en | gr
en | gr

Αγ. Πνεύματος στο Μόναχο, Ρομαντικός Δρόμος 4 ημέρες

4 μέρες Μόναχο – Ομπεραμεργκάου-Νοισβανστάιν – Νυρεμβέργη – Νταχάουσε ξενοδοχείο 4* με μπουφέ πρόγευμα καθημερινά.

 

 

Ημέρα 1 : Αθήνα – Μόναχο – Νυρεμβέργη

Πρωινή πτήση για το Μόναχο με τη LUFTHANSA .Άφιξη και αναχώρηση για τη Νυρεμβέργη . Περιπατητική γνωριμία με την πόλη, που συνέδεσε το όνομα της με έναν απ’ τους σημαντικότερους ζωγράφους της Αναγέννησης, τον Άλμπρεχτ Ντύρερ, την πόλη, σύμβολο του Γερμανισμού από την εποχή του Μεσαίωνα μέχρι και τη νεότερη ιστορία της Γερμανίας. Κατά την περιήγηση μας θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά την εντυπωσιακή οχύρωση ολόκληρης της παλαιάς πόλης και μερικά από τα σημαντικότερα κτίρια εντός των τειχών όπως το ιστορικό ≪Γηροκομείο του Αγίου Πνεύματος≫ στις όχθες του ποταμού Πέγκνιτζ, το επιβλητικό Δημαρχείο και την ιστορική Marktplatz, τους εντυπωσιακούς ναούς του Αγίου Λαυρεντίου και του Αγίου Σεβάλδου και τέλος το επιβλητικό κάστρο, Kaiserburg. Η Νυρεμβέργη όμως ξεχωρίζει διότι κάθε χρόνο την περίοδο του Πάσχα, φέτος από 4-21 Απριλίου, στην κεντρική αγορά της πόλης, τη Marktplatz, φιλοξενείται η Häferlesmarkt, η φημισμένη αγορά κεραμικών, που αποτελεί την πρώτη εορταστική αγορά της Άνοιξης. Στα 80 περίπτερα της αγοράς, μπορεί κανείς να βρει από ξύλινα, κεραμικά και εμαγιέ διακοσμητικά, στολισμένα πασχαλινά αυγά μέχρι και υφάσματα και τοπικά γλυκίσματα. Στον ελεύθερο χρόνο σας, προτείνουμε, επίσκεψη στο κτίριο που στέγασε τη Δίκη της Νυρεμβέργης, το Μουσείο Γερμανισμού ή κάποιο άλλο από τα ιστορικά κτίρια και μουσεία της πόλης και για τους πιο θαρραλέους μία βόλτα μέχρι το γειτονικό Φύρτ. Επιστροφή στο Μόναχο και τακτοποίηση στο COURTYARD by MARRIOTT CITY EAST 4* (www.marriott.com).

 

Ημέρα 2 : Μόναχο – περιήγηση πόλεως

Μπουφέ πρόγευμα και περιπατητική περιήγηση στο ιστορικό κέντρο με τα εντυπωσιακά μέγαρα, το Δημαρχείο και άλλα αξιοθέατα. Ελεύθερος χρόνος για επισκέψεις στα παγκοσμίου φήμης μουσεία και πινακοθήκες του Μονάχου (εφόσον είναι ανοιχτά) όπως η πρόσφατα ανακαινισμένη Alte Pinakotek που με αίθουσες γεμάτες αριστουργήματα παλαιών δασκάλων της Αναγέννησης από τον 14ο έως τον 18ο αιώνα είναι το μουσείο που πλέον συναγωνίζεται το Λούβρο. Απέναντι βρίσκεται η Νέα Πινακοθήκη, την οποία μπορείτε να επισκεφθείτε και έπειτα να συνεχίσετε τη μέρα σας στο Deutches Museum που καλύπτει κάθε διάσταση της επιστήμης, της τεχνολογίας και των επιτευγμάτων σε πενήντα πέντε διαφορετικές αίθουσες. Εναλλακτικά δείτε το μουσείο της BMW και το Ολυμπιακό Πάρκο.

 

Ημέρα 3 : Κάστρο Νοισβανστάιν & Όμπεραμεργκάου …Ρομαντικός δρόμος

Μπουφέ πρόγευμα και επίσκεψη στο γραφικό Ομπεραμεργκάου με τα ξύλινα ζωγραφιστά σπιτάκια, παγκόσμια γνωστό για το θέατρο των Παθών του Χριστού, που αναβιώνει κάθε 10 χρόνια για να τιμήσει ένα τάμα που έγινε το 1633, σε μια ύστατη προσπάθεια αναχαίτισης της πανούκλας που σάρωνε την κεντρική Ευρώπη. Ακολουθώντας τα μονοπάτια της Ρομαντικής Γερμανίας, φθάνουμε στο επιβλητικό και μεγαλειώδες Κάστρο του Νοϊσβανστάιν που δεσπόζει στο λόφο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

 

Ημέρα 4 : Μόναχο – Νταχάου – Αθήνα

Μπουφέ, πρόγευμα και πρωινός χρόνος ελεύθερος μέχρι να αναχωρήσουμε για την επίσκεψή μας στο συγκλονιστικό Νταχάου, κάποτε ένα από τα μεγαλύτερα στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου και θα ξεναγηθούμε. Αναχώρηση για το αεροδρόμιο του Μονάχου για την πτήση της επιστροφής.

 

Σημείωση: Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι. Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 

Τιμή κατ’ άτομο

06/06/2014 έως 09/06/2014

COURTYARD by MARRIOT CITY EAST HOTEL : 499€ το άτομο σε δίκλινο και 619€ σε μονόκλινο.

Τρίτο παιδί από 1-12 ετών 399€.

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ – ΜΟΝΑΧΟ – ΑΘΗΝΑ με τη LUFTHANSA
  • Τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο COURTYARD by MARRIOTT CITY EAST 4*
  • Πλουσιοπάροχο μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται πρόγραμμα
  • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
  • Φ.Π.Α

 

Δεν περιλαμβάνονται:

Φόροι αεροδρομίου & επίναυλοι καυσίμων € 160 περίπου. Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία & λοιπά αξιοθέατα, ποτά, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά στα ξενοδοχεία, καθώς & ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο κ.λ.π.