en | gr
en | gr
03/09/2017 - 08/09/2017
από 387€ το άτομο

6ήμερη εκδρομή στη Θράκη

thrakiΠολιτιστικό οδοιπορικό στη Σαμοθράκη & τη Θράκη

6 μέρες με πούλμαν Σαμοθράκη – Αλεξανδρούπολη – Αρχαιολογικός Χώρος – Βάθρες – Θέρμα – Βιστωνίδα – Πόρτο Λάγος – Ξάνθη. Διαμονή σε ξενοδοχεία 3* και 5* με ημιδιατροφή.
Αναχώρηση: 3 και 12 Σεπτεμβρίου
 
Πρόγραμμα (6 μέρες)

Ημέρα 1 Αθήνα – Κομοτηνή
  Αναχώρηση νωρίς το πρωί (06:30) με ενδιάμεσες στάσεις για την Κομοτηνή. Άφιξη το απόγευμα και τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο ANATOLIA 3* sup. Για όσους επιθυμούν, περίπατος πεζή. Δείπνο.
Ημέρα 2 Κομοτηνή – Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη Καμαριώτισσα – Χώρα
  Μπουφέ πρωινό και μεταφορά στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, από όπου θα πάρουμε το πλοίο για τη Σαμοθράκη. Η Χώρα απέχει έξι χλμ. από το λιμάνι. Την κοσμούν πλακόστρωτες πλατείες, περιποιημένα καταστήματα, απόκρυφα καλντερίμια και επιβλητικά απομεινάρια από τα τείχη του μεσαιωνικού κάστρου. Τα δίπατα σπίτια εντυπωσιάζουν. Ιδίως τα εκλεκτά δείγματα των “αϊτσένιων” οικιών, δηλαδή αυτών με την επίπεδη χωματένια στέγη. Επόμενη στάση μας είναι η Καμαριώτισσα. Γραφικό επίνειο, που οφείλει την ονομασία της στο εικόνισμα της Παναγίας από τις Καμάρες, που φυλάσσεται στην ομώνυμη εκκλησία. Το μεγάλο λιμάνι της Σαμοθράκης και παράλληλα κόμβος από όπου ξεκινούν οι βασικές οδικές αρτηρίες για τις δύο πλευρές του νησιού. H Καμαριώτισσα είναι κατά την καλοκαιρινή περίοδο κέντρο του κοσμοπολίτικου νησιού και αποκαλείται το μαργαριτάρι του βόρειου Αιγαίου. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο ΝΙΚΙ ΒEACH 3*. Το βράδυ δείπνο σε τοπική ταβέρνα στoν Προφήτη Ηλία με το περίφημο κατσικάκι Σαμοθράκης.
Ημέρα 3 Σαμοθράκη – Αρχαιολογικός Χώρος – Βάθρες – Θέρμα
  Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε για τις άλλες αναρίθμητες ομορφιές του νησιού. Σ’ αυτές περιλαμβάνονται το Μυστηριακό Περιβάλλον του Αρχαιολογικού Χώρου (περιπατητική εκδρομή), οι Βάθρες της Γριάς, οι Πύργοι των Γκατελούζι. Γεύμα σε τοπική ταβέρνα στα Θέρμα για να δοκιμάσουμε τοπικές γεύσεις (καβουρμάς, αρνάκι γεμιστό κ.α.). Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση και μπάνιο.
Ημέρα 4 Ημέρα ελεύθερη (προαιρετική κρουαζιέρα)
  Πρόγευμα και ημέρα ελεύθερη για ξεκούραση και μπάνιο. Για όσους επιθυμούν, προαιρετική κρουαζιέρα (έξοδα ατομικά) με το πλοιάριο που φεύγει στις 12:00 από τις Θέρμες για τον περίπλου του νησιού. Θα δούμε παραλίες οδικώς απροσπέλαστες και θα κολυμπήσουμε σε μαγευτικά πεντακάθαρα νερά. Επιστροφή στις 18:00. Το βράδυ δείπνο σε τοπική ταβέρνα.
Ημέρα 5 Σαμοθράκη – Αλεξανδρούπολη – Βιστωνίδα – Πόρτο Λάγος – Ξάνθη
  Μπουφέ πρόγευμα και χρόνος ελεύθερος μέχρι το μεσημέρι. Αναχωρούμε από το ξενοδοχείο, χρόνος για γεύμα και επιβίβαση στο πλοίο που θα μας μεταφέρει στην Αλεξανδρούπολη. Άφιξη κατευθυνόμαστε για τις εκπληκτικές λιμνοθάλασσες της Ροδόπης και το παραθαλάσσιο Φανάρι, θα βρεθούμε στο μαγευτικό Αγιορείτικο μετόχι του Πόρτο Λάγος με τον μεταβυζαντινό Ναό του Αγίου Νικολάου & της Παναγίας Παντάνασσας μέσα στη λίμνη Βιστωνίδα. Εδώ συνήθως βλέπουμε και πολλά σπάνια είδη πουλιών καθότι η περιοχή προστατεύεται από τη Διεθνή Σύμβαση Ramsar. Άφιξη στην Ξάνθη και τακτοποίηση στο σύγχρονο ξενοδοχείο Ζ PALACE 5*. Δείπνο.
Ημέρα 6 Ξάνθη – Καβάλα – Αθήνα
  Απολαυστικό μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την πανέμορφη παραθαλάσσια πόλη της Καβάλας με τη χαρακτηριστική μακεδονίτικη αρχιτεκτονική. Εδώ δεσπόζουν το υδραγωγείο, το Δημαρχείο, τα καπνομάγαζα, το Βήμα του Αποστόλου Παύλου, οπωσδήποτε τα κάστρα αλλά και το Ιμαρέτ, το σπίτι του Μοχάμεντ Αλί, ο έφιππος ανδριάντας του, καθώς και ο μικρός Φάρος δίπλα στο ναό της Παναγίας. Χρόνος για καφέ και και ακολουθούμε τον δρόμο της επιστροφής προς την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 
Τιμή κατ’άτομο με ημιδιατροφή

Συνδιασμός ξενοδοχείων

  03/09/2017 εώς 08/09/2017 12/09/2017 εώς 17/09/2017
Δίκλινο € 397.00 € 387.00
3ο άτομο € 350.00 € 345.00
3ο άτομο
1-12 ετών
€ 340.00 € 335.00
Μονόκλινο € 460.00 € 450.00
Περιλαμβάνονται

  • Μεταφορές-εκδρομές με πολυτελές πούλμαν
  • Εισιτήρια πλοίου Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη-Αλεξανδρούπολη
  • Μία (1) διανυκτέρευση στο ANATOLIA HOTEL 3* sup στην Κομοτηνή, τρείς (3) διανυκτερεύσεις στο NIKI BEACH 3* στη Σαμοθράκη και μία (1) διανυκτέρευση στο Z PALACE HOTEL 5* στην Ξάνθη
  • Ημιδιατροφή καθημερινά ως ακολούθως: Μπουφέ πρόγευμα και δείπνο (σερβιριστό) στην Κομοτηνή και την Ξάνθη, πρωινό στο NIKI BEACH ένα γεύμα & δύο δείπνα σε τοπικά εστιατόρια της Σαμοθράκης
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική στους εκδρομείς έως 75 ετών
  • Αρχηγός / Συνοδός
  • Φ.Π.Α.