμένη προς την θάλασσα. Οι Καμάρες – το μεσαιωνικό υδραγωγείο της πόλης – το κάστρο της Καβάλας με την παλιά πόλη, το Ιμαρέτ, το Δημαρχείο, η Δημοτική Καπναποθήκη και κτίσματα κοσμήματα του 19ου και 20ου αιώνα είναι τα στοιχεία που συνθέτουν την εικόνα της πόλης. Ελεύθερος χρόνος στο κέντρο της πόλης και το μεσημέρι θα αναχωρήσουμε με ενδιάμεσες στάσεις για την Πάτρα. Άφιξη στη Πάτρα το βράδυ.

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ  ΤΟ  ΑΡΓΟΤΕΡΟ  ΕΩΣ  05/12

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ

 

Σε δίκλινο ή τρίκλινο

δωμάτιο

Σε Μονόκλινο δωμάτιο

     

 

235 €

310 €

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Διαμονή σε κεντρικό ξενοδοχείο 3* στη Θεσσαλονίκη με πρωινό σε μπουφέ (1 διανυκτέρευση)
  • Διαμονή στο κεντρικό ξενοδοχείο ΞΑΝΘΙΠΠΕΙΟΝ 3* στη Ξάνθη με πρωινό σε μπουφέ (2 διανυκτερεύσεις)
  • Εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Μεταφορά / περιηγήσεις με πούλμαν σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Αρχηγός – συνοδός

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

  • Προκαταβολή για κράτηση θέσης 100 €. Εξόφληση έως τις 19/12.
  • Δεν περιλαμβάνονται: o φόρος διαμονής και ότι ρητά δεν αναφέρεται.
  • Τιμή προαιρετικού εορταστικού Χριστουγεννιάτικου Γεύματος: 20 €
  • Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και ενδέχεται να υπάρξουν τροποποιήσεις ως προς τη σειρά του προγράμματος.
  • Σε περίπτωση που η πρόσβαση σε κάποιο σημείο του προγράμματος είναι αδύνατη, γίνεται αλλαγή επίσκεψης με κάποιο άλλο μέρος.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ  ΤΟΥΣ  ΕΚΔΡΟΜΕΙΣ

  • Οι θέσεις δηλώνονται με σειρά προτεραιότητας και δεν αλλάζουν
  • Τα δωμάτια των ξενοδοχείων παραλαμβάνονται στις 15:00 το μεσημέρι και παραδίδονται στις 11:00 το μεσημέρι ανεξάρτητα από την ώρα άφιξης και αναχώρησης των ταξιδιωτών.
  • Ο αρχηγός έχει το δικαίωμα να αλλάξει τις ώρες ή τη σειρά των επισκέψεων για τη καλύτερη εξυπηρέτηση των εκδρομέων
  • Η εταιρία FerryServices.gr  ουδεμία ευθύνη φέρει σε περίπτωση απώλειας, κλοπής, φθοράς αποσκευών και προσωπικών αντικειμένων κι οποιασδήποτε συνέπειας από εγκληματική ή αξιόποινη πράξη
  • Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης σας επιβαρύνεστε με τα παρακάτω ποσά επί της αξίας της εκδρομής. Σε διάστημα από 30 – 14 ημέρες πριν την έναρξη της εκδρομής παρακρατείτε η προκαταβολή, σε διάστημα από 13 – 6 ημέρες το 50% της αξίας της εκδρομής και από 5 ημέρες έως την αναχώρηση ο πελάτης χρεώνεται με ακυρωτικά που αντιστοιχούν στο 100% της αξίας της εκδρομής.
  • Σε περίπτωση που χρειασθεί να παραταθεί η εκδρομή λόγω καθυστερήσεων ή ακυρώσεων προγραμματισμένων δρομολογίων, δυσμενών καιρικών συνθηκών, απεργιών, πραξικοπημάτων, πυρκαγιών, σεισμών, πλημμυρών, οποιοδήποτε άλλων αναγκών ή κατάσταση ανωτέρας βίας, τα επιπλέον έξοδα διαμονής και μεταφοράς επιβαρύνουν τους εκδρομείς.