en | gr
en | gr
26/10/2017 - 29/10/2017
από 259€ το άτομο

Γιάννενα – Ζαγοροχώρια – Πάπιγκο 4 μέρες

giannena

4 μέρες με πούλμαν Μέτσοβο – Γιάννενα – Κήποι – Μονοδένδρι – Κάστρο – Νησί – Βουλιαράτες – Δερβιτσάνη – Αργυρόκαστρο – Σπήλαιο Περάματος – Μουσείο Βρέλλη. Διαμονή στο EPIRUS PALACE 5* Deluxe στα Γιάννενα με ημιδ/φή.
 
 
Αναχώρηση: 26 Οκτωβρίου
 
 
Πρόγραμμα (4 μέρες):
 
 
Ημέρα 1 Αθήνα – Μέτσοβο – Γιάννενα
  Αναχώρηση από Αθήνα στις 07:00, μέσω Δομοκού – Καλαμπάκας και με ενδιάμεσες στάσεις για επίσκεψη στο γραφικό Μέτσοβο με την υπέροχη αρχιτεκτονική του και την παράδοση. Χρόνος για γνωριμία με το χωριό των μεγάλων ευεργετών, επίσκεψη στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής με τα μοναδικά ξυλόγλυπτα και για παραδοσιακά ψώνια. Μέσω της Ν έας Εγνατίας Ο δού φτάνουμε στα Γιάννενα. Εγκατάσταση στο υπερπολυτελές EPIRUS PALACE 5* Deluxe στην είσοδο της πόλης. Το βράδυ μετάβαση για δείπνο σε επιλεγμένη παραδοσιακή ταβέρνα.
Ημέρα 2 Κήποι – Μονοδένδρι – Κάστρο – Νησί – Αναπαράσταση μάχης στο Καλπάκι
  Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και ξεκινάμε για τα πολυφωτογραφημένα γεφύρια του Κόκορη και το τρίτοξο του Καλογήρου με προορισμό τους Κήπους (ή Μπάγια Ζαγορίου). Θα γοητευτούμε από τα περίφημα αρχοντικά χτισμένα από τεχνίτες της πέτρας, θα έχουμε χρόνο για περπάτημα, καφέ και εφ’όσον είναι εφικτό να ανοίξει, θα επισκεφθούμε και το Λαογραφικό Μουσείο Αγαπίου Τόλη (ιδιωτική συλλογή). Μπάγια (σλάβικη λέξη) σημαίνει “λουτρό” και ανταποκρίνεται στο εντυπωσιακό περιβάλλον με τις οβίρες που δημιουργούν τα ποτάμια γύρω από το χωριό. Συνεχίζουμε για επίσκεψη στο Μονοδένδρι. Εκεί, από την εκκλησία της Αγ. Παρασκευής, θα δούμε από ψηλά το φαράγγι του Βίκου, το βαθύτερο του κόσμου (Guinness 1997). Περπατήστε στα πλακόστρωτα δρομάκια, για να δείτε τα αρχοντικά, το βιωματικό σχολείο και τα πανέμορφα παραδοσιακά κτίρια ηπειρώτικης αρχιτεκτονικής. Μετά το μεσημέρι, επιστρέφουμε στην πόλη. Από τον μώλο της λίμνης Παμβώτιδας, θα περάσουμε απέναντι με βαρκάκια (έξοδα ατομικά) στο νησάκι όπου βρίσκεται το σπίτι/μουσείο του Αλή Πασά για να δούμε τον οντά με τις τρύπες των όπλων που σκότωσαν τον Αλή. Για όσους δεν ακολουθήσουν, προτείνουμε επίσκεψη στο κάστρο. Στο χώρο του θα θαυμάσετε το Σουφαρί Σεράι, την ιππική σχολή του Αλή Πασά, το Τζαμί Ασλάν και το Βυζαντινό μουσείο. Επιστροφή και ξεκούραση. Αργά το απόγευμα αναχωρούμε για τα βουνά όπου έλαβαν χώρα οι πρώτες μάχες του Ελληνοϊταλικού πολέμου, εκεί όπου σήμερα ξυπνούν οι μνήμες του υπερήφανου Ο ΧΙ του 1940. Θα παρακολουθήσουμε την αναπαράσταση της μάχης και στη συνέχεια θα δειπνήσουμε σε επιλεγμένη ταβέρνα της περιοχής.
Ημέρα 3 Βουλιαράτες – Δερβιτσάνη – Αργυρόκαστρο (Αλβανία)
  Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση τη νότια Αλβανία (διαβατήριο ή νέου τύπου ταυτότητα απαραίτητα) για να παρακολουθήσουμε τις επετειακές εορταστικές εκδηλώσεις στους Βουλιαράτες (ελληνικό στρατιωτικό νεκροταφείο) και τη Δερβιτσάνη (παρέλαση). Αργότερα θα βρεθούμε στην κοιλάδα του ποταμού Δρίνου, εκεί όπου τον 12ο αιώνα ιδρύθηκε το ισχυρότατο εμπορικό κέντρο στη σκιά του μεγάλου κάστρου, το Αργυρόκαστρο! Κέντρο της ελληνικής μειονότητας στην γείτονα χώρα, η πόλη κρατά την μακραίωνη ιστορία και την αρχιτεκτονική της κληρονομιά. Πολλά αρχοντικά διασώζονται, αποτελώντας μια μοναδική εικόνα διαχρονικής αρχιτεκτονικής με πετρόκτιστα σπίτια και λίθινες σκεπές. Από το 2005 η πόλη προστατεύεται από την UNE SCO ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Επίσκεψη στο κάστρο και το σπίτι- μουσείο του Ενβέρ Χότζα. Επιστροφή και το βράδυ δείπνο στα Γιάννενα σε επιλεγμένο παραλίμνιο εστιατόριο.
Ημέρα 4 Σπήλαιο Περάματος – Μουσείο Βρέλλη – Αθήνα
  Πλούσιο μπουφέ πρόγευμα. Η μέρα ξεκινά με επίσκεψη στο Σπήλαιο Περάματος (έξοδα ατομικά) 1.100 μέτρων με σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Είναι το πρώτο σπήλαιο στην Ελλάδα που αξιοποιήθηκε τουριστικά, αλλά και αυτό που παραμένει πρώτο στις εντυπώσεις για το μέγεθος και τη μοναδικότητά του. Στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Μουσείο Βρέλλη (έξοδα ατομικά) με τα κέρινα ομοιώματα. Μέσω της Ν έας Ι όνιας οδού και της γέφυρας Αντιρίου – Ρ ίου, επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

Περισσότερες πληροφορίες

Ειδικές πα ροχές Epirus Palace χωρίς χρέωση :
• Δωρεάν μεταφορά από και προς το κέντρο της πόλης με το van του ξενοδοχείου.
• Wine degustation (δοκιμή τοπικών οίνων από το ίδρυμα Ζίτσα) στο εστιατόριο I Cappuccini
• Managers cocktail στο εστιατόριο Ι Cappuccini
• Παιδότοπος με πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων

Τιμολογιακή πολιτική

Τιμή κατ’ άτομο με πούλμαν με ημιδ/φή

Τιμοκατάλογοι
Ξενοδοχείο: EPIRUS PALACE

  26/10/2017 εώς 29/10/2017
Δίκλινο € 259.00
3ο άτομο € 213.00
3ο άτομο
1-11 ετών
€ 145.00
4ο άτομο
1-11 ετών
€ 210.00
Μονόκλινο € 332.00
Περιλαμβάνονται
  • Μεταφορές, εκδρομές με πολυτελές, κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Διαμονή στο υπερπολυτελές EPIRUS PALACE 5* Deluxe στην είσοδο της πόλης των Ιωαννίνων
  • Μπουφέ πρόγευμα στο ξενοδοχείο και δείπνο σε επιλεγμένα εστιατόρια καθημερινά (ημιδιατροφή)
  • Αρχηγός / Συνοδός
  • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική στους εκδρομείς με πούλμαν ως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.