en | gr
en | gr

Γύρος της Σικελίας 8 ημέρες

8 μέρες Συρακούσες – Ακραγάντας – Παλέρμο – Κεφαλού – Κατάνια – Σελινούντας Πιάτσα Αρμερίνα – Μονρεάλε – Ταορμίνα – Αίτνα – Σεγέστη. Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* και πλουσιοπάροχο μπου φέ πρόγευμα και πέντε δείπνα συνολικά.

 

 

Ημέρα 1: Αθήνα – Κατάνια – Συρακούσες
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Κατάνια με την AEGEAN AIRLINES. Άφιξη και αναχώρηση για τις Συρακούσες. Τακτοποίηση στο επιλεγμένο ξενοδοχείο UNA HOTEL 4* (www. unahotels.it) ή στο MERCURE 4* (www.mercure.com). Δείπνο.

 

Ημέρα 2: Συρακούσες – ξενάγηση πόλεως – Νότο
Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την ξενάγηση της πόλης. Θα περιηγηθούμε στο αρχαιολογικό της πάρκο, βλέποντας από κοντά τα σημαντικότερα μνημεία. Μετά το τέλος της επίσκεψής μας κατευθυνόμαστε στο Ιστορικό Κέντρο των Συρακουσών, το μικρό νησάκι της Ορτυγίας όπου θα δούμε τον αρχαίο ναό του Απόλλωνα, την πλατεία του Αρχιμήδη και την πλατεία DUOMO με τον μοναδικό Καθεδρικό ναό ενσωματωμένο στον αρχαίο ναό της θεάς Αθηνάς! Ελεύθερος χρόνος. Το απόγευμα αναχώρηση για το Νότο την μικρή αυτή πόλη που είναι η αποθέωση του μπαρόκ,η οποία καταστρά- φηκε ολοσχερώς από το φοβερό σεισμό του 1693, και ξαναχτίστη- κε από την αρχή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

 

Ημέρα 3: Συρακούσες – Πιάτσα Αρμερίνα – Ακράγαντας
Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την Πιάτσα Αρμερίνα όπου θα επισκεφθούμε την αρχαία Ρωμαϊκή Βίλα Del Casale την ομορ- φότερη ίσως και πλουσιότερη αρχαία Ρωμαϊκή έπαυλη που βρέ- θηκε ποτέ, με την ωραιότερη συλλογή μωσαϊκών του κόσμου. Στην συνέχεια αναχώρηση για την ιστορική «Κοιλάδα των Ναών» του Ακράγαντα, όπου θα γνωρίσουμε από κοντά το εντυπωσιακότερο διασωθέν συγκρότημα αρχαίων ελληνικών ναών της Σικελίας. Θα περπατήσουμε την «Ιερά Οδό» της αρχαίας πόλης και θα «ακου- μπήσουμε» τους ναούς της Ηρας, της Ομόνοιας, του Ηρακλή και του Ολυμπίου Διός. Τακτοποίηση στο επιλεγμένο ξενοδοχείο DELLA VALLE WELLNESS & SPA 4* (www.hoteldellavalle.ag.it). Δείπνο.

 

Ημέρα 4: Ακράγαντας – Σελινούντας – Σεγέστη – Παλέρμο
Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για τον αρχαιολογικό χώρο του Σελινούντα. Θα επισκεφθούμε το αρχαιολογικό πάρκο με την επιβλητική Ακρόπολη και τα ναικά συγκροτήματα της. Στη συνέ- χεια επίσκεψη στον Δωρικό Ναό της Σεγέστης με τις γιγάντιες στήλες του και την πανοραμική θέα στην Κοιλάδα. Άφικη στην πρωτεύουσα της Σικελίας το Παλέρμο και και τακτοποίηση μας στο επιλεγμένο ξενοδοχείο GARIBALDI 4* (www.ghshotels.it) ή στο VECCIO BORGO 4* www.ghshotels.it).

 

Ημέρα 5: Παλέρμο – Μονρεάλ
Πρόγευμα και περιήγηση στο Παλέρμο όπου μεταξύ άλλων θα δούμε τον επιβλητικό καθεδρικό ναό, την Πιάτσα Πρετόρια και τις εκκλησίες του Σαν Κατάλντο και τη Μαρτοράνα. Στην συνέχεια ανα- χώρηση για το περίφημο Μονρεάλε. Ο Καθεδρικός Ναός του Μον- ρεάλε είναι ένα από τα εντυπωσιακότερα μνημεία της Νορμανδικής Σικελίας. Ο Ναός αποτελείται από μια επιχρυσωμένη ξύλινη ορο- φή, μια μικρή κρήνη με ανατολίτικα μοτίβα, το βασιλικό τάφο του Γουλιέλμοu Β’, το ψηφιδωτό του Χριστού Παντοκράτορα 12ος -13ος αιώνας, τα Περιστύλια, το ανάγλυφο μπρούντζινης θύρας έργο του Μπονάνο ντι Πίζα και τον κύκλο ψηφιδωτών που απεικονίζουν σκηνές από την Παλαιά και Καινή διαθήκη. Επιστροφή στο Παλέρμο και ελεύθερος χρόνος για προσωπικές δραστηριότητες.

 

Ημέρα 6: Παλέρμο – Κεφαλού – Μεσσήνη – Κατάνια
Πρόγευμα, αναχώρηση για το παραθεριστικό θέρετρο της Κεφαλού. Θα δούμε μεταξύ άλλων την Πιάτσα Ντουόμο με τον Καθεδρικό ναό του Ρογήρου του Νορμανδού με τα Βυζαντινά ψηφιδωτά. Επόμε- νη στάση μας η Μεσσήνη που είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Σικελίας και πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας. Ιδρύθηκε από Έλληνες αποίκους σαν Ζάγκλη και λίγο αργότερα πήρε το σημερινό της όνομα, προς τιμήν της πελοποννησιακής Μεσσήνης. Τέλος άφι- ξη στη όμορφη Κατάνια με τα αξιοθέατα της. Χρόνος για γνωριμία με την πόλη. Σας προτείνουμε μια βόλτα με το τοπικό τρενάκι της Κατάνια.Τακτοποίηση στο επιλεγμένο ξενοδοχείο GRAND HOTEL EXCELSIOR 4* (www.excelsiorgrandhotelcatania.com). Δείπνο.

 

Ημέρα 7: Κατάνια – Ταορμίνα – Αίτνα
Μπουφέ πρόγευμα και αναχώρηση για την πανέμορφη πόλη της Ταορμίνας, όπου θα γνωρίσουμε περπατώντας τα μεσαιωνικά της δρομάκια, τα χαρακτηριστικά της κτίσματα καθώς και το επιβλητικό Ελληνορωμαϊκό της Θέατρο με την εκπληκτική θέα στο Ιόνιο Πέλα- γος. Επόμενος σταθμός το γνωστό ηφαίστειο της Αίτνα,το μεγαλύτε- ρο και υψηλότερο ενεργό ηφαίστειο στην Ευρώπη,που είναι τρεις φορές μεγαλύτερο από τον Βεζούβιο.(ύψος 3.350 μέτρα).Η ονομα- σία Αίτνα λέγεται οτι προέρχεται από την ελληνική λέξη αίθω, που σημαίνει «καίγομαι». Επιστροφή στη Κατάνια. Δείπνο.

 

Ημέρα 8: Κατάνια – Αθήνα
Μπουφέ πρόγευμα και ελεύθερος χρόνος μέχρι την αναχώρηση για το αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

 

 

Σημείωση: Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι. Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας. Το φαγητό που σερβίρεται στα ξενοδοχεία είναι απλό σετ μενού 3 πιάτων και όχι μπουφέ.

SMART PRICE: Για κρατήσεις έως 30 μέρες πριν την αναχώρηση και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.

 

Τιμές κατ’άτομο
Συνδυασμός ξενοδοχείων

28/07/2014 έως 04/08/2014, 04/08/2014 έως 11/08/2014 & 11/08/2014 έως 18/08/2014 : 855€ το άτομο σε δίκλινο και 1065€ σε μονόκλινο.
Τρίτο άτομο από 1-12 ετών 755€.

18/08/2014 έως 25/08/2014: 755€ το άτομο σε δίκλινο και 965€ σε μονόκλινο.
Τρίτο άτομο από 1-12 ετών 655€.

01/09/2014 έως 08/09/2014 : 655€ το άτομο σε δίκλινο και 965€ σε μονόκλινο.
Τρίτο άτομο από 1-12 ετών 555€.

 

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ- ΚΑΤΑΝΙΑ – ΑΘΗΝΑ με την AEGEAN AIRLINES
  • Εφτά συνολικά διανυκτερεύσεις, ήτοι 1 στον Ακράγαντα, 2 στις Συρακούσες, 2 στο Παλέρμο & 2 στη Κατάνια σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
  • Πλουσιοπάροχο μπου- φέ πρόγευμα και πέντε δείπνα συνολικά
  • Μεταφορές, εκδρο- μές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις ως άνω πρόγραμμα
  • Αρχηγός -συνοδός του γραφείου μας
  • Τοπικοί ξεναγοί σε Ακράγαντα, Παλέρμο, Συρακούσες, Σελινούντας και Σεγέστη
  • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.

 

Δεν περιλαμβάνονται:

Φόροι αεροδρομίου & επίναυλοι καυσίμων 145 € περίπου, είσοδοι σε μουσεία, μνημεία,λοιπά αξιοθέατα,φόροι πόλεων, ποτά, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά στα ξενοδοχεία, καθώς & ό, τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο κ.λ.π.